28.1 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

O… νόμος του ΟΑΚΑ και η καλή προϊστορία

Ο Παναθηναϊκός έχει το…. πάνω χέρι στις αναμετρήσεις του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που γίνονται στην έδρα του, αν και οι Ρώσοι υπερέχουν συνολικά.

Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη το βράδυ της Παρασκευής (19/01, 21.15), στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, με το ΟΑΚΑ να είναι κατάμεστο αφού έχει ήδη ανακοινωθεί sold out. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του μόνο τον τραυματία Ματ Λοτζέσκι, παραμένουν αήττητοι φέτος στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων κι έτσι θα ήθελαν να παραμείνουν κόντρα στην «ομάδα του στρατού» που προπορεύεται στην κατάταξη, ενώ προέρχεται από δύο εντυπωσιακές νίκες με «100άρα», κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και την Εφές Αναντόλου. Ο Έλληνες τεχνικός της ΤΣΣΚΑ, από την πλευρά του, δεν μπορεί να υπολογίζει στο γνωστό τραυματία, Λέο Βέστερμαν.

Οι δύο αντίπαλοι έχουν συναντηθεί συνολικά 37 φορές στην ιστορία τους στη διοργάνωση, με τους Μοσχοβίτες να μετρούν 20 νίκες αντί 17 του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, το «τριφύλλι» υπερισχύει στην έδρα του, με δέκα νίκες αντί πέντε των Ρώσων, ενώ έχει να επιδείξει και τις δύο επιτυχίες του σε τελικό Φάιναλ Φορ, το 2007 στην Αθήνα και το 2009 στο Βερολίνο, για την ανάδειξή του σε πρωταθλητή Ευρώπης. Στο ματς του πρώτου γύρου, στη «Megasport Arena», οι γηπεδούχοι έφθασαν σε άνετη επικράτηση με 81-63.

Το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας (19/01):
19.30 Εφές Αναντόλου (Τουρκία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) Novasports 2HD
21.15 Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) Novasports 1HD
21.30 Μπασκόνια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) Novasports 4HD
21.45 Μάλαγα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) Novasports 3HD



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ