Λιγότερο από ένας μήνας έμεινε από την έναρξη της φετινής Euroleague και τα ρόστερ των ομάδων σιγά-σιγά ολοκληρώνονται.
Τα μεγάλα «μπαμ», φυσικά, τα έκαναν οι δύο «αιώνιοι», με τον Παναθηναϊκό να είναι ο τελευταίος που πυροδότησε «βόμβα» και, συγκεκριμένα, αυτή του Τσεντί Οσμάν. Νωρίτερα ο Ομέρ Γιουρτσεβέν είχε υπογράψει στο «τριφύλλι», ενώ όσον αφορά τον Ολυμπιακό οι «εκρήξεις» ήρθαν με την απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ και την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Πειραιά.
Με αφορμή αυτά τα γεγονότα, λοιπόν, το basketa.gr σάς παρουσιάζει τους παίκτες που έκαναν τη διαδρομή ΝΒΑ-Euroleague το φετινό καλοκαίρι, οι οποίοι είναι αρκετοί και περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χρονιά (19 στον αριθμό).
ΤΣΕΝΤΙ ΟΣΜΑΝ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
Η σπουδαιότερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού το φετινό καλοκαίρι ακούει στο όνομα Τσεντί Οσμάν. Ο πολύπειρος Τούρκος φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό που έλειπε απ' το «τριφύλλι». Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πλέον είναι πλήρης και στη θέση «3», προσθέτοντας έναν παίκτη-πολυεργαλείο τόσο σε επίθεση, όσο και σε άμυνα. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Οσμάν αδιαμφισβήτητα είναι ότι δεν είχε και δε θέλει να έχει τον ρόλο του σταρ μέσα σε ένα σύνολο. Είναι ο παίκτης που θα προσφέρει στους τομείς που μπορεί δίχως να τον νοιάζει αν θα έχει τη μπάλα συνεχώς στα χέρια του, ενώ πρόκειται για έναν εξαιρετικό αμυντικό και για έναν οργανωτή στη θέση του forward. Ο 29χρονος αθλητής αγωνίστηκε για 5 χρόνια στην Εφές Αναντολού (2012-17), ενώ έχει «φάει με το κουτάλι» τα αμερικάνικα γήπεδα, καθώς αριθμεί 476 συμμετοχές στο ΝΒΑ, με 9.3 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ κατά μέσο όρο. Έχει αγωνιστεί 6 χρόνια στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και έναν (τον περσινό) στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Οι παραγωγική του χρονιά ήταν το 2018-19 (13 πόντοι, 4.7 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ), ενώ πέρυσι «άγγιξε» το 39% πίσω απ' τη γραμμή των 7μ25 (πρόπερσι 37.2%). Σίγουρα ισχυρή αναβάθμιση για τους «πράσινους», η οποία μπορεί να φέρει μόνο κέρδος στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού αν και εφόσον «βγει» η μεταγραφή.
ΟΜΕΡ ΓΙΟΥΡΤΣΕΒΕΝ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν αγωνίστηκε για 3 χρόνια στο ΝΒΑ, ενώ το 2016 αποχώρησε απ’ τη Φενέρμπαχτσε για να βρεθεί στο NC State του NCAA. Ο Τούρκος ψηλός αριθμεί 113 παιχνίδια στον «μαγικό κόσμο», τον οποίον άφησε για χάρη του Παναθηναϊκού πριν από μερικές μέρες. Δεν είναι ένα από τα πολύ μεγάλα ονόματα που ήρθαν στην Ευρώπη απ’ τις ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι, παρ’ όλα αυτά έχει πάρει πολλές εμπειρίες απ’ τους Μαϊάμι Χιτ και τον Έρικ Σπόελστρα, έχοντας δείξει τρομερή βελτίωση στα αμυντικά του καθήκοντα, καθώς και στον τομέα των ριμπάουντ.
ΕΒΑΝ ΦΟΥΡΝΙΕ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
Ο Εβάν Φουρνιέ αποτελεί τη νέα μεταγραφή του Ολυμπιακού, η οποία, μάλιστα, έφερε εξελίξεις στο ερυθρόλευκο «στρατόπεδο» με αποχωρήσεις παικτών. Ο Γάλλος σταρ έφυγε απ’ την Ευρώπη το 2012 ως ένα μεγάλο ταλέντο του γαλλικού μπάσκετ και επιστρέφει σε αυτήν έχοντας «χτίσει» με την αξία του ένα τεράστιο όνομα, το οποίο μετράει πάνω από 700 παιχνίδια στο ΝΒΑ, με 13.6 πόντους και 2.5 ασίστ κατά μέσο όρο. Έτσι, πρόκειται για ένα απ’ τα μεγαλύτερα ονόματα αυτήν τη στιγμή στην ευρωπαϊκή ήπειρο και έρχεται για να προσφέρει στον Ολυμπιακό αυτό που του έλειπε, το αστείρευτο ταλέντο τού να βάζεις τη μπάλα στο καλάθι με πολλούς τρόπους, καθώς και το ένστικτο ενός τρομερού σκόρερ, που στη μέρα του… σκοτώνει.
ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΦ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν η μεγάλη «βόμβα» που πυροδότησε ο Ολυμπιακός, πριν έρθει αυτή του Φουρνιέ. Ο διεθνής φόργουορντ έφυγε απ’ την Ευρώπη ως MVP της Euroleague το 2023, ωστόσο ο ένας χρόνος που πέρασε στο ΝΒΑ δεν ήταν ο επιθυμητός. Χαμηλός χρόνος συμμετοχής απ’ τους Σακραμέντο Κινγκς, λιγοστές ευκαιρίες, με αποτέλεσμα το φετινό καλοκαίρι, δυσαρεστημένος πια, να μετακινηθεί μέσω trade στους Τορόντο Ράπτορς. Εφόσον ο χρόνος περνούσε και δε βρισκόταν λύση με τους Καναδούς, τελικά αποφάσισε να αφήσει τα 6.6 εκατομμύρια δολάρια του συμβολαίου του, έτσι ώστε να μείνει ελεύθερος και να επιστρέψει στους «ερυθρόλευκους».
ΟΥΣΜΑΝ ΓΚΑΡΟΥΜΠΑ (ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ)
Ο Ουσμάν Γκαρούμπα έφυγε για το ΝΒΑ απ’ τη Ρεάλ το 2021 και, τρία χρόνια μετά, έκανε την αντίθετη διαδρομή. Τον είδαμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, πιο ώριμο από ποτέ, παρ’ όλα αυτά χωρίς πολλά διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι του, παρά μόνο το ότι πλέον σουτάρει και από μακριά. Ήρθε να ενισχύσει τη ρακέτα της «βασίλισσας», εκεί όπου μετά και τη φυγή του Γιαμπουσελέ «πονάει» αρκετά. Δεν αποκλείεται να δούμε την ισπανική ομάδα να φέρνει έναν ακόμη NBAer για τις θέσεις αυτές.
ΤΣΙΜΕΖΙ ΜΕΤΟΥ (ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ)
Ο Νιγηριανός ψηλός ήρθε στη Μπαρτσελόνα απ’ τους Ντιτρόιτ Πίστονς, έχοντας την εμπειρία από 260 παιχνίδια στο ΝΒΑ, μετρώντας 5.9 πόντους και 3.5 ασίστ κατά μέσο όρο. Ένας παίκτης που έχει αλλάξει τέσσερις ομάδες στον «μαγικό κόσμο» στις οποίες πάντοτε ερχόταν απ’ τον πάγκο. Μπορεί να μην εντυπωσιάζει το όνομα, παρ’ όλα αυτά θα ενισχύσει την ρακέτα τους «μπλαουγκράνα», ενώ είναι αρκετά αξιόπιστος και απ’ τα σουτ απ’ τη γωνία, τα οποία τού αρέσουν αρκετά.
ΛΟΥΚΑ ΣΑΜΑΝΙΤΣ (ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ)
Η Φενέρμπαχτσε ενισχύθηκε αρκετά με παίκτες απ’ την Euroleague και το όνομα του Λούκα Σάμανιτς ήταν… χαμηλότερα στις εντυπώσεις. Ο Κροάτης ψηλός είχε ακουστεί και τα προηγούμενα χρόνια για την επιστροφή του στην Ευρώπη, ωστόσο παρέμεινε στο ΝΒΑ. Νούμερο 19 στο ΝΒΑ Draft του 2019, ο 24χρονος φόργουορντ-σέντερ έχει μετρήσει 86 παιχνίδια στις ΗΠΑ και για τέτοιον αριθμό σε draft δεν είχε τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις. Αποτέλεσμα αυτού η επιστροφή του στην Ευρώπη για χάρη μιας ομάδας που έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη και στην οποία έχει όλα τα φόντα να φτιάξει το όνομά του και να επιστρέψει στην Αμερική.
ΦΟΥΡΚΑΝ ΚΟΡΚΜΑΖ (ΜΟΝΑΚΟ)
Ένα από τα «μπαμ» του καλοκαιριού στην Ευρωλίγκα έγινε για τη Μονακό. Η ομάδα απ’ το Πριγκιπάτο απέκτησε τον διεθνή Τούρκο σουτέρ, ο οποίος στα 27 του χρόνια μετράει 328 αγώνες στο ΝΒΑ, με 6.8 πόντους κατά μέσο όρο και 35.6% απ’ το τρίποντο. Δεν έφυγε ποτέ απ’ τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, οι οποίοι τον έκαναν δικό τους το 2017 απ’ την Εφές και τον κρατούσαν μέχρι και φέτος. Έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του και με την Εθνική Τουρκίας και σίγουρα αποτελεί μεγάλο «όπλο» στη φαρέτρα του Σάσα Ομπράντοβιτς.
ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΝΟΥΟΡΑ (ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ)
Άλλος ένας Νιγηριανός που κάνει τη διαδρομή ΗΠΑ-Ευρώπη. Πρωταθλητής το 2021 με τους Μιλγουόκι Μπακς, συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με σημαντική προσφορά εκείνη τη σεζόν και, μάλιστα, σαν rookie (5.7 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 45.2% τρίποντο σε 9.1 λεπτά συμμετοχής)! Πάνω από 200 συμμετοχές στο ΝΒΑ με τρεις διαφορετικές ομάδες. Μία εξαιρετική κίνηση για την Εφές Αναντολού, μιας και ο Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς θέλει ξανά μια ομάδα που θα σουτάρει πολύ και καλά και ο Νουόρα θα αποτελέσει ένα απ’ τα σημεία αναφοράς σε αυτόν τον τομέα.
ΣΤΑΝΛΕΪ ΤΖΟΝΣΟΝ (ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ)
Ένα από τα πρόσωπα που ήρθαν στην Ευρώπη με τα περισσότερα ματς στο ΝΒΑ στην καριέρα του. Σύνολο 449, με 5 διαφορετικές ομάδες, εκ των οποίων στις τρεις κάθισε μόλις μια (ή μισή) σεζόν, ενώ αγωνίστηκε τρεις χρονιές και στη G-League. Πολύπειρος παίκτης απ’ το αμερικανικό επίπεδο, αλλά… rookie στην Ευρώπη. Όχι και ο καλύτερος σουτέρ του κόσμου (30.5% στο τρίποντο), όμως αρέσκεται στο up-tempo παιχνίδι, κάτι που έκανε και στους Λέικερς και στους Ράπτορς.
ΦΡΑΝΚ ΝΤΙΛΙΚΙΝΑ (ΠΑΡΤΙΖΑΝ)
Η Παρτίζαν, μαζί με τη Βιλερμπάν, είναι οι ομάδες που έφεραν τους περισσότερους ΝΒΑers στην Ευρώπη, τρεις στον αριθμό. Ξεκινάμε απ’ τον γνωστό σε όλους Φρανκ Ντιλικινά. Αγωνίστηκε και με τη Γαλλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, χωρίς τόσο μεγάλη συμμετοχή και συνεισφορά. Με θετικά στατιστικά τις χρονιές του στους Νικς (5.5 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ, 32% τρίποντο), όπου μέτρησε τις 211 από τις 321 συμμετοχές του στο ΝΒΑ, ωστόσο οι αρκετοί τραυματισμοί του τον πήγαν πίσω. Ψάχνει το μεγάλο restart στην καριέρα του μόλις στα 26 του και η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μοιάζει με ένα ιδανικό περιβάλλον γι’ αυτόν.
ΑΛΕΞΕΪ ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ (ΠΑΡΤΙΖΑΝ)
Γνώριμος στην Ελλάδα, τη σεζόν 2019-20 φόρεσε τα χρώματα του Ολυμπιακού, απ’ τον οποίον έκανε το «άλμα» για το ΝΒΑ. Τετραετία στους Θάντερ και μισή χρονιά στους Χόρνετς, με συμμετοχές στις θυγατρικές των δύο ομάδων. Επέστρεψε στην Ευρώπη έχοντας 168 συμμετοχές στις ΗΠΑ, στις οποίες είχε καλά στατιστικά (7.5 πόντοι, 4.6 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ σε 20.4 λεπτά συμμετοχής). Αρκετά ώριμος μπασκετικά στα 22 του χρόνια, βοηθάει σε άμυνα και επίθεση, ενώ στο Σάρλοτ έδειξε και αρκετά καλύτερος σωματικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει και ένα triple-double στη... συλλογή του, το 2022 απέναντι στους Σανς με τη φανέλα των Θάντερ (17-10-12)!
ΝΤΟΥΕΪΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ Τζ. (ΠΑΡΤΙΖΑΝ)
Η τρίτη μεταγραφή NBAer για την Παρτίζαν. Ένας παίκτης που δεν έγινε draft το 2021, όμως αγωνίστηκε στους Ιντιάνα Πέισερς (και τη θυγατρική τους) και τους Φοίνιξ Σανς, μετρώντας συνολικά 79 συμμετοχές και 9.1 πόντους κατά μέσο όρο. Η καλή του σεζόν έγινε στην Ιντιανάπολις, εκεί όπου έδειξε πραγματικά καλά στοιχεία, «αγγίζοντας» τους 10 πόντους μέσο όρο και το 40% απ’ το τρίποντο σε 20.5 λεπτά συμμετοχής. Όχι και ο καλύτερος παίκτης δημιουργικά παρ’ ότι είναι «άσσος» και «δυο», όμως υπό τις οδηγίες τού Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπορεί κάλλιστα να γίνει μια πολύ αξιόπιστη λύση για τη σέρβικη ομάδα.
ΑΡΜΟΝΙ ΜΠΡΟΥΚΣ (ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ)
Σημαντική ενίσχυση στην περιφέρειά της έκανε η Αρμάνι, αποκτώντας τον Άρμονι Μπρουκς. Δεν επιλέχθηκε στο draft του 2019, ωστόσο ξεκίνησε τη θητεία του στο ΝΒΑ απ’ τους Χιούστον Ρόκετς, εκεί όπου βελτίωσε το όνομά του, μετρώντας 11.2 πόντους και 3.4 ριμπάουντ σε 26 λεπτά συμμετοχής στα 20 ματς που έπαιξε. Καθοδική η πορεία της καριέρας του τα επόμενα χρόνια, αφού τόσο στους Ράπτορς όσο και στους Νετς δε μπόρεσε να βρει σταθερό ρόλο στο rotation, φεύγοντας απ’ τις ΗΠΑ με 6.6 πόντους σε 84 αγώνες. Ο Έττορε Μεσίνα αναμένεται να του δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής και σίγουρα αποτελεί στοίχημα και για τον ίδιο τον σύλλογο να τον «ανεβάσει», καθώς η περσινή επιλογή του NBAer Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ αποδείχθηκε… άστοχη.
ΟΥΕΝΙΕΝ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ (ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ)
Έδωσε το παρών με το Νότιο Σουδάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν ήταν κακός. Αντιθέτως, έδειξε τρομερή έφεση στα ριμπάουντ (9 κατά μέσο όρο), όντας ένας απ’ τους κομβικότερους παίκτες στην όλη προσπάθεια της ομάδας της αφρικανικής ηπείρου. Ο Γκάμπριελ δεν έγινε draft το 2018, αλλά αγωνίστηκε σε 150 ματς στο ΝΒΑ, με 7 διαφορετικές ομάδες, περνώντας και απ’ τους δύο συλλόγους του Λος Άντζελες. Ήρθε ap' to NBA στην Ευρώπη μέσω... Πουέρτο Ρίκο (έκλεισε την περασμένη σεζόν στους Βακέρος δε Μπαγιαμόν), έχοντας 4.4 πόντους και 3.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 12.9 λεπτά συμμετοχής στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, ωστόσο στην Ολυμπιάδα έδειξε πως αρχίζει και κατανοεί το στυλ ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αναμφίβολα παίκτης με τρομερά αθλητικά και σωματικά προσόντα, δε φοβάται να σουτάρει από μακριά, ερχόμενος σε μια ομάδα με φιλοσοφία το μακρινό σουτ, το physicality, το ριμπάουντ και το up-tempo παιχνίδι. Όλα όσα του αρέσουν δηλαδή. Έχει τον δύσκολο ρόλο να μπει στα… παπούτσια του Κόλσον ή του Νίμπο και αυτό αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο.
ΤΡΕΝΤ ΦΟΡΕΣΤ (ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ)
Η μοναδική κίνηση NBAer από τους Βάσκους βρέθηκε στο πρόσωπο του Τρεντ Φόρεστ. Αγωνιζόμενος τέσσερις συνολικά σεζόν στο ΝΒΑ, έχοντας δύο χρόνιες σε δύο ομάδες (Γιούτα Τζαζ και Ατλάντα Χοκς), περνάει για πρώτη φορά στην άλλη μεριά του Ατλαντικού ωκεανού. Χωρίς μεγάλο χρόνο συμμετοχής όλες τις σεζόν του, ωστόσο προσφέροντας αρκετά πράγματα όσες φορές χρησιμοποιούταν απ’ τον προπονητή του. Μπορεί να μετράει μόλις 2.8 πόντους και 1.9 ασίστ σε 151 παιχνίδια καριέρας στον «μαγικό κόσμο», όμως πρόκειται για έναν τρομερά εργασιομανή αθλητή, με τρομερή θέληση στο να βελτιωθεί. Η βασκική ομάδα μπορεί να προσφέρει στον Φόρεστ αρκετά και κυρίως στο τρίποντο, εκεί όπου είχε μεγάλη αδυναμία (μόλις 18.5%).
ΤΕΟ ΜΑΛΕΝΤΟΝ (ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ)
Η δεύτερη ομάδα με τις περισσότερες μεταγραφές NBAers το φετινό καλοκαίρι. Ένας από αυτούς ο Τέο Μαλεντόν, που, όπως και στην περίπτωση του Ουσμάν Γκαρούμπα, επιστρέφει στην ομάδα απ’ την οποία έφυγε για να πάει στις ΗΠΑ. Γνωστός στην Ευρώπη, έδωσε το παρών για άλλη μια φορά στην προεπιλογή της Γαλλίας για την Ολυμπιάδα, αλλά «κόπηκε» απ’ την τελική δωδεκάδα. Μέλος της «ασημένιας» Γαλλίας το 2022 στο Ευρωμπάσκετ. Μόλις 4 χρόνια έμεινε στον «μαγικό κόσμο», φορώντας τη φανέλα τριών διαφορετικών ομάδων, ολοκλήρωσε την τετραετία με 7.8 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ (21.2 λεπτά) και επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, σε ένα περιβάλλον που ξέρει καλά και που αγαπάει. Ο ίδιος ελπίζει σε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απ’ ό,τι είχε στο ΝΒΑ και η Βιλερμπάν ευελπιστεί πως θα έχει μια ακόμα καλύτερη «έκδοση» του Μαλεντόν σε σχέση με 4 χρόνια πριν, που ήταν σαφώς πιο άπειρος.
ΑΝΤΜΙΡΑΛ ΣΚΟΦΙΛΝΤ (ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ)
Ο Άντμιραλ Σκόφιλντ δεν κατάφερε ποτέ να βρει τον τρόπο να «φανεί» στο ΝΒΑ. Με καλό αριθμό αγώνων στο ΝΒΑ (131), αλλά με σχετικά χαμηλό χρόνο συμμετοχής (10.5 λεπτά κατά μέσο όρο), έφυγε απ’ τις ΗΠΑ με 3.3 πόντους και 1.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο και ψάχνει την ευκαιρία του να νιώσει κάπου σημαντικός. Η Βιλερμπάν αποτελεί την ιδανική ομάδα να το πετύχει αυτό, καθώς ήρθε σε ένα γκρουπ χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες στην Ευρώπη, άρα και πίεση, αλλά με στόχους εντός των συνόρων. Με εμπειρίες απ’ το καλοδουλεμένο και οργανωμένο σύνολο των Ορλάντο Μάτζικ, ξέρει πώς να δουλεύει με προσήλωση και συγκέντρωση, ενώ γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι χρειάζεται δουλειά για να αναδειχθεί σε ένα ανταγωνιστικό πεδίο.
ΣΑΚΙΛ ΧΑΡΙΣΟΝ (ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ)
Ένας… γυρολόγος των ΗΠΑ, έχει αλλάξει 7 διαφορετικές τοποθεσίες και μόνο στους Σικάγο Μπουλς κάθισε 2 σεζόν. Δεν ευτύχησε πουθενά να αναδείξει το ταλέντο του, ενώ η καλύτερή του σεζόν ήταν στους 13ους της Δύσης, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, το 2022-23 (8.8 πόντοι, 4.4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2.2 κλεψίματα σε 24 λεπτά συμμετοχής). Αν μη τι άλλο, αυτή η χρονιά απέδειξε πολλά για το τι μπορεί να προσφέρει σε κάποια ομάδα, αφού εκείνη τη σεζόν ήταν απ’ τους παίκτες που «τραβούσαν» περισσότερο τα βλέμματα στο Πόρτλαντ. Με έφεση στην άμυνα, αριθμεί δύο βραβεία αμυντικού της χρονιάς στην G-League (2022, 2024), τρεις συμμετοχές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της λίγκας (2022-2024), ενώ την περασμένη σεζόν ήταν κορυφαίος «κλέφτης» σε όλο το πρωτάθλημα. Προσθέτει ενέργεια και ταχύτητα στην περιφέρεια της Βιλερμπάν, ενώ δείχνει έτοιμος να «αρπάξει» την ευκαιρία που του δίνει ο Πιερίκ Πουπέ και να ηγηθεί μέσα στο παρκέ.