13.8 C
Athens
Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2026

Α’ ΕΣΚΑ (24η Αγ.): Καρέας και «Οίον» στα… χαρακώματα για τα πλέι οφς, η Λυκόβρυση έβαλε σε… μπελάδες τις ομάδες του Χαλανδρίου

Η Νέα Ιωνία μπορεί να έχει κερδίσει το ντάμπλ, το πρωτάθλημα και την άνοδο, αλλά δε «χαρίστηκε» στον Καρέα, τον οποίο κέρδισε στην έδρα του με 80-73 και τον έστειλε να λύσει τις διαφορές του με το «Οίον» στον Άγιο Στέφανο τη τελευταία αγωνιστική, με έπαθλο μια θέση στα πλέι οφς.

Για τους πρωταθλητές, που έχτισαν μια διαφορά στη 3η περίοδο και τη κράτησαν, ο Συντακάς σκόραρε 23 πόντους (2 τριπ.) και ο Δαβουλάρης 13 πόντους (1 τριπ.). Για τους γηπεδούχους ο Καλαντζής είχε 14 πόντους και ο Μπότσας 12 πόντους.

Σκορ και θέαμα στο Ρουφ, με την Αναγέννηση Πετραλώνων να κερδίζει τη ΦΕΑ με 98-92, και να απέχει μια νίκη από τη μαθηματική κατάληψη της 2ης θέσης. Οι γηπεδούχοι είχαν πέντε διψήφιους, και κυριάρχησαν στο 4ο δεκάλεπτο, όπου με ένα επιμέρους σκορ 33-17 πήραν τη νίκη. Ο Καψαρίδης ήταν πρώτος σκόρερ με 25 πόντους (1 τριπ.) και ακολούθησε ο Μέλλιος με 22 πόντους. Απίθανος ο Βουτσάς με 38 πόντους (3 τριπ.) για τη ΦΕΑ, ενώ ακολούθησε ο Κρητικός με 19 πόντους (2 τριπ.).

Οριστικά στη 3η θέση (με ένα συνδυασμό δυο νικών και ταυτόχρονων ηττών της Αναγέννηση μπορεί να πάρει και τη 2η θέση), και με αντίπαλο τον Αργοναύτη Ραφήνας (στο 1-1 είναι η σειρά) θα βρεθεί η Ένωση Ιλίου που κέρδισε 82-65 τον Σπόρτιγκ στην έδρα της. Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Βούρτσης (17 π., 3 τριπ.), Πολυχρονόπουλος (11 π., 2 τριπ.), Μπούρλας (11 π.) και Μπάζιος (11 π.). Για την Αθηναϊκή ομάδα ο Αλεξανδρόπουλος είχε 21 πόντους (4 τριπ.) και ο Μπουρίτης 13 πόντους (1 τριπ.).

Με την τετράδα των Χρυσού (26 π, 1 τριπ.), Χαλάτση (17 π., 5 τριπ.), Παπαντωνάκου (14 π.) και Κολτσίδα (13 π., 3 τριπ.) να την οδηγεί, το «Οίον» κέρδισε στον Άγιο Στέφανο με 84-76 τον Αργοναύτη Ραφήνας, και θα δώσει μάχη με τον Καρέα για την 4η θέση των πλέι οφς. Στη 3η θα βρεθεί η ομάδα του Γιώργου Ζερβού, που παρά τις απουσίες της, κράτησε το +9 από τον πρώτο γύρο. Μουμπάρακ (23 π., 3 τριπ.) και Χάλκος (20 π., 4 τριπ.) ήταν οι κορυφαίοι για τον Αργοναύτη.

Πολύ σημαντικό διπλό πήρε στον Άγιο Ιερόθεο ο Βριλησσιακός, κερδίζοντας τον Φίλιππο Περιστερίου με 70-66, και όντας πολύ κοντά στη παραμονή του στη κατηγορία. Ο Σιλιτζήρης με δυο βολές ήταν αυτός που σφράγισε τη νίκη της ομάδας των βορείων προαστίων, ενώ συνολικά είχε 17 πόντους (2 τριπ.) όσους και ο Κυράκης (3 τριπ.). Για τους γηπεδούχους ο Μακράκης πέτυχε 17 πόντους (3 τριπ.) και ο Πούρος 13 πόντους (2 τριπ.).

Μια ακόμη νίκη για την Άμιλλα που κέρδισε στο Περιστέρι 75-59 τον Προμηθέα Χαλανδρίου, και τον έβαλε σε σοβαρούς μπελάδες. Πατρινός (21 π., 1 τριπ.) και Γιαννούλης (19 π.) κυριάρχησαν για τους γηπεδούχους που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πανηγύρισαν τη παραμονή τους (για να υποβιβαστούν θα πρέπει το Κορωπί να μην χάσει τη κατηγορία από τη National League 2). Ο Κωνσταντακόπουλος σκόραρε 12 πόντους για την ομάδα των Βορείων προαστίων, ενώ 11 πόντους πρόσθεσε ο Σπυρόπουλος (1 τριπ.). Πλέον, ο Προμηθέας, που υπολείπεται και στην ισοβαθμία του ΑΟΚ Χαλανδρίου (είχε ηττηθεί ως γηπεδούχος με 74-92) θα πρέπει να βρει τρόπο να ξεπεράσει το συμπολίτη του, και να εύχεται να μην υποβιβαστεί η Λυκόβρυση, καθώς τότε θα βρεθεί στην Β’ ΕΣΚΑ. Μοναδική υπέρ του ισοβαθμία είναι με την ομάδα των Βριλησσίων, που ωστόσο απέχει δυο νίκες.

Το ίδιο…επιθυμεί και ο ΑΟΚ Χαλανδρίου, που κέρδισε στην έδρα του με 65-62 τον Ποσειδώνα Νέου Ψυχικού, αλλά μην έχοντας καμία ισοβαθμία με Άμιλλα και Βριλησσιακό, ελπίζει μόνο στη...Λυκόβρυση. Καθοριστικός για τους γηπεδούχους ο Κορωπιώτης που έγραψε το 65-60 στο 39’. Συνολικά σκόραρε 27 πόντους (2 τριπ.) ενώ 15 πόντους είχε ο Κονδύλης (3 τριπ.). Ο Φιλιππόπουλος ήταν ο κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους με 16 πόντους (2 τριπ.) και ακολούθησε με 15 πόντους ο Φεράκης (2 τριπ.).

Α' ΕΣΚΑ
24η Αγωνιστική
Τα αποτελέσματα:

ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡ. - ΦΕΑ Ν.Φ.- Ν.Χ. 98-92
ΑΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΟΝΨ 65-62
ΠκΑΟ ΑΜΙΛΛΑ - ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 75-59
ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑΚΟΣ ΑΟ 66-70
ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ - ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ 82-65
ΑΟ ΚΑΡΕΑ - ΕΣΚΔ Ν.ΙΩΝΙΑΣ 73-80
ΟΙΟΝ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΑΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛ. 84-76

Η Βαθμολογία (σε 24 αγώνες):

1.Νέα Ιωνία 47 (23-1)
-----------------------------------------
2.Αναγέννηση Πετραλώνων 43 (19-5)
3.Ένωση Ιλίου 41 (17-7)
4.Αργοναύτης Ραφήνας 39 (15-9)
5.Καρέας 37 (13-11)
-----------------------------------------
6.Οίον Αγίου Στεφάνου 37 (13-11)
7.ΦΕΑ 36 (12-12)
8.Βριλησσιακός 35 (11-13)
9.Άμιλλα Περιστερίου 35 (11-13)
10.Χαλάνδρι 33 (9-15)
-----------------------------------------
11.Προμηθέας Χαλανδρίου 33 (9-15)
12.Ποσειδώνας Νέου Ψυχικού 30 (7-17)
-----------------------------------------
13.Φίλιππος Περιστερίου 30 (7-17)
14.Σπόρτιγκ 28 (4-20)

*Η ομάδα που θα πάρει τη πρώτη θέση της κατάταξης ανεβαίνει αυτόματα στη National League 2
** Η δεύτερη άνοδος έρχεται μέσω πλέι οφς στα οποία συμμετέχουν οι ομάδες από τις θέσεις 2-5. Τα ζευγάρια κρίνονται στις 3 νίκες και τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου μεταφέρονται
***Οι ομάδες στις θέσεις 13-14 υποβιβάζονται στη Β' ΕΣΚΑ.  Σε περίπτωση που υποβιβαστούν ομάδες της Ένωσης από την National League 2 τότε αντίστοιχα αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται στην Β΄ ΚατηγορίαΑ' ΕΣΚΑ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ