22.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου, 2025

Αταμάν: «Να κερδίσουμε την Ευρωλίγκα»

Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας και φέτος ο στόχος του Παναθηναϊκού, όπως παραδέχθηκε ο κόουτς Εργκίν Αταμάν.

Ο προπονητής των «πρασίνων», με δηλώσεις του στο ελληνόφωνο πρόγραμμα της δημόσιας αυστραλιανής ραδιοφωνίας SBS με αφορμή την παρουσία τους στην Αυστραλία για το έβδομο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», εξήγησε για τους φετινούς στόχους τους: «Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι: πρώτα να φτάσουμε στα playoffs, μετά στο Final Four και φυσικά να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την Ευρωλίγκα».

Για την Εθνική Τουρκίας, στην οποία ήταν πρώτος προπονητής, και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο φετινό Ευρωμπάσκετ, στη Ρίγα, ανέφερε: «Είναι εκπληκτικό, καθώς τον τελικό στην Τουρκία τον παρακολούθησαν ζωντανά 18 εκατομμύρια άνθρωποι. Η Τουρκία έκανε μια μεγάλη επένδυση στο μπάσκετ και δικαιώθηκε».

Στην ίδια διοργάνωση η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, κάτι το οποίο σχολίασαν οι Κώστας Σλούκας, Ντίνος Μήτογλου και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. Κλείνοντας, ο 59χρονος τεχνικός έστειλε το μήνυμά του στην ελληνική πολιτεία, τονίζοντας: «Ελπίζω ότι έπειτα από αυτά τα αποτελέσματα και η ελληνική κυβέρνηση θα επενδύσει περισσότερο στο μπάσκετ. Η Ελλάδα έχει παράδοση και πρέπει να αξιοποιήσει το δυναμικό της».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ