26.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Φινετσάτος στην κορυφή!

Ποδαρικό στην κορυφή της Ευρωλίγκας έκανε ο Ολυμπιακός στον δεύτερο γύρο και στο  2018, επικρατώντας στον εντός έδρας αγώνα με το Μιλάνο με 87-80, εκμεταλλευόμενος την χθεσινή ήττα της ΤΣΣΚΑ και πιάνοντάς την στις 12 νίκες. Σοβαροί οι "ερυθρόλευκοι", με 35 λεπτά διάρκεια καλής απόδοσης, με τον Ουίλτζερ και τον Τολιόπουλο να είναι αυτή τη φορά οι δύο που πιστοποίησαν την πληθώρα λύσεων που υπάρχουν στη διάθεση του Σφαιρόπουλου.

Ο Ολυμπιακός προκάλεσε συζήτηση πριν καν γίνει το τζάμπολ, όταν ο Σφαιρόπουλος "έσπρωξε" στο παρκέ μια αμιγώς ελληνική πεντάδα, με Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπόγρη. Αυτοί με τη σειρά τους, έπιασαν δουλειά και την έκαναν επίσης με ξεχωριστό τρόπο, με ένα τρίποντο ρεσιτάλ, που στο 4'30'' έφερε το σκορ στο 14-6 με 4/5 εύστοχα.

Πιάζοντας και ψηλά για να δυσκολέψει τη δημιουργία των Ιταλών, ο Ολυμπιακός πήγε νωρίς σε διψήφια διαφορά, 18-8 στο 5'30'', έκλεισε το δεκάλεπτο με 26-17 κυριαρχώντας σε όλους τους τομείς και στο δεύτερο ήρθε το σόου Ουίλτζερ.

Αφού το Μιλάνο είχε μια... έκλαμψη και μείωσε σε 26-21, ο Καναδός πήρε φόρα και με 10 από τους 13 επόμενυος πόντους του Ολυμπιακού, δύο τρίποντα και δύο δίποντα, έφερε στο 15' το σκορ στο 39-23, αφού φυσικά η άμυνα λειτούργησε υποδειγματικά και στο ίδιο διάστημα κράτησε τους Ιταλούς σε ένα καλάθι.

Το 48-34 του ημιχρόνου ήρθε απολύτως φυσιολογικά, με τον Ολυμπιακό να έχει 7/13 τρίποντα, να υπερτερεί με 18-12 στα ριμπάουντ και 11-4 στις ασίστ και να έχει την άνεση από τόσο νωρίς για απλά συνετή διαχείριση για να οδηγηθεί στη νίκη και την κορυφή.

Η τρίτη περίοδος έληξε με 70-53, με τον Ολυμπιακό να έχει αφήσει για κάποια λεπτά το πόδι από το γκάζι, αλλά να το ξαναπατάει προς το τέλος και ο Σφαιρόπουλος είχε σφραγίσει πλέον την πολυτέλεια των δοκιμών σε μια από τις πιο εύκολες φετινές ευρωπαϊκές βραδιές, αν και στα τελευταία πέντε λεπτά πρέπει να αποκόμισε και αρκετή... τροφή για κουβέντα στα αποδυτήρια με την υπέρμετρη χαλάρωση. Η διαφορά που είχε φτάσει και στους 19 πόντους στο 33', μειώθηκε μέχρι και τους 5, 85-80 στο 39'30'', χωρίς φυσικά να δημιουργήσει συνθήκες απειλής αλλά και χωρίς να ικανοποιεί τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ: Ο Κάιλ Ουίλτζερ ούτε αποκτήθηκε για πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό, ούτε και μπορεί να γίνει. Δείχνει όμως διαρκή βελτίωση, έχει προσαρμοστεί σε όσα του ζητούνται και απόψε βρήκε και την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στην καλύτερή του βραδιά στην Ελλάδα.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ηταν πολλοί οι τομείς υπεροχής του Ολυμπιακού, όμως, το 23-11 στις ασίστ, μαρτυρά πιο καθαρά από κάθε τι άλλο, την ομάδα με τους καλούς αυτοματισμούς έναντι αυτής με την... ιδιωτική πρωτοβουλία.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ