Οι αγώνες της Παρτίζαν με τον Ερυθρό Αστέρα χαρακτηρίζονται από ένταση, πολλές φορές και από επεισόδια όμως η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια των τελικών της Αδριατικής Λίγκας το κακό παράγινε. Αποκορύφωμα ήταν όσα συνέβησαν στη διάρκεια του 5ου αγώνα και που είχαν ως αποτέλεσμα να εκκενωθεί η «Χάλα Πιονίρ» για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Σήμερα η Παρτίζαν ανακοίνωσε την απόφαση της να μην αγωνιστεί στα πλέι οφ του σερβικού Πρωταθλήματος.
“Pionir” se prazni… #kkcz #kkp pic.twitter.com/dtkT7sGmcm
— B92 Sport (@b92sport) June 6, 2022
Τη δυσαρέσκεια του είχε δείξει χωρίς περιστροφές και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς όμως αυτή πήρε πιο επίσημη μορφή με την Παρτίζαν να ανακοινώνει την απόφαση της η οποία λήφθηκε από τη διοίκηση αλλά κατόπιν σχετικής κουβέντας και με το αγωνιστικό τμήμα: «Σε 20 χρόνια συμμετοχής σε EuroLeague και EuroCup έχουν καταγραφεί επεισόδια σε όλους τους αγώνες στο Βελιγράδι όπως και στα πέντε τελευταία ματς της Αδριατικής Λίγκας. Αυτό μας λέει πως η ελπίδα να διορθωθούν τα βαθιά ριζωμένα λανθασμένα πράγματα εξακολουθεί να έχει βάση», ανέφερε η ανακοίνωση.
Η ομάδα του Βελιγραδίου σημείωσε ακόμη: «Η Παρτίζαν θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της το επόμενο διάστημα για να λύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα στη σερβική λίγκα και να επιστρέψει από μία θέση όπου τα άτομα έχουν το μονοπώλιο στη λήψη σημαντικών αποφάσεων».
Δεν... ακολουθεί ο Ερυθρός Αστέρας
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Παρτίζαν, ο Ερυθρός Αστέρας ξεκαθάρισε με δική του ανακοίνωση ότι θα είναι κανονικά παρών στους αγώνες των ημιτελικών: «Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα θα δώσουν την Παρασκευή τον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του εγχώριου πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα της Μέγκα Μπάσκετ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί με ελεύθερη είσοδο» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται: «Η είσοδος σε αυτόν τον αγώνα είναι δωρεάν, η ομάδα μας θέλει να γιορτάσει τη μεγάλη επιτυχία μαζί με τους φιλάθλους μας. Θα είναι ευκαιρία για όλους όσοι έχουν το ερυθρόλευκο σήμα στην καρδιά τους να χαιρετήσουν από την κερκίδα τους πρωταθλητές μας, που κατέκτησαν το τρόπαιο της ABA League και πήραν το εισιτήριο για τη Euroleague»








