16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αφήνει «παράθυρο» για Κίνα ο Γκασόλ! (vid)

Δεν είναι απίθανο να δούμε τον Πάου Γκασόλ να αγωνίζεται στα 39 του χρόνια στο Μουντομπάσκετ του 2019 στην Κίνα, αφού ο «μύθος» του ισπανικού μπάσκετ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ταξιδέψει με την «Φούρια Ρόχα» στην Άπω Ανατολή.

Η Ισπανία είναι από τις χώρες που έχουν «πληγεί» σημαντικά στο αγωνιστικό κομμάτι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, που θα διαξαχθεί το 2019. Οι Ίβηρες, ωστόσο, δε μοιάζουν να πτοούνται και στον πρώτο όμιλο με Μαυροβούνιο, Σλοβενία και Λευκορωσία κυριαρχούν, όντες η μοναδική ομάδα που μετρά «δύο στα δύο» από τα «παράθυρα» του Νοεμβρίου. Εφόσον προκριθούν, πάντως, στην τελική φάση και ταξιδέψουν στην «χώρα του μεταξιού», θα έχουν λογικά και τη στήριξη των πολλών τους «αστέρων», ένας εκ των οποίων μπορεί να είναι και ο Πάου Γκασόλ.

Ο πολύπειρος ψηλός των Σαν Αντόνιο Σπερς δεν έχει... κουραστεί να αφιερώνει τα καλοκαίρια του, διαθέτοντάς τα στην πατρίδα του, και άφησε ανοικτό «παράθυρο» για να παίξει και το 2019, όταν δηλαδή θα έχει κλείσει αισίως 39 χρόνια ζωής. «Είναι πάντα μεγάλη υπερηφάνεια να εκπροσωπείς την χώρα σου. Αποτελεί ιδιαίτερο συναίσθημα και όσο μπορώ να είμαι παρών, θα είμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην επίσημη σελίδα της FIBA ο Καταλανός «θρύλος», δείχνοντας εκ νέου πως είναι ένα υπόδειγμα πιστού στρατιώτη.

Στη συνέχεια, τόνισε πως «μέχρι τώρα έχω ζήσει ένα υπέροχο ταξίδι και προσπαθώ να το επεκτείνω όσο περισσότερο μπορώ, γιατί το απολαμβάνω. Είναι προνόμιο να παίζεις για την χώρα σου, να χαίρεσαι τη διαδικασία και να διαγωνίζεσαι για την κατάκτηση μεταλλίων και πρωταθλημάτων».

Και όλα αυτά, ενώ υπηρετεί την εθνική Ανδρών ήδη 17 χρόνια, με την πρώτη του συμμετοχή να καταγράφεται στο Ευρωμπάσκετ του 2001...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ