29.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Η πίεση του IBC, το κριτήριο παραμονής της Παραμυθιάς και οι… μακεδονικοί ρυθμιστές (vids)

Η σεζόν φτάνει στο τέλος στη Γ' Εθνική για την κανονική περίοδο και το Basketa.gr παρουσιάζει όλα τα δεδομένα για τους τρεις ομίλους του Βορρά, προτού το πρωτάθλημα ξεκινήσει... από την αρχή στη δεύτερη φάση.

Η Γ’ Εθνική έφτασε στο τέλος της για την κανονική περίοδο και θα ήταν άδικό να μην υπάρχει στο Βορρά η ισάξια αναφορά με εκείνη του Νότου, αφού και στους τρεις ομίλους του κάθε αγωνιστική γινόταν και παράγοντας έκπληξης, με ένα αγωνιώδες φινάλε για την κανονική περίοδο να αναμένεται.

Πολλά «μέτωπα» έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν, άλλα όμως γίνονται αφορμή για… σενάρια επί σεναρίων, τόσο για την άνοδο και την πρώτη τετράδα όσο και την αποφυγή του υποβιβασμού. Κοιτάζοντας προς κάθε κατεύθυνση, το Basketa.gr αναλύει τα δεδομένα για το τέλος στο Βορρά της Γ’ Εθνικής.

4ος: Το… ρεπό του IBC που πιέζει Σοφάδες-Τιτάνες, τα δεδομένα για την κορυφή και ο αγώνας επιβίωσης στην Παραμυθιά

Ο πρώην τεχνικός των Σοφάδων, Σπύρος Παππάς, είχε κάνει λόγο στην αρχή της σεζόν για οκτώ ομάδες που θα μπορούσαν σε έναν πιο ισορροπημένο όμιλο να κάνουν πρωταθλητισμό. Πράγματι, βλέπουμε οκτώ ομάδες να παλεύουν σε αυτή την αγωνιστική με αντικείμενο από την κορυφή, έως και την επιβίωσή τους.

Αυτή τη στιγμή, το προβάδισμα για τις δύο πρώτες θέσεις, άρα και την τελική σειρά των playoffs ανόδου, έχουν ο Αλμυρός και τα Τρίκαλα. Για να μην μπουν σε περιπέτειες για την κατάκτησή τους, όμως, πρέπει να περάσουν από Άμφισσα και Καναλάκι αντίστοιχα, διαφορετικά μπορούν να… αρχίσουν τα σενάρια, με τους Σοφάδες κατά κύριο λόγο να καραδοκούν, υποδεχόμενοι την Αγριά, ενώ οι Τιτάνες μπορούν να προκαλέσουν τετραπλή ισοβαθμία, αν και στην περίπτωση αυτήν η ομάδα του Παλαμά θα είναι εκείνη με το μειονέκτημα, ενώ οι υπόλοιπες, ανάλογα με τα αποτελέσματα, μπορούν να κατακτήσουν οποιαδήποτε θέση.

Σε κάθε περίπτωση, Αλμυρός και Τρίκαλα έχουν το προβάδισμα και την τύχη στα χέρια τους, παίζοντας μάλιστα με αντιπάλους βαθμολογικά αδιάφορους. Το κύριο μέλημα των Σοφάδων και των Τιτάνων πρέπει να είναι η είσοδος στην τετράδα, αφού το IBC έχει δεδομένη την νίκη λόγω… ρεπό με το 20-0 άνευ αγώνος έναντι της Νίκαιας Λάρισας και, μαζί, τις ισοβαθμίες με τις δύο εν λόγω ομάδες. Κι αν οι Σοφάδες έχουν μπροστά τους τη βαθμολογικά αδιάφορη Αγριά, τότε οι Τιτάνες φιλοξενούν τον Αμπελώνα, που παίζει για τη ζωή του, επιχειρώντας μια τελευταία προσπάθεια για την έκτη θέση, ανάλογα με το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στην Παραμυθιά. Κάπως έτσι, η αγωνιστική αυτή ενέχει μια παγίδα για το σύλλογο της Καρδίτσας, στην προσπάθεια να προκριθεί στα playoffs.

Οι ισοβαθμίες των πρώτων τεσσάρων ομάδων του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

Αλμυρός: 1-1 και +7 με Τρίκαλα, 1-1 και -8 με Σοφάδες, 1-1 και +7 με Τιτάνες

Τρίκαλα: 1-1 και -7 με Αλμυρό, 1-1 και +14 με Τιτάνες, 1-1 και -3 με Σοφάδες

Σοφάδες: 1-1 και +8 με Αλμυρό, 1-1 και +3 με Τρίκαλα, 2-0 με Τιτάνες

Τιτάνες Παλαμά: 1-1 και -7 με Αλμυρό, 1-1 και -14 με Τρίκαλα, 0-2 με Σοφάδες

Τα σενάρια για την κορυφή στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής:

Ήττες Αλμυρού και Τρικάλων, νίκες Σοφάδων και Τιτάνων: 1οι Σοφάδες, 2ος Αλμυρός, 3α Τρίκαλα, 4οι Τιτάνες

Ήττες Αλμυρού, Τρικάλων και Τιτάνων, νίκη Σοφάδων: 1οι Σοφάδες, 2ος Αλμυρός, 3α Τρίκαλα

Ήττες Αλμυρού, Τρικάλων και Σοφάδων, νίκη Τιτάνων: 1ος Αλμυρός, 2α Τρίκαλα, 3οι Τιτάνες

Τα σενάρια για τη 2η θέση στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής:

Ήττα Αλμυρού, νίκες Σοφάδων και Τιτάνων: 2οι Σοφάδες, 3ος Αλμυρός, 4οι Τιτάνες

Ήττα Τρικάλων, νίκες Σοφάδων και Τιτάνων: 2οι Σοφάδες, 3α Τρίκαλα, 4οι Τιτάνες

Ήττα Αλμυρού και Σοφάδων, νίκη Τιτάνων: 2ος Αλμυρός, 3οι Τιτάνες

Ήττα Αλμυρού και Τιτάνων, νίκη Σοφάδων: 2οι Σοφάδες, 3ος Αλμυρός

Ήττα Τρικάλων και Σοφάδων, νίκη Τιτάνων: 2α Τρίκαλα, 3οι Τιτάνες

Ήττα Τρικάλων και Τιτάνων, νίκη Σοφάδων: 2οι Σοφάδες, 3α Τρίκαλα

Οι ισοβαθμίες για την τετράδα στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής:

Σοφάδες: 2-0 με Τιτάνες, 0-2 με IBC

Τιτάνες: 0-2 με Σοφάδες, 1-1 και -7 με IBC

IBC: 2-0 με Σοφάδες, 1-1 και +7 με Τιτάνες

Τα σενάρια για την τετράδα στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής:

Οποιαδήποτε ήττα μόνο Σοφάδων ή Τιτάνων: 3η θέση για τον νικητή, 4η θέση για IBC, 5η για τον ηττημένο

Ήττα Σοφάδων και Τιτάνων: 4ο IBC, 5οι Τιτάνες, 6οι Σοφάδες

Ερχόμαστε, σε αυτό το σημείο, στη μεγάλη «μάχη» για την εξάδα, που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο. Εκεί, όπου η Ανόρθωση Βόλου υποδέχεται την Παραμυθιά, με την ομάδα της Θεσπρωτίας να έχει επικρατήσει με διαφορά τεσσάρων πόντων στον πρώτο γύρο. Όλα γίνονται, φυσικά, απλά αν η Παραμυθιά νικήσει, ωστόσο χάνεται στην έβδομη ή και την όγδοη θέση, αν η Ανόρθωση νικήσει, υπερκαλύπτοντας φυσικά τη διαφορά από το πρώτο ματς.

Τα σπουδαία, σε αυτή την περίπτωση, είναι δύο πράγματα. Το ένα είναι το αν θα νικήσει και ο Αμπελώνας στον Παλαμά, με αποτέλεσμα να είναι εκείνος έκτος, 7η η Ανόρθωση και 8η η Παραμυθιά. Αν, όμως, ο Αμπελώντας δεν περάσει από την έδρα των Τιτάνων, τότε το θέμα θα είναι η τελική διαφορά στο Βόλο, με την Ανόρθωση να ψάχνει ένα +4 λόγω καλύτερου goal average, ισοφαρίζοντας τη διαφορά του πρώτου γύρου, αλλιώς η διαφορά τριπόντου κρατά την έκτη θέση για την Παραμυθιά.

Οι ισοβαθμίες για την εξάδα στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής:

Παραμυθιά: 1-0 και +4 με Ανόρθωση, 0-2 με Αμπελώνα

Ανόρθωση Βόλου: 0-1 και -4 με Παραμυθιά, 1-1 και +4 με Αμπελώνα

Αμπελώνας: 2-0 με Παραμυθιά, 1-1 και -4 με Ανόρθωση

Τα σενάρια για την εξάδα στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής:

Νίκη Ανόρθωσης Βόλου και Αμπελώνα: 6ος Αμπελώνας, 7η Ανόρθωση, 8η Παραμυθιά

Νίκη Ανόρθωσης Βόλου με 4 πόντους, ήττα Αμπελώνα: 6η Ανόρθωση, 7η Παραμυθιά

Νίκη Ανόρθωσης Βόλου με 3 πόντους, ήττα Αμπελώνα: 6η Παραμυθιά, 7η Ανόρθωση

Με αυτό τον τρόπο, οκτώ ομάδες θα δώσουν τη «μάχη» τους, από την κορυφή έως και την όγδοη θέση, με το ατυχές γεγονός να είναι σε αυτή την περίπτωση πως δύο θα υποβιβαστούν…

5ος: Η σιγουριά που θέλει ο Ιωνικός, η 2η θέση και οι διασταυρώσεις από Κατερίνη και Κοζάνη

Περνώντας στον 5ο όμιλο, η τετράδα έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει και το ζήτημα είναι περισσότερο η κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Το παιχνίδι, που θα το κρίνει, είναι στα Διαβατά ανάμεσα στον Ιωνικό Ιωνίας και τον Όλυμπο Ελευθερίου Κορδελιού, αν και οι γηπεδούχοι συγκεντρώνουν τις λιγότερες πιθανότητες να τα καταφέρουν, με το -14 στους δύο αγώνες με την ΚούΠα Κιλκίς και το -12 στον πρώτο αγώνα με τον Όλυμπο να τον «πληγώνουν».

Αυτό σημαίνει, ότι για να βρεθεί στη δεύτερη θέση πρέπει να βάλει… 40άρα και, συγκεκριμένα, να νικήσει με διαφορά 39 πόντων, ώστε να ξεπεράσει και την ΚούΠα στην τριπλή ισοβαθμία στο 13-7. Το πιο λογικό είναι να πάρει τη δεύτερη θέση ένας εκ των Ολύμπου και ΚούΠας, με το «διπλό» ή την ήττα με διαφορά διπόντου να ευνοεί τον πρώτο και την νίκη του Ιωνικού με διαφορά τριπόντου και περισσότερο να βοηθά την ομάδα του Κιλκίς.

Πριν από όλα αυτά, ωστόσο, ο Ιωνικός χρειάζεται το αποτέλεσμα για να αποφύγει την περιπέτεια των play out. Κι αυτό, γιατί μπορεί να υπερτερεί έναντι της ΜΕΝΤ που είναι στο 11-8, ωστόσο η ισόβαθμη Καστοριά μετρά δύο νίκες εναντίον και σε περίπτωση ήττας του και «διπλού» δικού της στη Θεσσαλονίκη, θα πάρει εκείνη την τέταρτη θέση και θα οδηγήσει στην πέμπτη τον Ιωνικό.

Οι ισοβαθμίες των πρώτων τεσσάρων ομάδων του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με νίκη Ιωνικού:

ΚούΠα Κιλκίς: 1-1 και +14 με Ιωνικό 1-1 και -2 με Όλυμπο

Όλυμπος Ελευθερίου Κορδελιού: 1-1 και +2 με ΚούΠα, 1-0 και +12 με Ιωνικός Ιωνίας

Ιωνικός Ιωνίας: 1-1 και -14 με ΚούΠα, 0-1 και -12 με Όλυμπο

Τα σενάρια κατάταξης των πρώτων τεσσάρων ομάδων του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με νίκη Ιωνικού:

Νίκη Ιωνικού με +39: 2ος Ιωνικός, 3η ΚούΠα, 4ος Όλυμπος

Νίκη Ιωνικού με +2: 2ος Όλυμπος, 3η ΚούΠα, 4ος Ιωνικός

Νίκη Ιωνικού με +3: 2η ΚούΠα, 3ος Όλυμπος, 4ος Ιωνικός

Και πιο κάτω, όμως, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον, με τον Πιερικό Αρχέλαο και τη Μελίκη να παλεύουν για την 8η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στην Κατερίνη. Σε περίπτωση, μάλιστα, ενός «διπλού» των φιλοξενούμενων, τότε θα έχουν το προβάδισμα με 2-0 στις νίκες, για αυτό και είναι κομβικής σημασία το αποτέλεσμα ειδικά για τον Πιερικό.

Παράλληλα, ενδιαφέρον έχει και το ποια θα είναι η τελική σύνθεση στην ουρά εν όψει των play out, με τον Εθνικό Κοζάνης να περιμένει τον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας, με τον Άθλο Αλεξανδρείας παράληλα μπλεγμένο. Σε περίπτωση νίκης του Εθνικού, τότε δεδομένα η ομάδα της Κοζάνης θα καταλάβει την 9η θέση, ο Άθλος τη 10η και ο ΠΑΟΚ την 11η, ενώ αν η ομάδα της Καστοριάς πάρει το «διπλό», περιμένει το αποτέλεσμα του Άθλου με την Αρετσού, ώστε να διαπιστώσει αν θα υπάρχει αντίκρυσμα, με την ομάδα της Αλεξάνδρειας δεδομένα κερδισμένη στην 9η θέση.

Οι ισοβαθμίες στην ουρά του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

Εθνικός Κοζάνης: 1-1 και +22 με Άθλο, 0-1 και -4 με ΠΑΟΚ

Άθλος Αλεξανδρείας: 2-0 τον ΠΑΟΚ, 1-1 και -22 με Εθνικό

ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας 0-2 με Άθλο, 0-1 και +4 με Εθνικό

Τα σενάρια στην ουρά του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

Νίκη ΠΑΟΚ και ήττα Άθλου: 9ος Άθλος, 10ος Εθνικός, 11ος ΠΑΟΚ

Νίκη ΠΑΟΚ και Άθλου: 9ος Άθλος, 10ος ΠΑΟΚ, 11ος Εθνικός

6ος: Με το μυαλό σε Κομοτηνή-Μουδανιά και η υποχρέωση του Απόλλωνα

Στον 6ο όμιλο οι πρώτες δύο θέσεις είναι δεδομένες, με τον ΚΑΟΔ στο 17-2 και τον ΓΑΣ Κομοτηνή στο 15-4, με το Ρούπελ Σιδηροκάστρου δεδομένα να βρίσκεται επίσης στα playoffs ανόδου με το 13-7, έχοντας… ρεπό την τελευταία αγωνιστική. Σε αυτήν, ο ΓΑΣ θα υποδεχθεί το Ανατόλια και αυτό ίσως να είναι μια θετική εξέλιξη για τη Γαλάτιστα, που αγωνίζεται την ίδια ώρα στα Νέα Μουδανιά με τον ΚΑΟΧ.

Η συνθήκη μοιάζει να ευνοεί περισσότερο τη Γαλάτιστα, επειδή ο ΓΑΣ δε θα ήθελε μια δεύτερη ήττα από το Ανατόλια εν όψει playoffs ανόδου, με την πιθανότητα να συναντήσει την ομάδα του κολλεγίου, αν παράλληλα η Γαλάτιστα ηττηθεί στο τοπικό ντέρμπι της Χαλκιδικής. Ο ΚΑΟΧ, όμως, είναι αδιάφορος βαθμολογικά, αφού σε περίπτωση ήττας από τη Γαλάτιστα δεν πρόκειται να τη συναντήσει στα play out, αν και δε θα ήθελε να βρει μπροστά του στο δεύτερο γύρο τα Βασιλικά με το 0-2. Συνεπώς, νίκη δική του θα μπορούσε να του φέρει στο δεύτερο γύρο τη Γαλάτιστα, αν παράλληλα το Ανατόλια ηττηθεί και τα Βασιλικά νικήσουν στην Καλαμαριά τον Απόλλωνα, παίρνοντας εκείνα την 5η θέση.

Οι ισοβαθμίες για την τετράδα στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής:

Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 1-1 και -5 με Ανατόλια, 2-0 με Γαλάτιστα

Ανατόλια: 1-1 και 0 με Γαλάτιστα, 1-1 και +5 με Ρούπελ, 1-1 και +8 με Βασιλικά

Γαλάτιστα: 0-2 με Ρούπελ, 1-1 και 0 με Ανατόλια, 1-1 και -4 με Βασιλικά

Βασιλικά: 1-1 και -1 με Ανατόλια, 1-1 και +4 με Γαλάτιστα

Τα σενάρια για την τετράδα στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής:

Νίκη Ανατόλια και Γαλάτιστας: 3ο Ρούπελ, 4ο Ανατόλια, 5η Γαλάτιστα

Νίκη Ανατόλια, ήττα Γαλάτιστας: 3ο Ανατόλια, 4ο Ρούπελ, 5η Γαλάτιστα

Νίκη Γαλάτιστας, ήττα Ανατόλια: 3ο Ρούπελ, 4η Γαλάτιστα, 5ο Ανατόλια

Ήττα Ανατόλια και Γαλάτιστας, νίκη Βασιλικών: 4α Βασιλικά, 5ο Ανατόλια, 6η Γαλάτιστα

Ο Απόλλων, όμως, ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα απέναντι στα Βασιλικά, με δεδομένη την νίκη της Ασπίδας έναντι του Αρίωνα στο θεωρητικό ντέρμπι της Ξάνθης. Από τη στιγμή, που υπερτερεί στην ισοβαθμία τους, δε θέλει να χάσει την 8η θέση και το πλεονέκτημα έδρας, αν και σίγουρα θα ξεκινήσει τη μεταξύ τους σειρά στο 2-0 υπέρ του.

Προχωράμε, επομένως, για τον όμιλο αυτό σε μία αγωνιστική όπου ρόλο θα παίξουν οι ρυθμιστές έναντι όσων «καίγονται» για αποτελέσματα. Μένει εκείνοι να δείξουν, αν μπορούν να επιβάλουν τη θέλησή τους…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ