21.2 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Η στενοχώρια να γίνει πείσμα»

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τη διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκας με πρώτη στάση την αυριανή αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ. Και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα, για το τι περιμένει, τα χαμένα σουτ με τις αναφορές στην ήττα από την Μπασκόνια την περασμένη Παρασκευή να μην λείπουν, στις ερωτήσεις που δέχθηκε.

«Για εμάς το ζητούμενο είναι να επιστρέψουμε στις νίκες. Είναι σημαντικό επίσης το ότι πρέπει να ανακάμψουμε μετά την πολύ κακή εμφάνιση που είχαμε στον προηγούμενο αγώνα στην Ευρωλίγκα και μετά από μια πολύ κακή βραδιά να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο ξανά. Πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά στην άμυνα, να σταματήσουμε το επιθετικό τους παιχνίδι και το εύκολο καλάθι και στην επίθεση να τρέξουμε κι εμείς να βάλουμε εύκολα καλάθια και να έχουμε υπομονή στο σετ παιχνίδι. Να διαβάσουμε καλά το παιχνίδι και να έχουμε καλές επιλογές. Θέλουμε να έρθει και ο κόσμος στο γήπεδο. Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε ψηλά την ομάδα και θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό. Με τον κόσμο δίπλα μας θα έχουμε έναν ακόμη υπολογίσιμο παράγοντα υπέρ μας για τη νίκη».

Σε ερώτηση που δέχθηκε κατά πόσο είναι εύκολο να διατηρηθεί η ψυχολογία των παικτών στο ίδιο επίπεδο μετά από βαριές ήττες ή σημαντικές νίκες, με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός προέρχεται στην Ευρωλίγκα από ένα πολύ δύσκολο βράδυ, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» απάντησε: «Δεν ήταν η δυσκολότερη κατάσταση που έχουμε ζήσει. Ήταν δύσκολη, αλλά όχι η δυσκολότερη. Ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν τιμά κανέναν, όμως δεν ήταν η δυσκολότερη στιγμή. Υπήρχαν άλλες μέσα στην σεζόν ή στην περσινή… Για παράδειγμα το να μένεις έξω από τους 16 πρόπερσι ήταν για μένα πολύ δυσκολότερο να το διαχειριστείς. Σίγουρα δεν είμαστε χαρούμενοι, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, είμαστε πολύ στενοχωρημένοι γι’ αυτό που έγινε. Η στενοχώρια θα πρέπει να γίνει πείσμα και θυμός με την καλή έννοια και να αντιδράσουμε».

Το γεγονός πως η ψυχολογία του Ολυμπιακού φαίνεται να πέφτει μετά από συνεχόμενα άστοχα μακρινά σουτ, όπως έγινε στην Μπασκόνια μετά το πρώτο δεκάλεπτο ήταν το επόμενο ζήτημα για το οποίο τέθηκε ερώτηση: «Όντως με την Μπασκόνια είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Δεν τα βάλαμε κι αυτό έριξε την ψυχολογία μας και εκεί αδυνάτισε και η άμυνά μας και τρώγαμε εύκολα καλάθια. Μας πήρε μια κατηφόρα. Πρέπει να αντιδράσουμε και να είμαστε δυνατοί πνευματικά. Να πιστεύουμε στο σουτ μας. Πιστεύω στους παίκτες και στις δυνατότητές τους. Όταν είσαι μόνος σου πρέπει να σουτάρεις. Άρα είναι θέμα πνευματικό να είναι έτοιμος κάποιος κι έστω κι αν χάσει ένα δυο σουτ να βάλει το επόμενο!»

Η κακή βραδιά στη χώρα των Βάσκων διαδέχεται μια διπλή εβδομάδα στην Ευρωλίγκα, κάτι που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν κρίνει απαραίτητα ως αρνητικό: «Έχουμε πολλά παιχνίδια αυτό το διάστημα. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς πνευματικά και ενεργειακά. Σε ωθεί όμως το πρόγραμμα το ίδιο να ξεπερνάς το ένα παιχνίδι και να περνάς στο επόμενο. Είναι μια καλή ευκαιρία να μπούμε απευθείας σε αυτό το παιχνίδι και να αντιδράσουμε και να συνεχίσουμε στο επόμενο και στο επόμενο. Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε αυτό που θέλουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ