32.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Έσπερος Λαμίας – Trikala Basket : Σοφογιάννης και Φόρος δίνουν σήμα για το μεγάλο ντέρμπι

Ο Έσπερος Λαμίας «φιλοξενεί» τα Τρίκαλα Basket (5/11, 17:00) για την 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου στη Β’ Εθνική και οι προπονητές των δύο ομάδων, Γιάννης Σοφογιάννης και Χάρης Φόρος, έκαναν τη δική τους παρέμβαση αναλύοντας το παιχνίδι στο EOK WEB Radio.

Ο Γιάννης Σοφογιάννης είπε:

Για το αυριανό (05/11) παιχνίδι με τα Τρίκαλα Basket: «Εμείς το βλέπουμε σαν ένα παιχνίδι της χρονιάς. Σίγουρα αυτήν τη στιγμή είναι το δυνατότερο ματς απ’ αυτά που έχουμε δώσει έως τώρα. Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής φέτος είναι 5-6 ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν και τα παιχνίδια μεταξύ αυτών των ομάδων θα έχουν τη δική του ιδιαιτερότητα και σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια για την κάθε ομάδα. Το περιμένουμε μ’ ανυπομονησία αυτόν τον αγώνα κι εμείς και τα παιδιά και ο κόσμος. Όλα τα μεταξύ μας παιχνίδια όλα αυτά τα χρόνια γίνονται μπασκετικά, ενδιαφέροντα και νομίζω ότι έτσι θα είναι και το αυριανό, που πιστεύω ότι θα κριθεί στο ποιος θα είναι πιο συγκεντρωμένος, πιο τυχερός για να το πάρει».

Για το πώς είναι να προπονεί παίκτες με μεγάλη πορεία στις εθνικές κατηγορίες: «Φέτος η ομάδα άλλαξε λίγο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν έρθει παιδιά που έχουν τη δική τους πορεία και προσωπικότητα όλα αυτά τα χρόνια στα γήπεδα. Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο συνεννόησης με τα παιδιά, τα ίδια τα παιδιά είναι αυτά που καθορίζουν τις σχέσεις μας. Εμείς οι προπονητές λειτουργούμε με βάση τη δική τους προσωπικότητα και νομίζω αυτό είναι το μυστικό για να έχει μια καλή χρονιά και καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά».

Για τους στόχους του Εσπέρου: «Τα όνειρά μας δεν έχουν «ταβάνι», κάθε φορά προσαρμοζόμαστε με τις καταστάσεις και βάση αυτών πορευόμαστε. Σίγουρα είμαστε φιλόδοξοι όλοι εδώ στην ομάδα, όλοι θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα, ανεξάρτητα αν αυτό σημαίνει μια παραμονή στην κατηγορία ή μια καλή πορεία την κάθε χρονιά».

Ο Χάρης Φόρος μίλησε:

Για το παιχνίδι με τον Έσπερο Λαμίας: «Θα ‘ναι ένα πολύ δύσκολο ματς από πλευράς τακτικής και ικανότητας παικτών, απέναντι σε μια ομάδα που είναι πάρα πολύ καλή και ατομικά και προπονητικά, που είναι σε υψηλό επίπεδο. Είναι ένα ματς υψηλών απαιτήσεων, πιστεύω ότι θα κριθεί πάρα πολύ στη δύναμη και την αγωνιστική ένταση και σίγουρα θα πάει στις λεπτομέρειες. Οι μικρές λεπτομέρειες θα κρίνουν το νικητή. Νομίζω ότι οι πολύ έμπειροι παίκτες που έχουν και οι δύο ομάδες θα βάλουν τη «σφραγίδα» τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Για τη δημιουργία των Τρικάλων Basket: «Οι συγχωνεύσεις ξεκίνησαν απ’ την περσινή χρονιά που φάνηκε ένα πολύ θετικό δείγμα και φέτος προσήλθε άλλη μια ομάδα. Αυτό για ‘μένα έκανε λίγο πιο εύκολο το αγωνιστικό κομμάτι, γιατί είχα περισσότερες επιλογές απ’ τους γηγενείς παίκτες της περιοχής. Στο κομμάτι του κόσμου και της συσπείρωσης λειτουργεί ευεργετικά αυτό και δείχνει κι ένα μονοπάτι στην επαρχία για το πώς πρέπει να κινηθούν οι ομάδες αυτής».

Για το ότι η ομάδα δεν έχει ξένο παίκτη: «Δε έχει να κάνει με τους γηγενείς, έχει να κάνει με μια φιλοσοφία και της διοίκησης και δικής μου. Εκτιμήσαμε ότι δε χρειάζεται ακόμη. Δεν είμαστε αρνητικοί στο κομμάτι των κοινοτικών παικτών, απλά θέλαμε σαν φιλοσοφία στην αρχή να πάμε πιο πολύ με το τοπικό και το ελληνικό στοιχείο. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε μπορεί ν’ αλλάξει το μέλλον, αν βρεθεί κάποιος παίκτης που καλύπτει τα «θέλω» μας αγωνιστικά και οικονομικά είναι ευπρόσδεκτος».

Για το όραμα της διοίκησης: «Η συγχώνευση έγινε ώστε να υπάρχει μια μεγάλη δυναμική και η ομάδα που θα δημιουργηθεί να πρωταγωνιστήσει. Οι ιθύνοντες της ομάδας κάνοντας αυτήν την κίνηση ήθελαν να κάνουν ένα δυνατό σύνολο και νομίζω ότι το κατάφεραν. Οι βλέψεις σίγουρα είναι πρωταγωνιστικές, τα βήματα κινούνται προς τα εκεί. Υπάρχει το μπασκετικό background στην περιοχή και γενικά η πόλη μπορεί να υποστηρίξει μια ανώτερη κατηγορία απ’ τη Β’ Εθνική».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ