25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

FIBA Foundation: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων «Basketball For Good Project 2024»

Μία από τις βασικές αποστολές του FIBA Foundation είναι η αξιοποίηση του μπάσκετ για την ενδυνάμωση, την εκπαίδευση και την έμπνευση των νέων μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων «Basketball For Good» σε όλο τον κόσμο.

Για να υποστηρίξει προγράμματα που συντάσσονται με αυτό το όραμα και την αποστολή, το FIBA Foundation ανέπτυξε την πλατφόρμα «Propose a Project».

Έχοντας ήδη υποστηρίξει 42 προγράμματα σε 35 διαφορετικές χώρες, το FIBA Foundation προχώρησε στην ανακοίνωση των προγραμμάτων που θα υποστηριχθούν τη φετινή χρονιά, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά και ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Mental Hoops» της Εταιρίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), το οποίο εντάσσεται στην κατηγορία «Μπάσκετ για την Υγεία και την Ευεξία», εγκρίθηκε προς υλοποίηση από το FIBA Foundation, βάσει των ειδικών διαδικασιών και κριτηρίων που είχαν τεθεί στην προκήρυξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Το «Mental Hoops» είναι ένα καινοτόμο αθλητικό πρόγραμμα που αφορά ωφελούμενους υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, το οποίο στοχεύει στην καταπολέμηση του στίγματος και των διακρίσεων που επικρατούν γύρω από την ψυχική υγεία.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που λάμβανε χώρα τα προηγούμενα χρόνια με μεγάλη επιτυχία, το οποίο φέτος αναβαθμίζεται με την προσθήκη σειράς παράλληλων δράσεων και ενεργειών που αφορούν την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ψυχικής υγείας στον αθλητισμό.

Η διεξαγωγή του προγράμματος τίθεται πλέον υπό την αιγίδα τoυ FIBA Foundation και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Στρατηγικής ΕΟΚ Plus+.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ