18 C
Athens
Τρίτη, 3 Μαρτίου, 2026

Γιώργος Κογιώνης: To φόλοου που σφράγισε μια συνεχώς ανοδική πορεία (vid)

Ο Κώστας Ρουμελιώτης έχει πάρει master στο πως να δουλεύει και να φέρνει στο προσκήνιο και στο υψηλό επίπεδου νέους αθλητές, και αυτό συμβαίνει και στη περίπτωση του Γιώργου Κογιώνη (2,02 – 25 ετών) που αυτή την εποχή αποτελεί τον πιο «καυτό» ψηλό στον 2ο όμιλο της National League 1.

O 25χρονος πάουερ φόργουορντ ξεκίνησε το μπάσκετ στις ακαδημίες του Απόλλωνα Πάτρας και το 2017 μετακόμισε στον Έσπερο ΑΟΠΑ, δηλαδή στο μητρικό σωματείο της σημερινής Ένωσης. Το 2020 επέστρεψε και πάλι στη Περιβόλα, όπου πανηγύρισε την άνοδο προς τη GBL ενώ είχε και συμμετοχές και στη GBL. Μάλιστα αγωνίστηκε τη σεζόν 2023-2024 και στην Elite League και με τη διαδικασία του διπλού δελτίου στον Αίαντα Ευόσμου.

Πέρυσι, επέστρεψε στην ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου Πατρών, και στη πρώτη του σεζόν στη National League 2, όπου η ομάδα του κατέκτησε την άνοδο και το πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο, είχε 7,1 πόντους σε 22 αγώνες.

Ως τώρα, και στον 2ο όμιλο της National League 1 έχει 11,6 πόντους και 8,7 ριμπάουντ, ενώ μέσα στο 2026, έχει 14,8 πόντους με 13,2 ριμπάουντ και 6 double double.

Μάλιστα στη μεγάλη νίκη με τον πρωτοπόρο Κρόνο Αγίου Δημητρίου, εκτός από το φόλοου της νίκης στα 5’’ (77-76) σκόραρε 20 πόντους (2/4 βολές, 9/16 διπ.) μαζεύοντας παράλληλα 16 ριμπάουντ.

Δείτε το video με το φόλοου της νίκης:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ