25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

“Φρένο” από τον Σάρας (vids)

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός λύγισε υπό το βάρος των προβλημάτων του και επέτρεψε στη Ζαλγκίρις να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία της. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πέτυχε την έκτη νίκη της στα επτά τελευταία παιχνίδια επικρατώντας με 74-68 χάρη στην πολύ καλή άμυνα, που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο και στα χαμηλά σχήματα, με τα οποία ο Σάρας εξουδετέρωσε το small ball του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας με ήττα, η οποία ωστόσο ήταν μόλις η δεύτερη στα εννέα τελευταία παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ συγκεντρωμένος, ειδικά στην επίθεση, που λειτούργησε άψογα στα πρώτα λεπτά και του έδωσε ένα μικρό προβάδισμα (9-4), όμως προϊόντος του χρόνου η Ζαλγκίρις βρήκε λύσεις και πέρασε μπροστά. Η λιθουανική ομάδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των "ερυθρολεύκων" απόρροια των πολλών απουσιών του (Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Τιλί) χτυπώντας κυρίως μέσα στη ρακέτα, όπου υπήρχε και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο Ντέιβις κέρδισε πολλές μάχες, οι περιφερειακοί, ειδικά από τη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι ο Μίτσιτς, χτυπούσαν με διεισδύσεις, έβαλε κι ο Μιλάκνις δύο τρίποντα κι έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 22-19 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ στην αρχή του δεύτερου έκαναν το 25-19 με τρίποντο του Πάνγκος.

Όμως ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ψυχραιμία του. Παίζοντας χωρίς τον Σπανούλη, ο οποίος ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισε προβλήματα από το μαρκάρισμα του Ουλανόβας, βελτίωσε σημαντικά την άμυνά του, κλείνοντας τους διαδρόμους στη ρακέτα και με τον ΜακΛιν να αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά "κολώνα".

Στην επίθεση τα τρίποντα του Τόμπσον και του Στρέλνιεκς του επέτρεψαν να τρέξει σερί 8-0, να περάσει μπροστά με 27-25 και να διατηρήσει αυτό το ισχνό πλην πολύτιμο προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου (38-36). Η άμυνα λειτούργησε πολύ καλά σε αυτό το διάστημα, στην επίθεση οι επιλογές ήταν καλές και τα ποσοστά επίσης καλά, όμως το πρόβλημα ήταν τα 10 λάθη που έκαναν οι "ερυθρόλευκοι" στο πρώτο 20λεπτο. Αυτό ήταν το μοναδικό μελανό σημείο μιας κατά τα άλλα πολύ καλής εμφάνισης και ο λόγος για τον οποίον η Ζαλγκίρις διατήρησε την επαφή της με το σκορ, παρά το ότι ήταν άστοχη και ο Πάνγκος δεν είχε πάντα τις πιο σωστές επιλογές.

Στην τρίτη περίοδο το ξέσπασμα του Μιλάκνις, που βρήκε το χέρι του από την περιφέρεια και έβαλε κάποια σουτ, επέτρεψε στη Ζαλγκίρις να πάρει μια μικρή διαφορά στο 25' (48-44), αλλά στο επόμενο πεντάλεπτο "κόλλησε". Ο Ολυμπιακός επιστράτευσε για μία ακόμα φορά την καταπληκτική άμυνά του, η οποία έγινε ακόμα πιο αποτελεσματική όταν πέρασε στον πάγκο ο Σπανούλης και με τους Ρόμπερτς-Στρέλνιεκς στην περιφέρεια πίεσε περισσότερο. Ο Μπόγρης έκανε αρκετή βρώμικη δουλειά μέσα στη ρακέτα μαζί με τον Τόμπσον, που βοήθησε πολύ στα ριμπάουντ, οι Παπανικολάου και Παπαπέτρου ήταν ξανά θετικοί κι ένα τρίποντο του "Παπ" στο 29' ολοκλήρωσε ένα σερί 9-0, με το οποίο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 53-48 στο τέλος της περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε σχεδόν τέσσερα λεπτά να πετύχει πόντο και η Ζαλγκίρις, παίζοντας στην αρχή με χαμηλό σχήμα και τον Γιανκούνας σέντερ, το εκμεταλλεύτηκε και πέρασε μπροστά με 54-53 στο 34' τρέχοντας ένα δικό της 6-0 σε αυτό το διάστημα. Ο Γιανκούνας στην αρχή και ο Ουλανόβας στη συνέχεια προκάλεσαν προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο οποίος πάντως δεν πτοήθηκε και με την επιστροφή του Σπανούλη συγκράτησε την ορμή των γηπεδούχων και διατήρησε την επαφή του με το σκορ. Ο αρχηγός έβαλε στην αρχή ένα τρίποντο, όμως στη συνέχεια τα... έσπασε κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να "κολλήσει" ξανά στην επίθεση, αφού στο μεταξύ ο Γιασικεβίτσιους είχε βρει στο χαμηλό σχήμα, χωρίς κλασικό σέντερ, τη λύση στη δική του άμυνα, που έγινε πολύ αποτελεσματική.

Και καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να σκοράρει, η Ζαλγκίρις διατηρούσε το προβάδισμα και με ένα τρίποντο του Πάνγκος έκανε το σκορ 65-58 στο 37' παίρνοντας μια σημαντική διαφορά σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα. O Ολυμπιακός με προσπάθειες του Τόμπσον, που ήταν σε σπουδαία βραδιά, προσπάθησε να σταθεί όρθιος, όμως η Ζαλγκίρις είχε βρει ρυθμό, τον οποίον έδινε ο Πάνγκος. Ο δε Ουάιτ με δύο καρφώματα στο τελευταίο λεπτό έδωσε τη χαριστική βολή στους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι δεν άντεξαν κι αυτή τη φορά έχασαν, χωρίς πάντως αυτή η ήττα να είναι καθοριστική για τη συνέχεια.

Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ: Τα χαμηλά σχήματα που χρησιμοποίησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν το αντίδοτο στο small ball του Ολυμπιακού, ο οποίος αυτή τη φορά δεν ήταν εύστοχος από την περιφέρεια και δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στις συνεχείς αλλαγές των μαρκαρισμάτων των αντιπάλων. Στην επίθεση πάντως τη δουλειά την έκανε στην τελευταία περίοδο ο Κέβιν Πάνγκος, ο οποίος έβαλε κάποια μεγάλα τρίποντα, πέρασε όμως και κάποιες πολύ καλές πάσες στο τελευταίο λεπτό, χάρη στις οποίες η Ζαλγκίρις βρήκε τις λύσεις εκείνες που της επέτρεψαν να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά και να πάρει τη νίκη.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός είχε 9/27 τρίποντα απέναντι στην άμυνα της Ζαλγκίρις, ενώ έκανε και 15 λάθη. Η Ζαλγκίρις είχε αντίστοιχα 9/19 τρίποντα και μόλις 6 λάθη, έτσι δεν της κόστισαν τα 9 επιθετικά ριμπάουντ που κέρδισαν οι "ερυθρόλευκοι".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ