21.3 C
Athens
Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025

Καρδίτσα: «Πολύ σπουδαίο μοντέλο για τον ελληνικό αθλητισμό, θα αυξηθεί το μπάτζετ» (vid)

Η Καρδίτσα πραγματοποίησε μια ονειρική σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα αφού τερμάτισε στην πέμπτη θέση και θα αγωνιστεί του χρόνου για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Basketball Champions League. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι άνθρωποι του συλλόγου ότι η ομάδα αποτελεί ένα πολύ σπουδαίο μοντέλο για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και ότι θα αυξηθεί το μπάτζετ ενόψει της νέας χρονιάς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

«Εκ μέρους της Διοίκησης να ευχαριστήσω τους 22 μετόχους της ΚΑΕ, τους πάνω από 100 χορηγούς της ομάδας αλλά και όλους τους κατοίκους της Καρδίτσας και του Νομού μας που μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες τα τελευταία 3 χρόνια συνέχισαν να στηρίζουν την ομάδα και η ομάδα να στηρίζει τους φιλάθλους μέσα από τα μοντέλα των ακαδημιών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Καρδίτσας για την παραχώρηση του γηπέδου φέτος προς την ομάδα μας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία είναι πάντα δίπλα μας και βοηθάει όλα αυτά τα χρόνια, τους χορηγούς και περιμένουμε μέσα από τις επιτυχίες που είχε η ομάδα και φέτος και άλλους χορηγούς αλλά και άλλους φιλάθλους.
Οσον αφορά στον οικονομικό τομέα τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Θεωρούμε ότι είμαστε ένα πολύ σπουδαίο μοντέλο για τον ελληνικό αθλητισμό και ευχόμαστε όλες οι ομάδες να ακολουθήσουν το δικό μας πειθαρχημένο μοντέλο διοίκησης».

Χρήστος Δεληγιάννης, Αντιπρόεδρος - Γενικός Διευθυντής Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ

«Το 2015 στην πρώτη συνέντευξη τύπου έχοντας ο πυρήνας της διοίκησης αναλάβει τις τύχες της ομάδας του ΑΣ Καρδίτσας. Τότε είχαμε βάλει τις βάσεις λέγοντας ότι πάμε να χτίσουμε κάτι υγιές που να αντέξει να είναι σωστά δομημένο, με ένα μοντέλο λειτουργίας πλήρως κοινωνικό που ως στόχο είχε την ανάδειξη της καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας και στο Νομό μας δίνοντας στην Καρδίτσα κάτι το οποίο θα τονώσει την εξωστρέφειά της.
Υπήρξε λοιπόν μια 10ετή πορεία συνεχών αγωνιστικών επιτυχίων, μια πορεία που κάθε φορά ανέβαινε πολύ γρήγορα το επόμενο σκαλί. Μιλάμε για μια σταθερότητα ανθρώπων, επιχειρήσεων, φιλάθλων που συμμετείχαν από την πρώτη ημέρα μέχρι και σήμερα. Ειμαστε πολύ υπερήφανοι που έχει δημιουργηθεί μια βάση πλέον ανθρώπων και επιχειρήσεων που στηρίζουν και είναι ο πυρήνας αυτής της ομάδας. Ευελπιστούμε η επιτυχία, το επίπεδο που βρίσκεται η ομάδα και η προβολή την οποία παίρνει η πόλη μας από αυτή την προσπάθεια να προσελκύσει και άλλους. Φέτος μετά από μια πολύ επιτυχημένη χρονιά, καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε μια πολύ μεγαλύτερη πρόκληση που είναι η συμμετοχή της ομάδας σε μια πολύ μεγάλη και σοβαρή διοργάνωση την κορυφαία της FIBA σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο Champions League.
Φτάσαμε εδώ γιατί καταφέραμε να χτίσουμε μια ομάδα με ένα εξαιρετικό προπονητικό επιτελείο και με εξαιρετικό αγωνιστικό υλικό πρώτα από όλα σαν παίχτες ως άνθρωποι και δεύτερον ως ένα σύνολο παιχτών με ένα μείγμα έμπειρων παιχτών αλλά και παιδιών τα οποία τώρα συστήνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό το είδαμε να αποδίδει 100% . Μάλιστα το είδαμε να αποδίδει σε βάθος χρόνου κατά τη διάρκεια όλους του πρωταθλήματος. Δικαιωθήκαμε λοιπόν γιατί η φετινή πορεία ήταν μια δουλειά επιτυχημένης συνεργασίας του προπονητικού επιτελείου και το χτίσιμο αυτού του συλλόγου που κατάφερε μέσα σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα να φτάσει στην επιτυχία. Τα αποτελέσματα ήταν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς εντυπωσιακά κάτι το οποίο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα που ήταν η κορύφωση της αγωνιστικής παρουσίας της ομάδας έφεραν την ομάδα 5η που αποτελεί την κορυφαία διάκριση του συλλόγου, να κατακτά την απευθείας είσοδο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση στο Champions League.
Προχωράμε λοιπόν στην ανανέωση του ίδιου προπονητικού επιτελείου και ο στόχος της ομάδας για την επόμενη χρονιά είναι να χτίσει ένα σύνολο βασισμένο στο υλικό που είχε φέτος δηλ. να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε έναν σημαντικό αριθμό παιχτών που έφεραν αυτή την επιτυχία και να την εμπλουτίσουμε με εξίσου παιδιά πάλι «φρέσκα» ή και πιο έμπειρους για το επίπεδο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, γιατί ο στόχος μας είναι να καταφέρουμε, συμμετέχοντας στο Champions League να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στην Greek Basket League έτσι ώστε η ομάδα να μην κινδυνέψει να ρισκάρει τη συμμετοχή της και έχουμε ως οδηγό και κύριο αίσθημα ότι η ομάδα πρέπει η φιλοσοφία της και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα να παραμείνει αναλείωτος».

Γιώργος Χριστούλας Γενικός Γραμματέας Α.Σ. Καρδίτσας (Ερασιτέχνη)

«Τόσο η ΚΑΕ όσο και o ερασιτέχνης βρίσκονται σε μια διαρκή διαδικασία αναδιοργάνωσης και βελτίωσης των υπηρεσίων προς τους φιλάθλους και της εσωτερικής λειτουργίας. Αυτό έγινε και φέτος αφού εγκαινιάσαμε τα νέα μας γραφεία στο κέντρο της πόλης δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους να έρθουν πιο κοντά στην ομάδα. Να ευχαριστήσω εκτός από τους αθλητές και τους 30 εργαζόμενους που έχει ο Οργανισμός μας, προπονητές, διοικητικό προσωπικό, άνθρωποι που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό. Να ευχαριστήσουμε ακόμη τους γιατρούς μας κ.κ. Κ. Μπανιό και Β. Αμπράζη καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Σερ. Κυρίτση οι οποίοι συνεχώς, ανιδιοτελώς και καθημερινά είναι δίπλα στην ομάδα, στους αθλητές προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες.
Είχαμε φέτος μια πολύ μεγάλη επιτυχία, την άνοδο του Γ.Σ. Σοφάδων στην Elite League. Θερμά συγχαρητήρια από όλους μας στον Γ.Σ. Σοφάδων για την επιτυχία του. Νομίζω ότι η Καρδίτσα είναι ο μόνος Νομός εκτός Αττικής που θα έχει του χρόνου μια ομάδα στην Α κατηγορία και μια στη Β κατηγορία και η επιτυχία αυτή ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ αποδοτικής και μιας πολύ καλά στημένης συνεργασίας μεταξύ του ΑΣ Καρδίτσας και του Γ.Σ. Σοφάδων.
Εμείς επενδύσαμε σε αυτή τη συνεργασία και νομίζω ότι το αποτέλεσμα δικαίωσε όλους. Αυτό αποδεικνύει ότι όταν συνεργαζόμαστε, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από τις προσδοκίες. Είναι μια δικαίωση για την κοινωνία των Σοφάδων αλλά και για το μπάσκετ της Καρδίτσας αλλά και της Θεσσαλίας.
Οσον αφορά τις Ακαδημίες μας σήμερα έχουμε τη χαρά να έχουμε περίπου 500 παιδιά, μια από τις καλύτερες Ακαδημίες στη χώρα. Είναι το σημαντικότερο σκέλος για το Σύλλογο και ευχαριστούμε τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Είμαστε σε καλό δρόμο και κάθε σεζόν θα καταφέρνουμε να δίνουμε στα παιδιά ακόμα καλύτερες συνθήκες και περισσότερες ευκαιρίες για να αγαπήσουν το μπάσκετ».

Βασίλης Τσιγάρας: Θα αυξηθεί το μπάτζετ

«Η 5η θέση έδωσε ένα μπόνους 50.000 ευρώ και χρήματα απ τα τηλεοπτικά δικαιώματα, έσοδα που θα τοποθετηθούν τη νέα χρονιά. Επίσης βρισκόμαστε σε συζητήσεις και με μεγάλους χορηγούς με στόχο να συμβάλουν στην προσπάθεια. Το μπάτζετ θα αυξηθεί».

Χρήστος Δεληγιάννης: Θέλουμε να διατηρήσουμε τον κορμό μας

«Εχουμε τη διάθεση να διατηρήσουμε τον ελληνικό κορμό. Από πέρυσι φροντίσαμε και υπήρχαν διετές συμβόλαια στους Δίπλαρο και Κασσελάκη. Θέλουμε να κρατήσουμε και τον Καμπερίδη με τον οποίο βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Επίσης θέλουμε να κρατήσουμε και συζητάμε με τουλάχιστον δυο Αμερικανούς που είναι στην ομάδα».

Γιώργος Χριστούλας για συνεργασία με ΓΔ Σοφάδων

«Η συνεργασία με το ΓΣ Σοφάδων θα συνεχιστεί, με κάποιες προσαρμογές κυρίως στην παράλληλη χρησιμοποίηση κάποιων παικτών. Όπου μπορούμε θα βοηθήσουμε και θα είμαστε δίπλα τους».

Για το αισθάνονται δικαίωση για τη φετινή επιτυχία μετά τις περσινές διοικητικές εξελίξεις

Βασίλης Τσιγάρας

«Ολοι όσοι συμμετείχαν αυτά τα δέκα χρόνια ήταν σημαντικοί για την ομάδα. Αρα και η προηγούμενη διοίκηση ήταν πολύ συμαντική. Οποιος θέλει μένει, δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι. Η ομάδα πορεύτηκε με τους ίδιους ανθρώπους, με το ίδιο μοντέλο και φτάσαμε εδώ. Δεν πρόκειται για δικαίωση. Τον συγκεκριμένο άνθρωπο εγώ θέλω να τον ευχαριστήσω και προσωπικά για την βοήθειά του στο να ανέβει η ομάδα και στο να δημιουργηθεί η ΚΑΕ. Οποιος πέρασε από την ομάδα είναι σημαντικός».

Χρήστος Δεληγιάννης

«Η δικαίωση είναι ένα αίσθημα όποιου συμμετέχει στην ομάδα. Και αναφερόμαστε σε ένα χρόνο αλλά σε όλη την πορεία της ομάδας. Στόχος μας είναι να συνεχίσει το μοντέλο μας να δυναμώνει στη βάση, ανεξαρτήτως ποιος φεύγει ή έρχεται».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ