8.8 C
Athens
Τρίτη, 8 Απριλίου, 2025

Καρδίτσα-Μαρούσι 80-67: Χτίζει το όνειρο της (pic, vids)

Μπορεί μακριά από την έδρα της να είναι περισσότερο αποτελεσματική από κάθε άλλη χρονιά της στην GBL, όμως η Καρδίτσα είναι πολύ δυνατή σε αυτήν κάτι που πιστοποίησε σήμερα. Επικράτησε του Αμαρουσίου με 80-67 και συνεχίζει να χτίζει το όνειρο της στη σεζόν, που κανείς δεν μπορεί να ξέρει πού θα τη βγάλει.


Η Καρδίτσα έχει φτιάξει ένα κάστρο, από το οποίο δραπέτευσαν φέτος μόνο ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Με τη σημερινή νίκη της –παρά την απουσία του Κασελάκη- και αφού ανέβηκε στο 11-9, «αγκάλιασε» την απευθείας πρόκριση στα playoff για πρώτη φορά στην ιστορία της και δικαιούται να πιστεύει ότι θα βρίσκεται στην τετράδα. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα αντιμετωπίσει τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, τον ΠΑΟΚ εκτός (15/3, 17:00) και τον Άρη εντός έδρας (23/3, 17:00).


Το Μαρούσι –έπαιξε χωρίς τον τραυματία Νικολαΐδη- έψαχνε για ένα αποτέλεσμα που θα του έδινε ένα μικρό προβάδισμα ενόψει των play out, όμως παρέμεινε πιασμένο χέρι-χέρι με τον Κολοσσό. Στο φινάλε της κανονικής περιόδου θα κληθεί να δώσει δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια καθώς θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό εντός (17/3, 20:15) και την ΑΕΚ εκτός έδρας (23/3, 17:00).

 

 

Η Καρδίτσα μπήκε με μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι, προηγούμενη με 11-4 κάτι που ανάγκασε τον Τακιανό να πάρει τάιμ άουτ πριν το τηλεοπτικό. Το Μαρούσι επέστρεψε με μία καλύτερη εικόνα και μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου, κατάφερε να προσπεράσει (19-21) και να την κλείσει προηγούμενο με 24-21.

 

 

Ο Φρίντρικσον ήταν παραγωγικός και το Μαρούσι που έπαιρνε λύσεις από πολλούς παίκτες, διατήρησε τον έλεγχο στη δεύτερη περίοδο (32-37 στο 15’). Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήραν προβάδισμα μεγαλύτερο των επτά πόντων στο πρώτο ημίχρονο που έκλεισε με τη διαφορά στους δύο (42-44).

 


Η Καρδίτσα με ένα 10-0 στα τρία πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου προηγήθηκε με έξι (52-44) και διευρύνοντας το επιμέρους σκορ στο 16-3, βρέθηκε για πρώτη φορά με διψήφιο προβάδισμα (58-47 στο 25’) αφού εκτελούσε μεν με χαμηλό ποσοστό από μακριά, όμως κατόρθωνε να βρίσκει δεύτερες ευκαιρίες. Το Μαρούσι «ασφυκτιούσε» στην επίθεση κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Καρδίτσα στέλνοντας τη διαφορά στους 17 (66-49 στο 28’) πριν κλείσει το δεκάλεπτο με 69-55.

 

 

 

Παρότι χρειάστηκε 3,5 λεπτά για να βρει σκορ στην τέταρτη περίοδο, η Καρδίτσα διατήρησε τον έλεγχο της κατάστασης (72-59) αλλά το Μαρούσι δεν είχε την πολυτέλεια να καταθέσει τα όπλα και έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος (72-63). Η Καρδίτσα όμως με δύο «μεγάλα» τρίποντα από Δίπλαρο και Καμπερίδη, έκανε ένα 8-1 και τελείωσε το παιχνίδι (80-64 στο 38’).

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Η σημερινή νίκη της Καρδίτσας δεν ήταν υπόθεση του ενός και η αρμονία της τετράδας Χόρκλερ, Λιούις, Ουέλς και Άλεν που είχαν από 14 πόντους, το επιβεβαιώνει. Ο πρώτος όμως μπορεί να κέρδισε τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου, τελειώνοντας το παιχνίδι με το δεύτερο του double-double στη σεζόν (14π, 13ρ).

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η διαφορά στα ριμπάουντ (49-34) δεν μπορεί να αγνοηθεί όμως εκείνη που ήταν ίσως πιο κομβική, αφορούσε στα επιθετικά ριμπάουντ. Η Καρδίτσα είχε 19 και με αυτά σημείωσε 16 πόντους, ενώ το Μαρούσι είχε μεν 10 αλλά πήρε μόλις τρεις πόντους από αυτά.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

  

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ