Ειδήσεις έδωσε ο Νάσος Χούμπαυλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο EOK WebRadio μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Έσπερο Καλλιθέας.
Αρχικά εξιστόρησε για ποιο λόγο ήταν πεπρωμένο του να αναλάβει την ομάδα, ενώ ενημέρωσε για το γεγονός ότι ο Γιάννης Γκαγκαλούδης αποφάσισε στα 47 του χρόνια να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Αναλυτικά είπε:
Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Εσπέρου Καλλιθέας: «Επειδή είμαι απ’ την Αμερική, όταν ήρθα 4 ετών Ελλάδα έμενα στο Κουκάκι. Όσο περνούσαν τα χρόνια και ήμουν γύρω στα 12-13, έπρεπε να κάνω δελτίο σε ομάδα. Επειδή Κουκάκι-Καλλιθέα είναι δίπλα, είχα πάει 2 φορές στον Έσπερο να γραφτώ σαν παίκτης, αλλά ήταν κλειστά τα γραφεία. Έτσι ο πατέρας μου τσαντίστηκε και με πήγε στο Παγκράτι. Δεν κατάφερα να παίξω στον Έσπερο σαν παίκτης, αλλά το κατάφερα σαν προπονητής και είναι μεγάλη χαρά για ‘μένα. Φαίνεται ότι ήταν γραφτό να γίνει».
Για το πώς πήρε αυτήν την απόφαση: «Θα σας πω τη συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο του Εσπέρου, Γιάννης Μοσχόπουλος. Όταν είχε ανακοινωθεί ήδη ο Μάντζαρης απ’ τον Πανελλήνιο, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ψάχνει προπονητή. Του είπα να πάρει τον Παναγιώτη Καυκή γιατί είναι εξαιρετικός προπονητής, ανερχόμενος, έξυπνος και άλλα πολλά. Μου είπε “Ναι, εντάξει, εσύ δε θέλεις να έρθεις;”. Του είπα ότι έχω πρόβλημα με τη δουλειά, έχω μεγάλο φόρτο εργασίας, άρα είναι προτιμότερο να πάρει εκείνον. Νομίζω έκαναν μια κουβέντα με τον Καυκή και με πήρε την επόμενη και μου είπε “Η επιλογή σου δεν ευδοκίμησε, άρα θα έρθεις εσύ”. Έτσι, κάναμε ένα ραντεβού και τα βρήκαμε σε χρόνο dt. Ρώτησα τον Γιάννη σχετικά με τους στόχους της ομάδας, γιατί φέτος “τρύπησε το ταβάνι της” ουσιαστικά και μου είπε “Θέλω να πάμε ένα ‘κλικ’ παραπάνω από πέρυσι και θα κάνω ό,τι μπορώ εγώ οικονομικά για να το καλύψω”. Αυτό ήταν που με έπεισε αμέσως».
Για το μοντέλο του Εσπέρου με τα νεαρά παιδιά: «Τα νεαρά παιδιά έγιναν άντρες φέτος, έχουν τσαγανό. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα το οποίο πρεσβεύει η ομάδα και ο Μάντζαρης. Βέβαια, μπορεί κάποιος να πει πως αν είχαν περισσότερα χρήματα ενδεχομένως να μην το έκαναν αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι στην ιδιοσυγκρασία του συλλόγου. Ακόμη κι αν κάποια στιγμή στο μέλλον αποκτήσει πολλά λεφτά ο Έσπερος, πάλι αυτό θα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του. Μου αρέσει αυτός ο τρόπος, να έχω νέα παιδιά και να μπορούν να βγουν μπροστά. Απέδειξαν τα παιδιά του Εσπέρου φέτος ότι μπορούν και σε αυτό βοήθησε και ο χώρος που έδωσε ο κόουτς και ο τρόπος σκέψης της ομάδας».
Για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν όσον αφορά το ρόστερ: «Θα προσπαθήσω να κρατήσω την ομάδα ως έχει. Ο Γκαγκαλούδης αποφάσισε φέτος να σταματήσει, άρα θα πρέπει να βρω έναν παίκτη να κάνει τη δουλειά του Γιάννη. Ναι μεν να μην είναι τόσο μεγάλος, αλλά να είναι αρκετά έμπειρος. Θέλουμε να κρατήσουμε τον βασικό “κορμό”, το οποίο θα είναι αρκετά δύσκολο. Κάθε παιδί που θα έρθει, θα έρθει για ν’ αποδείξει το ταλέντο του και να παίξει μπάσκετ. Θα έχει αρκετό χώρο. Έχω κάτι στο μυαλό μου σε επίπεδο ονομάτων και θα το δείτε τις επόμενες 10 μέρες».