11.4 C
Athens
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024

Euroleague: Αυτά ισχύουν για το salary cap για να εξασφαλιστεί το Financial Fair Play (pics)

Σε μια νέα εποχή μπαίνει η Euroleague, μιας και θα εφαρμοστεί το salary cap, με τον οργανισμό να δίνει στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες, μιας και θέλει να εξασφαλιστεί το Financial Fair Play και η ισορροπία μεταξύ των ομάδων.

Το πιο βασικό είναι το "μίνιμουμ και μάξιμουμ μπάτζετ", φόρος πολυτελείας και σταρ παίκτες θα πρέπει πλέον να γίνουν κτήμα των ομάδων, αλλά και των φιλάθλων, αφού πλέον θα τεθούν σε εφαρμογή.

Αναλυτικά:

Η Συνέλευση των Συνδικάτων Μετόχων της Euroleague Commercial Assets (ECA) ενέκρινε την εφαρμογή των Προτύπων Ανταγωνιστικού Ισοζυγίου (CBS), μιας νέας σειράς κανονισμών που ενισχύει το πεδίο εφαρμογής των ισχυόντων Κανονισμών Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Οι Κανονισμοί Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας & Fair Play εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά τη σεζόν 2014-15 με στόχο την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των συλλόγων από τον οικονομικό κίνδυνο μεμονωμένων συλλόγων, περιορίζοντας τη συνεισφορά των μετόχων των συλλόγων και προωθώντας την επιχειρηματική απόδοση. Το CBS θα συνυπάρχει με τους ήδη ενεργούς Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play, όπως το σύστημα ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ή ελέγχους στη συνολική οικονομική θέση των συλλόγων, μεταξύ άλλων, προκειμένου:

1. Ευθυγραμμίστε τους στόχους των ενδιαφερομένων αναφέροντας τα ελάχιστα και μέγιστα επίπεδα αμοιβών στα συλλογικά έσοδα των συλλόγων, ενισχύοντας την εμπορική συνεργασία μεταξύ παικτών και συλλόγων.

2. Προώθηση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικής ισορροπίας καθιερώνοντας εύρη δαπανών παικτών που είναι ίσα για όλες τις ομάδες του διαγωνισμού με βάση τα συλλογικά έσοδα των συλλόγων.

3. Αποτρέψτε τις ακατάλληλες πρακτικές παρακολουθώντας τη συμμόρφωση κάθε συλλόγου με προκαθορισμένα επίπεδα πριν από την εγγραφή των παικτών κάθε σεζόν.

4. Αύξηση της διαφάνειας μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν.

Τα νέα Πρότυπα Ανταγωνιστικού Ισοζυγίου αναπτύχθηκαν τις δύο τελευταίες σεζόν μετά από μια διαδικασία συνεργασίας με επιτροπή συλλόγων και έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί από την Ένωση Παικτών της EuroLeague (ELPA). Το CBS αντιπροσωπεύει μια φυσική εξέλιξη των υφιστάμενων Κανονισμών Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας & Fair Play για να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες πραγματικότητες των συλλόγων και του πρωταθλήματος παρέχοντας ίσα επίπεδα αμοιβών για όλους τους συλλόγους με βάση τα μέσα συλλογικά έσοδα των συλλόγων της EuroLeague και όχι τα έσοδα κάθε μεμονωμένης ομάδας. Αυτή η ιδέα βασίζεται στο πανευρωπαϊκό οικοσύστημα του πρωταθλήματος, εναρμονίζοντας τον αντίκτυπο των διαφορετικών φορολογικών μοντέλων σε όλη την ήπειρο, αποτιμώντας όλους τους δείκτες σε καθαρά ποσά.

Το ενημερωμένο FSFPR θα εισαγάγει τρία κοινά επίπεδα αμοιβών για όλες τις ομάδες – Βασικό, Υψηλό και Χαμηλό – που θα υπολογίζονται με βάση τα μέσα καθορισμένα έσοδα των συλλόγων (LCDR: ημέρα αγώνα, εμπορικά και άλλα) που δημιουργούνται σε περίοδο δύο σεζόν. Αυτά τα επίπεδα θα σηματοδοτούν την ελάχιστη και μέγιστη δαπάνη για κάθε σύλλογο σε αμοιβές, ενώ θα επιτρέπουν εξαιρέσεις για ορισμένους παίκτες με στόχο την προσέλκυση, την ανάπτυξη και τη διατήρηση των καλύτερων ταλέντων. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια υποχρεωτική ελάχιστη δαπάνη για την αμοιβή των παικτών εισήχθη στο FSFPR, η οποία εγγυάται ότι ένα ελάχιστο καθαρό καθαρό 32% όλων των συλλογικών εσόδων θα δαπανηθεί σε αθλητές της EuroLeague, ενισχύοντας έτσι τη συνεργασία με τους παίκτες των οποίων η συμβολή στην Η αύξηση των εσόδων θα επηρεάσει άμεσα τα επίπεδα των αποδοχών τους.

Βασικές έννοιες των Προτύπων Ανταγωνιστικού Ισοζυγίου (CBS):

Χαμηλό επίπεδο αποδοχών «LRL» (32% των μέσων καθορισμένων εσόδων των αδειοδοτημένων συλλόγων (LCDR), που υπολογίζονται σε εύλογη αξία για περίοδο δύο σεζόν): Το ελάχιστο καθαρό ποσό που πρέπει να ξοδέψει κάθε σύλλογος για τους μισθούς των εγγεγραμμένων παικτών . Οι συνδεδεμένοι σύλλογοι, δηλαδή οι σύλλογοι που δεν συμμετέχουν με μακροπρόθεσμη άδεια, θα έχουν τη δυνατότητα μείωσης στο Επίπεδο Χαμηλών Αμοιβών.

Βασικό Επίπεδο Αμοιβών «BRL» (40% των μέσων καθορισμένων εσόδων των Αδειοδοτημένων Ομίλων (LCDR)): Το μέγιστο καθαρό ποσό που μπορούν να δαπανήσουν όλοι οι σύλλογοι σε όλους τους εγγεγραμμένους μισθούς παικτών, εξαιρουμένων των: Anchor Players, U23 Players, Extended-Tenure Players, Μακροχρόνια τραυματίες και εξαιρέσεις μεσαίου βεληνεκούς.

Υψηλό Επίπεδο Αμοιβών «HRL» (60% των μέσων καθορισμένων εσόδων των αδειοδοτημένων συλλόγων (LCDR): Το μέγιστο καθαρό ποσό που μπορεί να ξοδέψει κάθε σύλλογος σε μισθούς εγγεγραμμένων παικτών, συμπεριλαμβανομένων των Anchor Players, και εξαιρουμένων των U23 Players, Extended-Tenure Players , Μακροχρόνια τραυματίες και εξαίρεση μεσαίου βεληνεκούς.

Αποζημίωση ανταγωνιστικού υπολοίπου «CBC»: Οποιοσδήποτε σύλλογος ξοδεύει πάνω και πέρα ​​από τα καθορισμένα Επίπεδα Βάσης και/ή Υψηλών Αμοιβών θα απαιτείται να αποζημιώσει όλους τους άλλους συλλόγους που παραμένουν εντός των καθορισμένων ορίων.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Τα Competitive Balance Standards θα έχουν μεταβατική περίοδο μιας ολόκληρης σεζόν (2024-25) για να προσαρμοστούν οι συμμετέχοντες σύλλογοι στους νέους κανονισμούς, ενώ τα μέτρα θα εισαχθούν σταδιακά τις επόμενες δύο σεζόν, φθάνοντας σε πλήρη εφαρμογή για τη σεζόν 2027-28 .

Η Euroleague Basketball, εκ μέρους των συλλόγων της, ευχαριστεί την ΕΛΠΑ για τη συνεργασία της στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς πιστεύει ακράδαντα ότι είναι ένα κρίσιμο βήμα προς ένα πλήρως βιώσιμο μέλλον, μια μεγαλύτερη προστασία των παικτών από οικονομική αστάθεια και μια συνεργασία που ευθυγραμμίζει τους συλλόγους, τους παίκτες και το γραφείο του πρωταθλήματος με τον κοινό, πρωταρχικό στόχο της ανάπτυξης της EuroLeague.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ