Ο Ερμής Αργυρούπολης δεν κατάφερε να επικρατήσει του ΑΟΠΦ στο κλειστό γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου, στο «Σοφία Μπεφόν», χάνοντας με 84 -78 για την τελευταία αγωνιστική (22η) της κανονικής περιόδου του πρώτου ομίλου της National League 1.
Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» δε «τιμωρήθηκαν» από το αρνητικό τους αποτέλεσμα και προκρίθηκαν ως έκτοι στα play off της διοργάνωσης.
Η ομάδα του Παναγιώτη Γκαναβία ήταν άκρως ανταγωνιστική καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, όμως στα τελευταία 2-3 λεπτά του αγώνα υπέκυψε στην πολύ πιεστική άμυνα του Π. Φαλήρου.
Εν τέλει, οι «κιτρινόμαυροι» τερμάτισαν στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (με ρεκόρ 10-12) και πήραν ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στην πρώτη φάση των play off της National League 1.
Εκεί θα συναντήσουν τον Έσπερο Καλλιθέας, ο οποίος έχει το πλεονέκτημα έδρας καθώς τερμάτισε τρίτος. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (26/3) στο κλειστό του Εσπέρου.
H ομάδα που θα φτάσει τις δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια προκρίνεται στην δεύτερη φάση των play off. Στη δεύτερη φάση ο προκριθείς θα αντιμετωπίσει το Αιγάλεω, οποίος αναμένει μάθει τον αντίπαλό του.
Μετά την λήξη του αγώνα και αφού όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να τελειώσει και το κρητικό ντέρμπι (ΟΦΗ – Αναγέννηση) για να μάθουν την «τύχη» τους, ο προπονητής του Ερμή μοιράστηκε ορισμένες σκέψεις του για την έως τώρα πορεία στη σεζόν και για το τι κατάφεραν ως ομάδα. Επιπρόσθετα, τοποθετήθηκε για το πως θα αντιμετωπίσουν τα play off.
- Κόουτς Γκαναβία δεν καταφέρατε να επικρατήσετε στο κλειστό «Σοφία Μπεφόν» απέναντι στο Π. Φάληρο. Ωστόσο δεν το «πληρώσατε», διότι ο ΟΦΗ επικράτησε της Αναγέννησης στο «Λίντο», με αποτέλεσμα να πάρετε εσείς την έκτη θέση που οδηγεί στα play off της National League 1. Το σχόλιό σας;
«Για μας είναι τεράστια επιτυχία, ξαφνικά βρεθήκαμε στη National League 1. Μπορώ να πω… πως ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα είχαμε φανταστεί την πρόκριση στα play off. Η ομάδα είχε ένα εκπληκτικό πρώτο γύρο. Μετέπειτα, ήρθαν κάποια προβλήματα, αλλά πραγματοποιήσαμε πολύ σπουδαίες εμφανίσεις και σημαντικές νίκες, όπως στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Έσπερο και τον Μίλωνα».
- Είχατε αναφέρει στο παρελθόν ότι ο στόχος ήταν να αποφύγετε τα play out και να παραμείνετε στην κατηγορία. Εν τέλει προκριθήκατε στα play off. Τι ήταν αυτό που καθόρισε την φετινή πετυχημένη πορεία της ομάδας σας;
«Όλα έχουν να κάνουν με την παρέα που έχει δημιουργηθεί στον Ερμή. Την αγάπη που έδειξαν τα παιδιά μεταξύ τους για το πιστεύω που έχουμε ως ομάδα. Για αυτό ήμασταν πάντα μία γροθιά. Είναι από τις πολύ λίγες δικές μου χρονιές -ως προπονητής- που δεν είχα καθόλου προβλήματα όλη τη χρονιά. Κύλησε όλη η χρονιά πολύ ομαλά. Παρόλο που ήταν δύσκολο εγχείρημα δεν είχαμε άγχος. Αυτό που λέγαμε στην αρχή ήταν πάμε να παίξουμε και όπου μας βγάλει. Ίσως αυτό μας βοήθησε τελικά για να πάνε όλα καλά και να τερματίσουμε στην έκτη θέση της κανονικής περιόδου».
- Τέλος, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν έχετε ορίσει κάποιο συγκεκριμένο στόχο για τα play off ή θέλετε να το ζήσετε - ευχαριστηθείτε χωρίς άγχος;
«Αυτά που έχουν συμβεί φέτος στον Ερμή είναι πάρα πολλά και δεν ξέρω πού θα έχουν σταματημό. Τα παιδιά έχουν προσωπικότητα και ταλέντο. Επίσης έχουμε τον πρώτο σκόρερ και των τριών ομίλων της National League 1, τον Βίσεντιτς. Τα παιδιά συνέχεια μας εκπλήσσουν. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και ό,τι βγει καλοδεχούμενο».