23.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Χουχουλής: «Τα 24 χρόνια στον Πανερυθραϊκό πέρασαν σαν 24 δευτερόλεπτα»

Ο Δημήτρης Χουχουλής συνεχίζει για 25η σεζόν στον πάγκο του Πανερυθραϊκού, με τον τεχνικό της ομάδας των Βορείων προαστίων να την καθοδηγεί για ακόμη μια αγωνιστική περίοδο, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τους στόχους, αλλά και τους λόγους της επιτυχημένης συνταγής.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Πώς πέρασαν, λοιπόν, τα προηγούμενα 24 χρόνια στον Πανερυθραϊκό; Σαν 24 ζωές ή σαν 24 δευτερόλεπτα;

«Με όλα αυτά που έχουμε ζήσει στον σύλλογο, θα έλεγα σαν 24 δευτερόλεπτα! Έχουν γίνει τόσα πολλά πράγματα από την πρώτη μέρα που εντάχθηκα στον Πανερυθραϊκό το 2000. Αρχής γενομένης από το αναπτυξιακό κομμάτι και τις ακαδημίες μας που τότε είχαν μόλις 30 παιδιά. Σε ό,τι αφορά την κατηγορία, τότε ήμασταν στη Γ’ ΕΣΚΑ και πλέον θα συμμετάσχουμε για δέκατη χρονιά στην ανταγωνιστική Elite League. Σε αυτό το διάστημα μεσολάβησαν δύο υποβιβασμοί στη National League 1, την άλλοτε Β’ Εθνική. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, υπήρχε μεγάλη εμπιστοσύνη και κατανόηση. Κυρίως όμως δεν γίνονταν δεύτερες σκέψεις από όσους εμπλέκονται στη λειτουργία του Πανερυθραϊκού. Είτε από τη δική μου πλευρά, είτε από την πλευρά της διοίκησης. Βγήκαμε πιο δυνατοί μέσα από τις δυσκολίες και την εναλλαγή των συναισθημάτων. Τα 30 παιδιά των ακαδημιών έχουν γίνει 300! Μπορώ να αναφέρω τόσα πολλά πράγματα όσον αφορά το οργανωτικό κομμάτι… Θα πω, λοιπόν, ότι αυτή η διαδρομή έχει διαρκέσει σαν 24 δευτερόλεπτα».

Το να μένεις κάπου, οπουδήποτε, για 24 χρόνια ακούγεται… εξωφρενικό. Τι χρειάζεται ένας προπονητής για να «επιβιώσει» στον πάγκο της ίδιας ομάδας τόσο καιρό;

«Αρχικώς, μπόλικη δουλειά. Να έχεις συνέχεια το μυαλό σου στις ανάγκες της ομάδας. Να μην σκέφτεσαι ότι είσαι προπονητής στο ανδρικό ή στις ακαδημίες και τέλος. Θα πρέπει να ενδιαφέρεσαι για ό,τι αφορά τον σύλλογο και να μην εφησυχάζεις. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Κοουτσάρω την πρώτη ομάδα του Πανερυθραϊκού και παράλληλα είμαι ενεργός προπονητής στο U8 και στο U10. Συν την παρουσία μου σε όλα τα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου που είναι το μεγάλο “θέλω” και η μεγάλη αγάπη του προέδρου μας, του κυρίου Δημήτρη Τσικόπουλου, ο οποίος δίνει μεγάλη έμφαση σε αυτό το κομμάτι. Σε πρώτο χρόνο, λοιπόν, χρειάζεται η καθημερινή ενασχόληση για πολλές ώρες. Επίσης απαιτείται υπομονή από όλες τις πλευρές. Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε υπερβολικά στις επιτυχίες ούτε να απογοητευόμαστε στις αποτυχίες. Πρέπει να εμπεδώσουμε ότι δεν κατακτήσαμε τον κόσμο με μία νίκη ούτε τελειώνουν τα πάντα με μία ήττα. Το σημαντικό είναι να προσπαθούμε να μάθουμε μέσα από τις αποτυχίες μας και να γινόμαστε πιο σοφοί ώστε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Σε κάθε περίπτωση, οι επιτυχίες πρέπει να μας κρατάνε ταπεινούς».

Ποιοι είναι οι ρεαλιστικοί στόχοι του Πανερυθραϊκού στην Elite League της σεζόν 2024/25 που βρίσκεται προ των πυλών;

«Ο Πανερυθραϊκός έχει ξεκάθαρο στόχο που συμβαδίζει με το “θέλω” του προέδρου, του κυρίου Τσικόπουλου: “Δώστε χώρο και χρόνο στα νέα παιδιά”! Δίχως να έχει κάποιο πρόβλημα με τις ηλικίες. Προσπαθούμε να μην έχουμε πολλούς παίκτες πάνω από 26-27 χρονών. Αν είναι εφικτό, οι περισσότεροι να είναι κάτω από 23. Προ διετίας, αυτό το μοντέλο μάς έφερε ένα παιχνίδι μακριά από την Basket League! Και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια ξένου παίκτη. Ήμασταν η μοναδική αμιγώς ελληνική ομάδα που έφτασε στο Final Four της Elite League και διεκδίκησε την άνοδο. Πέρσι προχωρήσαμε σε ολική αναδόμηση του ρόστερ και βρεθήκαμε ένα παιχνίδι μακριά από τη Β’ Εθνική. Από τον έβδομο ουρανό πέσαμε στα τάρταρα αλλά επιβιώσαμε. Φέτος ρίξαμε και άλλο τον μέσο όρο ηλικίας που είναι στα 21.5 χρόνια. Προσέξτε όμως… Μιλάμε για παιδιά που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι για 12ους παίκτες. Εκτός από τον πολύπειρο Γιάννη Αθηναίου και τον Παπαδημητρίου που είναι 27 ετών, όλοι οι άλλοι, μεταξύ αυτών οι ξένοι, είναι κάτω από 26. Έχουμε έξι παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2004, το 2005 και το 2006! Είναι μεγάλο το ρίσκο ωστόσο είμαστε διατεθειμένοι να το πάρουμε. Θα πολεμήσουμε και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε προκειμένου αυτός ο άνθρωπος να δικαιωθεί για το όραμά του. Ο τρόπος που δουλεύουμε στο αναπτυξιακό κομμάτι βγάζει μία ωραία εικόνα. Αισιοδοξούμε ότι θα φέρει και καλά αποτελέσματα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ