24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τακιανός: «Τακτική, αλλά και καρδιά και ψυχή»

Τα χαμόγελα περίσσευαν στα Τρίκαλα μετά τη σημαντική νίκη στον αγώνα με τον Κόροιβο Αμαλιάδας με την ομάδα να παίζει και καλό μπάσκετ, αλλά ταυτόχρονα όλοι ξέρουν πως τίποτα δεν έχει τελειώσε και πως υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά. Με πρώτο τον προπονητή της ομάδας, Φώτη Τακιανό, για τον οποίο ήταν το μόλις δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο των Τρικάλων.

«Μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι γενικά από την εικόνα της ομάδας. Περάσαμε μια εβδομάδα μαζί με καθημερινές προπονήσεις και διπλές και περιμέναμε πως θα ήταν καλύτερη η εικόνα μας σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας. Ιδιαίτερα στην άμυνα κυριαρχήσαμε στο κομμάι αυτό. Την τακτική μας σε μεγάλο ποσοστό λειτούργησε, αλλά σε κάποια κομμάτια χαλαρώσαμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτή σε αυτή την ομάδα. Και σε άμυνα και σε επίθεση... Σε μεγάλο βαθμό κρατήσαμε το ρυθμό και καταφέραμε να επιβληθούμε και να πάρουμε τη νίκη».

Όσο για το αν παίζει ρόλο και η καρδιά... «Ναι.. Οποιαδήποτε τακτική κι αν ακολουθείς, αν δεν καταθέσει ο καθένας την καρδιά του, δεν μπορείς να πετύχιες πολλά. Η τακτική πολλές φορές δεν λειτουργεί και είναι κάτι που καλύπτεται από την διάθεση, την καρδιά και την ομαδική αντιμετώπιση της κακής στιγμής. Ο παίκτης πρέπει να νιώθει εμπιστοσύνη πως ο συμπαίκτης του τον στηρίζει, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό. Το Α είναι ο παίκτης να αποφασίσει να νιώσει το κάθε παιχνίδι στο 100%.»

Τα Τρίκαλα είδαν για πρώτη φορά στο παρκέ και το νέο τους απόκτημα, τον Φιλντς. Αν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές; «Επικεντρωθήκαμε σε μία αλλαγή, γιατί αν δεν την κάναμε θα την χάναμε ως κίνηση, γιατί ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος. Είναι ένας αξιόλογος παίκτης που μπορεί να μας δώσει πολλά. Δεν ασχοληθήκαμε με κάτι άλλο, εκτός από το παιχνίδι πια. Τώρα ξεχνάμε τη νίκη και θα δούμε πως θα κάνουμε την ομάδα καλύτερη. Δεν υπάρχει απόφαση ακόμη για άλλη αλλαγή. Υπάρχουν μόνο σκέψεις που θα ενεργοποιηθούν αργότερα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ