Ο Άρης επέβαλλε τον ρυθμό του στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, άντεξε στην αντεπίθεση (από το -11) της Λιετκαμπέλις και παίζοντας κρίσιμες άμυνες στο τέλος επικράτησε με 69-60 στο Nick Gallis Hall. Οι "κιτρινόμαυροι" κέρδισαν κατακράτος τη "μάχη" των λαθών και σε συνδυασμό με την εμφάνιση των Ρόνι Χάρελ (18 πόντους, 4/10 τρίποντα) και Βασίλη Τολιόπουλου (16 πόντους) "έσπασαν" το αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών. Πλέον οι Θεσσαλονικείς έχουν ρεκόρ 4-7 με την Λιθουανική ομάδα να έχει και αυτή το ίδιο.
Αρκετά ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο, με καμία από τις δύο ομάδες να μην έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει με διαφορά. Ο Άρης είχε επιβάλλει τον ρυθμό του και με δύο βολές του Τολιόπουλου προηγήθηκε με 18-14,με το δεκάλεπτο να λήγει εν τέλει με το σκορ στο 18-16.
Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πήγαινε το παιχνίδι σε λιγότερες κατοχές και χαμηλότερο ρυθμό. Αυτό, σε συνδυασμό με το δυναμικό ξεκίνημα του Ρομπέρτο Γκάλινατ (3/4 τρίποντα), έδωσε στον Άρη το προβάδισμα με +8 (24-16) στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί. Παίζοντας καλή άμυνα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, σε συνάρτηση με την καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, έδωσαν στους Θεσσαλονικείς το προβάδισμα με διψήφια διαφορά. Οι Ρόνι Χάρελ και Βασίλης Τολιόπουλος σημείωσαν μαζί τρία τρίποντα και ο Άρης προηγήθηκε με 35-23. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα, με τον φωτεινό πίνακα στο Nick Galis Hall να γράφει 35-24, υπέρ των "κιτρινόμαυρων".
Στην επανάληψη οι Θεσσαλονικείς παρόλο που το παιχνίδι πήγαινε στο ρυθμό που ήθελαν η επίθεση δεν ήταν στο επίπεδο που ήθελαν. Η καλή κυκλοφορία του πρώτου ημιχρόνου, σε συνδυασμό με τα μακρινά σουτ, έδωσαν τη θέση τους σε βεβιασμένες επιθέσεις. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να απαντήσουν. Με ένα επιμέρους σερί 10-2 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Λιετκαμπέλις μείωσε σε 37-34. Ο Ντειβίντας Σιρβίντις δημιουργούσε τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του Άρη. Έπειτα οι δυο ομάδες αντάλλαζαν καλάθια, με τους γηπεδούχους να συντηρούν ένα προβάδισμα της τάξης των 3-5 πόντων, με την τρίτη περίοδο να λήγει με το σκορ στο 47-44.
Τα πάντα λοιπόν θα κρίνονταν στην τελευταία περίοδο. Ο Άρης θα έπρεπε να βρει τα "πατήματά" του στην επιθετική κυκλοφορία εάν ήθελε να κατακτήσει τη νίκη. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, με δύο συνεχόμενα καλάθια του Σίλβιο Ντε Σόουζα ξεκίνησε δυναμικά βάζοντας και την κερκίδα στο παιχνίδι. Όμως δύο συνεχόμενα τρίποντα των Σιρβίντις και Μπίρσεβιτς μετέτρεψαν το 51-44 σε 51-50, με (7') να απομένουν. Πλέον το παιχνίδι είχε πάρει φωτιά και τα πάντα κρέμονταν σε μία κλωστή. Η τριάδα των Χάρελ, Τολιόπουλου και Γκάλινατ ανέλαβε δράση επιθετικά την κατάλληλη στιγμή για την Ελληνική ομάδα. Οι τρεις τους σημείωσαν τους τελευταίους δεκατρείς πόντους του Άρη, ξεφεύγοντας με 64-59 ένα λεπτό πριν τη λήξη. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη "έβγαλε" όλες τις κρίσιμες άμυνες, προσπάθησε να πάρει και τη διαφορά στο τέλος (ήττα με 10 πόντους στην πρώτη αναμέτρηση) δεν τα κατάφερε, αλλά πήρε το 4ο ροζ φύλλο αγώνα για εφέτες που είναι και το πιο σημαντικό.
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Ρόνι Χάρελ. Ο Αμερικανός γκαρντ-φοργουορντ ήταν ο πιο σταθερός παίχτης σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Είχε τις απαντήσεις στην επίθεση της ελληνικής ομάδας σε κάθε κρίσιμη στιγμή, ενώ έπαιξε και αρκετές σημαντικές άμυνες στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Είχε 18 πόντους με 7/15 σουτ εντός πεδιάς, 4 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα (!), δείγμα του πόσο ενεργητικός ήταν στο αμυντικό κομμάτι.
ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Άρης μπορεί να σούταρε χειρότερα έξω από τα 6.75 (29%-42%), όμως κέρδισε τη... "μάχη" των λαθών. Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν μόλις 11 με την Λιετκαμπέλις να έχει 23. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Άρη να έχει 12 δώδεκα παραπάνω επιθέσεις που σε μία τόσο κλειστή αναμέτρηση ήταν καθοριστικός παράγοντας.
Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ