24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Άριστα στην άμυνα, όχι και στην επίθεση

Η ήττα του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε άφησε πικρή γεύση, αλλά το ποτήρι ήταν μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.

Το έργο των «πράσινων» ήταν από την αρχή πολύ δύσκολο στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης η οποία δεν έχει πραγματοποιήσει πολύ καλή πορεία και «καιγόταν» για τη νίκη ούτως ώστε να μην μείνει πίσω στη μάχη της τετράδας. Παρ' όλα αυτά οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να «αποδράσουν» με ένα μεγάλο «διπλό» και να βάλουν για τα καλά πίσω τους, την τούρκικη ομάδα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε προετοιμάσει για μία ακόμα φορά εξαιρετικά τους παίκτες του. Ειδικά το αμυντικό πλάνο λειτούργησε υποδειγματικά και στα σαράντα λεπτά της αναμέτρησης. Οι 67 πόντοι της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, καθώς πρόκειται για ένα σύνολο το οποίο ξεπερνάει τους ογδόντα ανά αγώνα. Η κούραση όμως στην τελευταία περίοδο αποδείχτηκε καθοριστική για να γείρει η πλάστιγγα προς την πλευρά των Τούρκων. Τα επτά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αυτά που στοίχισαν. Κι όπως σωστά λένε οι προπονητές, μία καλή άμυνα ολοκληρώνεται με το αμυντικό ριμπάουντ. Για τριάντα λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο στη ρακέτα του, αλλά στο φινάλε ο Βέσελι αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Παρ' όλα αυτά με τέτοια αμυντική προσήλωση και πλάνο το «τριφύλλι» δικαιούται παρά την ήττα να αισιοδοξεί και να πιστεύει ότι μπορεί να κοιτάξει όλες τις ομάδες στα μάτια. Και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να αφήσει πίσω τον αγώνα αυτόν και να στραφεί στο μεγάλο ντέρμπι της Παρασκευής με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο αρχικός στόχος είναι να παραμείνει απόρθητο το ΟΑΚΑ κι αν επιτευχθεί αυτός τότε το πλεονέκτημα έδρας θα είναι ακόμα πολύ πιθανό.

Αυτό όμως που θα πρέπει να προβληματίσει τον Παναθηναϊκό είναι η επιθετική του παρουσία. Η απουσία του Ματ Λοτζέσκι φάνηκε πάρα πολύ, ειδικά από τη στιγμή που ο Κέι Σι Ρίβερς πρόσθεσε μία ακόμα κακή βραδιά στα σουτ από μακριά. Ο Καλάθης κλείστηκε αρκετά καλά από την αντίπαλη άμυνα και παρά το γεγονός ότι μοίρασε επτά ασίστ, δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον αγαπημένο του ρυθμό. Παράλληλα ο Λούκας Λεκαβίτσιους πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση κι έτσι δεν μπόρεσε ο διεθνής γκαρντ να ξεκουραστεί αρκετά. Όπως και να' χει όμως -ακόμα κι αν είχε φύγει θριαμβευτής από την Πόλη- ο Παναθηναϊκός πρέπει να γυρίσει άμεσα σελίδα, διότι αν πάρει το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη τότε όλα θα βαίνουν καλώς.

ΥΓ. Μόνο και μόνο ότι η Ευρωλίγκα απέσυρε το βίντεο με το καθαρό φάουλ του Βέσελι στον Παππά το οποίο είχε... βαφτίσει τάπα φανερώνει πολλά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ