"Ξύπνησε" ο Μπράντον, σχόλασε... ο γάμος. Ετσι απλά, με έναν πολύ μεγάλο παίκτη, τον Μπράντον Τζέφερσον να δείχνει ότι είναι για τα μεγάλα παιχνίδια, η Καρδίτσα συνεχίζει να ονειρεύεται, συνεχίζει να γράφει ιστορία. Το 82-78 επί της Οστάνδης, σήμανε από σήμερα την παρουσία της ομάδας του Νίκου Παπανικολόπουλου στα play in του Basketball Champions League, με την πρώτη της ευρωπαϊκή εμπειρία να εξελίσσεται με θριαμβευτικό τρόπο για πρωτόβγαλτη ομάδα. Οσο για τον Μπράντον Τζέφερσον, έκλεισε το ημίχρονο χωρίς πόντο και τελείωσε το ματς με 17. Αυτά...
Η κρισιμότητα του αγώνα έδειξε να έχει επηρεάσει την Καρδίτσα στο πρώτο ημίχρονο. Ηταν νευρική και αρκετά άστοχη και η Οστάνδη είχε τον έλεγχο του ρυθμό, έχοντας καταφέρει κυρίως να "αφοπλίσει" τον μεγάλο πρωταγωνιστή του πρώτου αγώνα, Μπράντον Τζέφερσον.
Στο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 18-21 και τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ήταν τα καλά της Καρδίτσας. Με τον Δϊπλαρο να δίνει "ζωντάνια" και σκορ, προσπέρασε με 28-23, αλλά γρήγορα οι Βέλγοι ισορρόπησαν, προσπέρασαν στο σκορ και το ημίχρονο έληξε με 34-37.
Ο άποντος στο πρώτο μέρος Μπράντον Τζέφερσον... θύμωσε. Στο πρώτο τρίλεπτο του δεύτερου μέρους είχε σκοράρει 8 πόντους και είχε "ξυπνήσει" την Καρδίτσα, φέρνοντάς την με μικρό αλλά σπουδαίο για την ψυχολογία προβάδισμα, 44-43.
H Καρδίτσα επέκτεινε το σερί της μέχρι το 12-0 και το σκορ έγινε 50-43, αλλά η πολύπειρη Οστάνδη είδε τους Μέλσον και Εστράδα να παίρνουν πρωτοβουλίες, να σκοράρουν και να την επαναφέρουν σε απόσταση βολής, μέχρι το 58-56 του δεκαλέπτου που άφηνε τα πάντα ανοιχτά για την τελική ευθεία.
Η Καρδίτα έκανε κι εκεί μια καλή εκκίνηση και πήγε στο 67-60 στο 33', δυο λεπτά αργότερα με τον Τζέφερσον να έχει επιστρέψει φρέσκος από τον πάγκο πήγε στο +9, 72-63.
Οι Βέλγοι είχαν κι άλλο κουράγιο και στα 10'' κι ενώ είχε χάσει μια επίθεση η Καρδίτσα, κέρδισαν δύο βολές με το ματς στο 80-77. Μπήκε 1/2, και αμέσως μετά ο Ντέμιεν Τζέφερσον πήγες σε δικές του βολές. Μέσα και οι δύο για το 82-78 και τέλος!
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Η Καρδίτσα (2-2 ) είναι σίγουρα στα play in, υποδέχεται στην επόμενη αγωνιστική τη Μερσίν (81-73 οι Τούρκοι στο πρώτο ματς) και τελειώνει στη Μάλαγα. Ουσιαστικά με τη Μερσίν θα παίξει τη δεύτερη θέση.
Η Μερσίν (2-1) παίζει αύριο στη Μάλαγα, έρχεται στην Καρδίτσα στις 9/12 και στο φινάλε υποδέχεται την Οστάνδη σε ματς που ενδέχεται να κρίνει όλο το γκρουπ στο 2-4.
Η Οστάνδη με το 1-3 και σε βάρος της την ισοβαθμία με τη Μερσίν, ουσιαστικά κυνηγάει μόνο ένα θαύμα, θέλοντας νίκες επί της Μάλαγας εντός και της Μερσίν εκτός, αλλά προηγουμένως θα θέλει να έχει χάσει και η Μερσίν στην Καρδίτσα.
"ΠΑΓΩΜΑΡΑ" ΜΕ ΟΚΟΡΟ: Ο Φράνσις Οκόρο επέστρεψε στην Καρδίτσα για να δώσει ισχύ κάτω από τα καλάθια, αλλά στο 18' "πάγωσε" το γήπεδο. Ο Νιγηριανός σέντερ πάτησε άσχημα και αποχώρησε κουτσαίνοντας για τα αποδυτήρια και εκτοεξύοντας την αγωνία στο κατακόρυφο, όχι εν όψει και του σημαντικού εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος που έρχεται το Σάββατο με το Περιστέρι, αλλά συνολικά για το μέλλον του αφού εκφράζονται φόβοι για σοβαρή ζημιά.
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.
Alex MADsen 😳#BasketballCL | @askarditsas pic.twitter.com/yON4Rm1eGK
— Basketball Champions League (@BasketballCL) November 11, 2025
Smooth criminal dancing against his former team 🕺#BasketballCL | @askarditsas pic.twitter.com/qpTvedXols
— Basketball Champions League (@BasketballCL) November 11, 2025
Is this... the best rebound we've ever seen? 😳#BasketballCL | @askarditsas pic.twitter.com/UPNCxErM8v
— Basketball Champions League (@BasketballCL) November 11, 2025
Σε αναμέτρηση για τον όμιλο της ΑΕΚ, η Λεβίτσε Πατριότι, με τρομερό τον Ρικ ΜακΓΚιλ που σκόραρε 29 πόντους, έκανε μεγάλη ανατροπή, νίκησε την Ζολνόκι με 73-71 και έκανε ακόμα πιο εύκολη την υπόθεση - πρωτιά για την ελληνική ομάδα.








