Μεσοβδόμαδη αγωνιστική στην Elite League, η οποία τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου μπορεί να βγάλε… θέσφατα!
Η πρωτοπόρος Δόξα Λευκάδας θέλει να συνεχίσει το εντυπωσιακό της σιρκουί που τρέχει μέσα στο 2026, όπου έχει 10 νίκες σε 11 παιχνίδια, και να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα των Vikos Φalcons και να φτάσει στο πολυπόθητο +3 στις νίκες που δίνει απευθείας άνοδο. Ωστόσο, και έχοντας να αγωνιστεί στην Αμαλιάδα με τον Κόροιβο ,ελλοχεύει ο μεγάλος κίνδυνος για τους «νησιώτες» να ηττηθούν για δεύτερη φορά τη τρέχουσα σεζόν από την ομάδα του Γιάννη Μάνου, να βρεθούν πίσω με 0-2, και με τον Κόροιβο να βλέπει την 8η θέση των πλέι οφς, να βρεθεί σε μειονεκτική θέση στα πλέι οφς.
Ο Vikos Φalcons από την πλευρά του δοκιμάζεται στη Θεσσαλονίκη από τους Μαχητές, και θέλει το 3/3 με τον Θανάση Γιαπλέ, ώστε να μείνει σε επαφή με τη Δόξα Λευκάδας. Οι γηπεδούχοι πέρα από αναλαμπή με την ΑΓΕΧ μετρούν 8 ήττες σε 9 αγώνες και προσπαθούν να κρατήσουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι αουτ.
Ενδιαφέρον παιχνίδι στην Ανατολική Αττική, όπου το Λαύριο με τεχνικό δίδυμο τους Κώστα Πασχάλη και Γιώργο Καραμαλέγκο, φιλοξενεί τη ΝΕΜ την οποία είχε κερδίσει στα Μέγαρα με 93-83, και θέλει να κρατήσει μια θέση στην εξάδα. Η ομάδα του Γιώργου Μάνταλου πηγαίνει στο Λαύριο έχοντας 8 νίκες σε 9 αγώνες, και θέλει τη 3η θέση.
Το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του δίνει ο Παπάγου που υποδέχεται στο «Σαλούν» τους φορμαρισμένους Σοφάδες και με νίκη κλειδώνει τα πλέι οφς. Στον αντίποδα οι Θεσσαλοί που έχουν δυο συνεχόμενες νίκες, είναι άλλη ομάδα στον 2ο γύρο, και έχουν ως στόχο να ξεπεράσουν τους Μαχητές τους οποίους έχουν στο 2-0, και να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας.
Στο Βόλη η μαχητική Νίκη δύσκολα θα αποφύγει το μειονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ, αλλά και εξίσου δύσκολα θα δει το Αιγάλεω να την ξεπερνάει και να τη ρίχνει στη τελευταία θέση. Το Ψυχικό με δυο συνεχόμενες νίκες ανέκαμψε και πλέον έχει ως στόσο μια θέση στα πλέι οφς.
«Τελικός» παραμονής και αποφυγής των πλέι άουτ στη Νέα Ερυθραία, όπου ο Πανερυθραϊκός φιλοξενεί τη Δάφνη. Τα πράγματα σε αυτή τη περίπτωση είναι απλά, καθώς η ομάδα του Δημήτρη Χουχούλη με νίκη ξεφεύγει με 3 νίκες και ουσιαστικά κλειδώνει τη παραμονή της, ειδικά αν ξεπεράσει και το -10 (89-79) της ήττας της στο «Μ.Μουρούτσος». Σε αντίθετη σκέψη η ομάδα του Γιώργου Κερασοβίτη που θέλει τη νίκη ώστε να βρεθεί στο 2-0 απέναντι στην ομάδα των Βορείων προαστίων, και να έχει ελπίδες αποφυγής των πλέι αουτ.
Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:
Τετάρτη 18/3
Πεύκων 17.00 Μαχητές Πειραματικό-Βίκος Ιωαννίνων Πιτσίλκας-Μπακάλης-Μαραμής (Παπαδόπουλος Ν.)
Παπάγου 18.30 Παπάγου-Σοφάδες Χριστινάκης-Λιότσιος-Νάστος (Παλάτος)
Λαυρίου 17.00 Λαύριο-ΝΕ Μεγαρίδος Ζακεστίδης-Καλογριάς-Κοϊμτζόγλου (Παπάντος)
Στ. Καλαϊτζής 17.00 Πανερυθραϊκός-Δάφνη Θεονάς-Ζιώγας-Βαγγάλης (Φλώρος)
Ν. Ιωνίας 17.00 Νίκη Βόλου-Ψυχικό Συμεωνίδης-Ευφραιμίδης-Τούσης (Τέγα)
Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-Δόξα Λευκάδας Τσολάκος-Τεφτίκης-Λιαρομμάτης (Κορομηλάς)
Πέμπτη 19/3
Στ. Βενέτης 17.00 Αιγάλεω-ΑΓΕΧ Καρπάνος-Ξυλάς-Καλογερόπουλος (Διμπινούδης)
Η Βαθμολογία (σε 26 αγώνες):
1.Δόξα Λευκάδας* 44 (20-4)
2.Vikos Φalcons* 42 (18-6)
3.Πρωτέας Βούλας 42 (17-8)
4.ΝΕΜ* 40 (16-8)
5.Παπάγου 40 (15-10)
6.Λαύριο 39 (14-11)
7.ΑΓΕΧ* 38 (14-10)
8.Ψυχικό* 37 (13-11)
-------------------------------------------
9.Κόροιβος Αμαλιάδας* 36 (12-12)
10.Πανερυθραϊκός* 35 (11-13)
-------------------------------------------
11.Δάφνη* 33 (9-15)
12.Μαχητές Πευκών* 32 (8-16)
13.Σοφάδες* 31 (7-17)
14.Νίκη Βόλου* 30 (5-19)
-------------------------------------------
15.Αιγάλεω 28 (3-22)
*Έχουν κάνει το ρεπό τους
*Αν η πρώτη ομάδα έχει τρεις νίκες διαφορά προβιβάζεται αυτόματα στην GBL και παίζουν πλέι οφς οι ομάδες από το 2-9
**Οι ομάδες από το 11-14 δίνουν πλέι άουτ
***Η ομάδα στην 15η θέση υποβιβάζεται αυτόματα στη National League 1
****Τα Τρίκαλα αποχώρησαν από το πρωτάθλημα








