Ο Ντέιμιαν Τζέφερσον έκοβε, ο Μπράντον έραβε, ο Εστράδα και ο Δίπλαρος έβαλαν «πινελιές» και η Καρδίτσα αγκάλιασε την παραμονή με 85-72 έναντι του Πανιωνίου, φτάνοντας στην έκτη νίκη στην GBL και υπερτερώντας τόσο στις ισοβαθμίες με «κυανέρυθρους» και Μαρούσι όσο και στην τριπλή ανάμεσα στις εν λόγω ομάδες, με την υπόθεση της σωτηρίας να επικεντρώνεται, όπως όλα δείχνουν, ανάμεσα στους Νεοσμυρνιώτες των πέντε νικών και την ομάδα των Βορείων προαστίων των τεσσάρων πριν από το ματς με τον Ηρακλή, σε μια «μάχη» μέχρις εσχάτων.
Οι Τζέφερσον ήταν εκείνοι, που για άλλη μια φορά έδειχναν να δίνουν «ώθηση» στην Καρδίτσα, για να πάρει νωρίς προβάδισμα επτά πόντων μέχρι τα μέσα της πρώτης περιόδου (12-5). Με δύναμη «πυρός» στη ρακέτα τους Κρούζερ και Ουότσον, ο Πανιώνιος αντέδρασε με επιμέρους 2-11, που του έδωσε το προβάδισμα (14-16 στο 8'), κλείνοντας προηγούμενος το δεκάλεπτο με 18-19.

Ο Εστράδα ήταν... το αντίδοτο των Θεσσαλών, που χάρη στο δικό του σκοράρισμα άρχισαν και πάλι να ξεμακραίνουν, παίρνοντας διαφορά οκτώ πόντων λίγο πριν από τα μέσα της δεύτερης περιόδου (32-24 στο 14'). Ο Ουότσον συνέχισε σταθερά να προκαλεί μεγάλη «ζημιά» μέσα από το «ζωγραφιστό» και οι «κυανέρυθροι» αυτή την φορά επέστρεψαν με επιμέρους 5-16, προτού με τρίποντο ο Δίπλαρος ισοφαρίσει για το 40-40 του ημιχρόνου.

Ο Άπσον επιχείρησε να προσδώσει οντότητα στην Καρδίτσα κοντά στο καλάθι και η ομάδα του πήρε νέο αέρα έξι πόντων με το 48-42 στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, όμως η δράση του Λέμον αυτή την φορά ισορροπούσε ξανά την κατάσταση για τους Νεοσμυρνιώτες (48-48 στπ 24'). Οι προσωπικότητες άρχισαν να μετρούν και ήταν εκείνη του Μπράντον Τζέφερσον πρώτη, που ξεχώριζε για τους γηπεδούχους, για να πάρουν σημαντικό προβάδισμα οκτώ πόντων, πριν από το μεγάλο φινάλε (58-50).

Οι δύο Τζέφερσον συνέχισαν εξαιρετικά και είχαν στήριξη από Δίπλαρο και Χόρχλερ, για να φέρουν οι παίκτες του Παπανικολόπουλου τη διαφορά στις παρυφές των 20 πόντων (71-52 στο 34'). Κάπου εκεί, ο Λιούις «αφυπνίστηκε» και με δικές του ενέργειες κατά κύριο λόγο, ο Πανιώνιος έδειχνε, ότι δεν τα παρατούσε, μειώνοντας σε μονοψήφιο νούμερο τη διαφορά στο τρίλεπτο για τη λήξη (75-66). Οι Τζέφερσον, με βοήθειες ξανά από Δίπλαρο και Χόρχλερ, δε θα άφηναν το ματς να χαθεί για την Καρδίτσα και έφεραν με άνεση την νίκη, που όπως όλα δείχνουν σημαίνει παραμονή (85-72).

Δεκάλεπτα: 18-19, 40-40, 58-50, 85-72
ΗΤΑΝ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΖΕΦΕΡΣΟΝ: Ο Μπράντον Τζέφερσον (17 π., 5 ρ.) και ο Ντέιμιαν (12 π., 4 ρ., 5 ασ.), ήταν παρόντες στις πιο σημαντικές στιγμές, για να δώσουν το σύνθημα του θριάμβου της Καρδίτσας, βάζοντας ξανά την «υπογραφή» τους για τη θεσσαλική ομάδα, που όπως όλα δείχνουν εξασφαλίζει οριστικά την παραμονή της.
ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με επτά παραπάνω κατοχές σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι (14-5 επιθετικά ριμπάουντ, 13-11 λάθη) πολύ δύσκολα η Καρδίτσα θα μπορούσε να ηττηθεί, με τα ποσοστά στα σουτ να είναι ισορροπημένα στις δύο πλευρές.
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.








