25.3 C
Athens
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, 2025

Φορμπς στο Basketa.gr: «Η ατμόσφαιρα στο “Nick Galis Hall” κόντρα στον ΠΑΟΚ θα είναι εκπληκτική»

Ο Μπριν Φορμπς μίλησε στο Basketa.gr για τη νίκη του Άρη επί του Πανιωνίου και το πώς ετοιμάστηκαν οι «κιτρινόμαυροι» για την πρώτη τους νίκη στη φετινή Stoiximan GBL.

Ο 32χρονος Αμερικάνος γκαρντ και πρωταθλητής το 2021 με τους Μπακς ήταν εκ των πρωταγωνιστών των Θεσσαλονικιών της νίκης στη Γλυφάδα κόντρα στους «κυανέρυθρους» και τόνισε το πόσο σημαντική ήταν η συσπείρωση που έγινε στα αποδυτήρια μετά το αρνητικό ξεκίνημα του Άρη στη σεζόν. 

Ο Φορμπς ήταν ενημερωμένος για το ερχόμενο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας που θα λάβει τόπο στο «Nick Galis Hall», με τον Άρη να στοχεύει στο να χτίσει σερί στο πρωτάθλημα με νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Basketa.gr:

«Έγινε μία ομαδική προσπάθεια για την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Ξεκινήσαμε αρκετά καλά το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε την ένταση μας, χτίσαμε μία καλή διαφορά και φύγαμε με το "διπλό"».

Υπήρχε μία παραπάνω πίεση για το must win ματς κόντρα στον Πανιώνιο;

«Όχι τόσο, κάναμε εξαιρετική προετοιμασία για τον αγώνα αυτόν, δεν είχαμε άγχος. Όλοι ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Επικεντρωθήκαμε με το τεχνικό επιτελείο στη συγκέντρωση και στην τακτική προσέγγιση. Απομακρύναμε την περιττή πίεση και ήμασταν απλά οι εαυτοί μας για να είμαι ειλικρινής, ήμασταν έτοιμοι για να αντιδράσουμε».

Πόσο επηρεασμένοι ήσασταν μετά τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία;

«Δεν θα πω κάτι διαφορετικό, πιστεύω πραγματικά ότι όλα αυτά τα αφήσαμε έξω από τα αποδυτήρια και προετοιμαστήκαμε καταλλήλως. Δεν επηρεαστήκαμε από τίποτα εξωγενές. Το μπάσκετ είναι ένα σκληρό άθλημα. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Η διοίκηση χειρίστηκε πολύ σωστά το θέμα».

Μετά την τελευταία εμφάνιση σου νιώθεις πιο προσαρμοσμένος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ;

«Ειλικρινά πιστεύω πως έχω κάνει πρόοδο. Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι εδώ σε σχέση με το ΝΒΑ. Είναι θέμα συνήθειας και προσαρμοστικότητας. Στο τέλος της ημέρας, όλα έχουν να κάνουν με το να βάζεις τη μπάλα στο καλάθι. Δεν ανησυχώ για μένα, θα είμαι έτοιμος παιχνίδι με παιχνίδι, το κάνω σε όλη μου την καριέρα».

Τί σου έχουν πει οι συμπαίκτες του για την αντιπαλότητα του Άρη με τον ΠΑΟΚ;

«Είναι το μεγαλύτερο ματς για εμάς. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτό και ανυπομονώ. Είμαι σίγουρος ότι η ατμόσφαιρα του "Nick Galis Hall" θα είναι η καλύτερη, είναι ένα ολόκληρο σόου. Θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη στο ντέρμπι».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ