20.5 C
Athens
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024

Γεωργουσόπουλος: «Όραμά μας το Μαρούσι να γίνει αυτοδύναμος οργανισμός»

Ο αντιπρόεδρος του Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γ.Σ.Α., Χρήστος Γεωργουσόπουλος, μίλησε στο EOK WebRadio για τους φετινούς στόχους που έχει η ομάδα των βορείων προαστίων στη FIBA Europe Cup και τις απαιτήσεις, καθώς και για τις δυσκολίες που είχε για να επανέλθει το σωματείο από τα ερασιτεχνικά πλαίσια στα επαγγελματικά.

Αναλυτικά είπε:

Για τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις του Αμαρουσίου: «Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρό μας, τον Δήμο Στασινόπουλο, για όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο και κυρίως για το όραμα που έχει για το Μαρούσι. Ο οργανισμός προσπαθεί με συνολικές ενέργειες να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις».

Για τους στόχους στο FIBA Europe Cup: «Σίγουρα όταν μετέχεις σε μια διοργάνωση δεν υπάρχει το… να κάνεις εκδρομή. Σίγουρα έχεις κάποιον στόχο. Δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω σε αγωνιστικό επίπεδο, όμως σε επίπεδο οργάνωσης και ετοιμότητας είμαστε έτοιμοι για το κάθε “σκαλί” που θα βρίσκουμε μπροστά μας μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής ευρωπαϊκής μας συμμετοχής».

Για την όλη διαδρομή απ’ τα ερασιτεχνικά πλαίσια στα επαγγελματικά: «Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολη η μετάβαση. Πρέπει να υπάρχει όραμα και αυτό πρέπει να σεβαστούμε στον Δήμο Στασινόπουλο, ότι έχει ένα όραμα στο οποίο πρέπει να βάλουμε κι εμείς κάποιες βάσεις ώστε να γίνει μεγάλο. Εμείς είχαμε ένα όραμα όταν η ομάδα είχε πέσει σε χαμηλότερές κατηγορίες να τη δομήσουμε ούτως ώστε έτσι να είναι έτοιμη για το κάτι παραπάνω, γι’ αυτό που ζούσαν οι φίλαθλοί της τη δεκαετία του ’90 και στις αρχές του 2000. Είναι μια προσπάθεια που δεν είναι των πολλών. Είναι 30-35 “Ρομπέν των Δασών”, οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν σε πνεύμα εθελοντισμού και καλής διάθεσης, ούτως ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που βλέπετε. Το Μαρούσι είναι για χρόνια μια απ’ τις ιστορικές μπασκετικές ομάδες».

Για το δυσκολότερο πράγμα που αντιμετώπισαν σε όλη αυτήν τη διαδρομή: «Σίγουρα το να συνειδητοποιήσεις ότι η διαφορά και οι αποστάσεις μεταξύ του ερασιτεχνικού αθλητισμού και του επαγγελματικού είναι χαώδης, ειδικά όταν γίνεται με μια άμεση και όχι ήπια μετάβαση. Σε αυτό το επίπεδο έγιναν κινήσεις για να βοηθηθεί όλος ο οργανισμός, να ανταπεξέλθει και να εξοικειωθεί πολύ πιο γρήγορα σε αυτήν την κατάσταση. Δε γίνεται να μην τονίσω τη μεγάλη προσφορά που έχει ο Τάσος Δελημπαλταδάκης σαν Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΑΕ στην οργάνωση και αθλητική οργάνωση όλου του οικοδομήματος. Αξίζει κι αυτός ένα “ευχαριστώ” για ό,τι έχει κάνει τους τελευταίους μήνες. Έχει βοηθήσει στο να μπούμε πιο γρήγορα στο στάδιο αυτό. Κάθε μέρα πρέπει να είσαι σε εγρήγορση και κάθε μέρα μαθαίνεις».

Για το αν έκανε ευκολότερη την όλη αυτή τη μετάβαση η ιστορία του Αμαρουσίου: «Και βέβαια βοηθάει, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η ιστορία του Αμαρουσίου είναι μεγάλη, δεν την ξεχνάμε, αλλά μόνο με αυτό το “όπλο” δε μπορείς να πας μπροστά. Πρέπει να ανταπεξέρχεσαι στα νέα δεδομένα. Στο ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ υπάρχουν προβλήματα. Ακόμα και σαν προϊόν θέλει πολλή δουλειά απ’ όλους όσους ασχολούνται με αυτό ώστε να γίνει ελκυστικό το προϊόν σε χορηγούς, τηλεοράσεις και άλλα».

Για το όραμα του συλλόγου: «Όραμά μας είναι το Μαρούσι να γίνει κάποια στιγμή αυτοδύναμος οργανισμός. Διαδικασίες υπάρχουν και γνωρίζουν όλοι και στη ΚΑΕ και στον Ερασιτέχνη ότι χωρίς διαδικασία δε μπορεί να λειτουργήσει τίποτα σωστά».

Για την ανταπόκριση απ’ τον κόσμο: «Μας στενάχωρή λίγο το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε κατορθώσει να προσελκύσουμε πολύ κόσμο και να γεμίζει το γήπεδο. Η ομάδα του Αμαρουσίου ουσιαστικά εκπροσωπεί το μισό λεκανοπέδιο της Αττικής αυτήν τη στιγμή στη GBL και στην Ευρώπη και αυτό πρέπει να το σεβαστούν όχι μόνο οι Μαρουσιώτες, αλλά και οι γείτονές μας. Μπορούν να έρθουν να δουν μια ομάδα σωστά δομημένη. με τις κινήσεις που έχει κάνει ο Δήμος Στασινόπουλος και το team του παρουσιάζουμε κάτι καλό.

Αν δεν υπάρχει η στήριξη όλων σε αυτό το οικοδόμημα, δε θα υπάρχει συνέχεια σε όλο αυτό το ωραίο. Προσωπικά θα περίμενα το γήπεδο, μετά από 14 χρόνια στην Ευρώπη, να γέμιζε, αλλά δεν το πετύχαμε. Πιστεύω ότι θα γίνουν προσπάθειες να βλέπουμε το γήπεδο σχεδόν γεμάτο.

Θέλω να πω μεγάλο “ευχαριστώ” σε κάποιους σταθερούς φιλάθλους που πάντα συνδράμουν και παρουσιάζονται σε όλα τα ματς, εντός κι εκτός έδρας. Μεγάλο “ευχαριστώ” στους γονείς των ακαδημιών που είναι απ’ τους πρώτους που έρχονται και παίρνουν τα εισιτήρια διαρκείας τους. Ο μεγαλύτερος όγκος φιλάθλων μας είναι τα παιδιά των ακαδημιών και οι γονείς τους, τους οποίους πάντα σαν ερασιτέχνης θα τους ευχαριστώ, γιατί πιστεύουν στον όρο “οικογένεια” που έχουμε βάλει στον σύλλογο».

Για το με τι θα ήταν ικανοποιημένος στο τέλος της φετινής σεζόν: «Προσωπικά θα είμαι ικανοποιημένος αν, αρχής γενομένης απ’ το εναρκτήριο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Προμηθέα, δω έναν “Άγιο Θωμά” γεμάτο. Αυτό θα είναι το “σκαλί” της επιβράβευσης του ανθρώπου που πίστεψε στην ομάδα αυτήν. Όσον αφορά το αγωνιστικό, έχουμε καλό προπονητικό team, πολύ έμπειρους ανθρώπους και αυτοί γνωρίζουν αναλυτικά τις σκέψεις και τους στόχους».

Για τις ακαδημίες του συλλόγου: «Στα “πέτρινα χρόνια” του ο σύλλογος είχε 80 παιδιά που απλά… περιφερόντουσαν για να περνούν την ώρα τους. Τώρα έχουμε φτάσει τα 450 παιδιά, με συνεχείς επιτυχίες και ανόδους σε κατηγορίες της ΕΣΚΑ, με δημιουργία πολλών τμημάτων στις ίδιες ηλικιακές βαθμίδες. Έχουμε και Β’ και Γ’ ομάδες, γιατί έρχονται τα παιδιά και πρέπει να παίζουν. Πάντα λέμε στους γονείς ότι στόχος όλων μας είναι να φτιάξουμε μέσα απ’ τα παιδιά τούς επόμενους φιλάθλους, παράγοντες, φυσιοθεραπευτές, γιατρούς της ομάδας. Θέλουμε τα παιδιά να μείνουν και να έχουν την οικογένειά μας στον σύλλογό μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ