24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Και αν έπαιζε πλήρης ;

Είναι γνωστό ότι οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια και στην περίπτωση του Ολυμπιακού αυτό ισχύει. Καθώς το 11-4 ρεκόρ του πρώτου γύρου, απλά αναφέρει ότι οι Ερυθρόλευκοι ήταν λίγο καλύτεροι από πέρυσι όταν τελείωσαν στο ίδιο διάστημα της χρονιάς το πρώτο μισό της ενιαίας πλέον Ευρωλίγκας στο 10-5.

Και όμως με βάση τις συνθήκες που επικράτησαν εφέτος, αυτό το 11-4 δεν είναι λίγο, αλλά πολύ καλύτερο από το περσινό 10-5.  Δεν είναι με λίγα λόγια μόνο μια νίκη παραπάνω όπως ψυχρά δείχνουν οι αριθμοί. 

Παίζοντας σε όλα τα παιχνίδια με 2-5 βασικούς παίκτες νοκ άουτ, δύσκολα άλλη ομάδα θα μπορούσε να τερματίσει τόσο ψηλά και κυρίως να μην χάσει τον αγωνιστικό της χαρακτήρα καθώς ανεξαρτήτου σύνθεσης και με μόνο μια σταθερή τετράδα να έχει παίξει σε όλους τους αγώνες (Παπανικολάου, Στρέλνιεκς, ΜακΛίν, Τόμπσον ) ο Ολυμπιακός παρουσιαζόταν σε κάθε παιχνίδι πανέτοιμος και ακόμα και σε ήττες έβγαζε τα...συκώτια του αντιπάλου, με εξαίρεση το παιχνίδι στη Βαρκελώνη κόντρα στη Μπαρτσελόνα και αυτό με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, όπου όμως εκεί μέτρησε σε μεγάλο βαθμό και το ψυχολογικό κομμάτι (στο οποίο οι Πράσινοι απέκτησαν και πάλι ένα προβάδισμα τον τελευταίο χρόνο σε σχέση με την προηγούμενη διετία).

Ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος θα μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει - χωρίς καν ανταγωνισμό - τον τίτλο του καλύτερου αλχημιστή της Ευρωλίγκας καθώς αναγκάστηκε αρκετές φορές να επιστρατεύσει σχήματα που δεν τα είχε δοκιμάσει, όχι σε αγώνα, αλλά ούτε καν σε προπόνηση !  Και ίσως το παράπονό του από την τύχη θα είναι ότι δεν θα ευτυχήσει τόσο αυτός όσο και οι πρόεδροι να δουν έστω μια φορά την ομάδα να παίζει χωρίς ούτε μια απουσία. Δεν έγινε και ούτε θα γίνει και θα είχε ενδιαφέρον να έβλεπε κανείς τι θα μπορούσε να πετύχει ο Ολυμπιακός αν έπαιζε πλήρης.

Παρ΄όλα αυτά οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στο φινάλε του πρώτου γύρου να βρίσκονται στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας ατενίζοντας με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον εφόσον φυσικά αρχίσουν σιγά σιγά να επιστρέφουν και οι απόντες  και πρώτα  ο θεός δεν έχουν άλλες απώλειες.

Το βασικό για τους Πειραιώτες πλέον είναι να αξιοποιήσουν στο έπακρο την έδρα τους καθώς κάποιες ακόμα νίκες θα τις βρουν εκτός έδρας. Θεωρητικά είναι πιο δύσκολο το πρόγραμμά τους στο δεύτερο γύρο (με εκτός έδρας επισκέψεις σε ΟΑΚΑ, Μόσχα και Μαδρίτη μεταξύ άλλων) για αυτό και κρίνεται απαραίτητο το απόλυτο στο ΣΕΦ όπου θα έχει οκτώ παιχνίδια στο δεύτερο γύρο. Θεωρητικά οι 18 νίκες θα δώσουν πλεονέκτημα, αλλά εδώ που έφτασε ο Ολυμπιακός μπορεί να "κρυφοκοιτάει" και την πρώτη δυάδα που φέρνει συνήθως έναν πιο εύκολο αντίπαλο στα πλέι οφ.  Αρκεί να θυμηθούμε τι πέρασε πέρυσι η πειραϊκή ομάδα ως 3η (με αντίπαλο την Εφές) για να φτάσει με ένα 3-2 τελικά στο φάιναλ φορ και τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού (4ος) με δύο ήττες στο ΟΑΚΑ και συνολικά 3-0 από την 5η Φενέρμπαχτσε και μετέπειτα Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το ιδανικό σενάριο για το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα ήταν να ξεκινήσει το δεύτερο γύρο με ένα 3/3 σε ένα δεκαήμερο όπου θα φιλοξενήσει την Αρμάνι Μιλάνο και την Μακάμπι και ενδιάμεσα θα πάει να παίξει στη Βιτόρια με τη Μπασκόνια.

 

 

 

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ