24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τρεις γυναίκες έδωσαν, δίδαξαν και κράτησαν στη ζωή τον Νταρνέλ Τζάκσον

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις ανθρώπων που η ζωή τους υπέβαλλε σε σκληρές δοκιμασίες. Δεν είναι και λίγο να σκοτώνεται η γιαγιά σου από μεθυσμένο οδηγό ή να αυτοκτονεί η μητέρα σου με χάπια. Στον Νταρνέλ Τζάκσον συνέβησαν και τα δύο. Ο νέος Αμερικανός του ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει τη ζωή του κουβαλώντας αυτά τα βιώματα.

 

Ήταν στις 25 Μαρτίου του 2010 όταν βρισκόμενος στο Κλίβελαντ όπου πέρασε μια διετία ως παίκτης των Καβαλίερς, ενημερώθηκε για τα χειρότερα νέα που θα μπορούσε να έχει. Η μητέρα του αυτοκτόνησε στα 41 της χρόνια παίρνοντας υπερβολική δόση παυσίπονων χαπιών. Η περιγραφή που έκανε δύο μήνες μετά ο Τζάκσον ήταν συγκλονιστική: «Ξάπλωσα, μύρισα τα σεντόνια της, έβγαλα τα μαξιλάρια της και το μόνο που είδα, ήταν λίγες λέξεις που είχε αφήσει σε ένα χαρτί. «Παρακαλώ να προσέχετε τα παιδιά μου». Είδα τα χάπια με τα οποία η μητέρα μου αυτοκτόνησε… Δε διάβασα το γράμμα και δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Αν το διαβάσω θα τρελαθώ. Θα το κάνω κάποια μέρα και μετά θα το κάψω».

 

Πέντε χρόνια πριν, στις 25 Μαίου 2005, είχε προηγηθεί μια άλλη δύσκολη στιγμή γι’ αυτόν και την οικογένεια του, όταν η γιαγιά του σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο του οποίου ο οδηγός αποδείχτηκε ότι οδηγούσε μεθυσμένος. Η μητέρα του έσπασε τόσο τα χέρια όσο και τα πόδια της και έκτοτε έπαιρνε παυσίπονα χάπια με τα οποία έμελλε να αυτοκτονήσει. Ο Τζάκσον είχε πει: «Μου έλεγε η μητέρα μου «νιώθω σαν να σκότωσα την ίδια τη μάνα μου» κάτι που ήταν δύσκολο για μένα. Δεν μπορούσα να της πω «δεν ήταν δικό σου το λάθος» γιατί ήταν πεπεισμένη πως η ευθύνη ήταν δική της».

 

Με τους συμπαίκτες του στο Κάνσας, πρωταθλητές του NCAA το 2008

 

Ο Τζάκσον έχει χαραγμένα τα ονόματα των δύο αγαπημένων γυναικών του όχι μόνο στο μυαλό και την καρδιά του αλλά και στο στήθος αφού τα έκανα τατού τα οποία ακολούθησε ένα σκίτσο της κόρης του σε ηλικία 16 μηνών. «Κάθε φορά που βλέπω τα τατού μου, σκέπτομαι την κόρη μου, τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου. Με αυτά δείχνω στην κόρη μου ότι δεν θα πάω πουθενά. Θα είμαι πάντα εκεί, μαζί της» είχε πει.

 

Η κόρη του είναι αυτή που του έδωσε κίνητρο να συνεχίσει: «Υπάρχουν στιγμές που «σπάω» είπε και παραδέχτηκε ότι σκέφτηκε ακόμη και την αυτοκτονία αλλά «Δεν μπορώ να αφήσω την κόρη μου έτσι απλά. Η αυτοκτονία δεν είναι επιλογή, πρέπει να συνεχίσω να παλεύω. Μου το έλεγαν η μητέρα και η γιαγιά μου «Καλά πράγματα θα σου συμβαίνουν αν μένεις θετικός». Ακόμη ηχούν στα αυτιά μου εκείνα τα λόγια».

 

Ο Τζάκσον έκτοτε κάνει πράξη την τελευταία επιθυμία της μητέρας του και προσέχει τα μικρότερα αδέρφια του, την Έμπονι και τον Έβαν: «Δεν είμαι ο πατέρας αλλά ο αδερφός τους. Θα είμαι πάντα εκεί γι’ αυτούς».

 

Τον Νοέμβριου του 2005, λίγους μήνες μετά το τροχαίο που σημάδεψε τη ζωή του, πέρασε μία άλλη δύσκολη στιγμή. Είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό εννιά αγώνων επειδή δέχτηκε χρήματα από φίλαθλο του Κάνσας, τον Ντον Ντέιβις ο οποίος ήταν όμως οικογενειακός φίλος. «Ο κ.Ντέιβις ήταν οικογενειακός μας φίλος, ένας μέντορας για μένα και είχε θετική επιρροή στη ζωή μου. Δεν γνώριζα πως το να πάρω χρήματα από αυτόν, είναι κόντρα στους κανονισμούς του NCAA. Το κατάλαβα τώρα και μετανιώνω» είχε πει τότε.

 

Από τις καλές μέρες στη ζωή του, εκείνη της αποφοίτησης από το Κάνσας. Στη φωτό με την αείμνηστη μητέρα του και αριστερά τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Τζέι Αρ Γκίντενς

 

Φίλος του Γκίντενς, αντίπαλος του Ντόζιερ στον τελικό του 2008

 

Υπάρχουν πρόσωπα που συνδέουν τον Τζάκσον με τον ΠΑΟΚ. Ο νέος Αμερικανός του Δικεφάλου συνδέεται φιλικά με έναν πρώην παίκτη της ομάδας της Θεσσαλονίκης, τον Τζέι Αρ Γκίντενς που φόρεσε τα ασπρόμαυρα τη σεζόν 2011-12.

 

Το 2008 στο φινάλε της κολεγιακής διαδρομής του, στον τελικό του NCAA ως παίκτης του Κάνσας αντιμετώπισε τον Ρόμπερτ Ντόζιερ που δύο χρόνια μετά έπαιξε στον ΠΑΟΚ. Το Κάνσας είχε νικήσει στην παράταση το Μέμφις με 75-68 με τον Τζάκσον να παίζει βασικός στο πλευρό του Μάριο Τσάλμερς έχοντας οχτώ πόντους με 2/2 βολές, 3/4 δίποντα, οχτώ ριμπάουντ και μία ασίστ. Ο Ντόζιερ από την πλευρά του είχε 11 πόντους, 10 ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

 

https://youtu.be/z3sy0oHP3LI

 

Στον ημιτελικό του 2008 κόντρα στο Νορθ Καρολάινα μαζί με τους Τάι Λόουσον, Ντάρελ Άρθουρ και Τάιλερ Χάνσμπροου

 

 Σε βουτιά για την μπάλα στον αγώνα τίτλου του 2008. Πάνω δεξιά ο Ρόμπερτ Ντόζιερ

 

Θυμάται ένα περιστατικό από την παρουσία του στο Κλίβελαντ: «Φιλοξένησα τη μητέρα μου για τέσσερις μήνες και ήθελε συνέχεια να κουβεντιάζουμε. Γύρισα από την προπόνηση και πήγα στο δωμάτιο μου αλλά εκείνη όρμησε μέσα, ήθελε να μιλήσουμε. Ήθελα να την… κλωτσήσω έξω, ήμουν κουρασμένος. Δεν το έκανα και συζητήσαμε για ότι συνέβαινε. Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε και τώρα».

 

Στη χρονιά που πανηγύρισε τον τίτλο του NCAA ήταν ο κορυφαίος ριμπάουντερ του Κάνσας αλλά και πρώτος σε ποσοστό εντός πεδιάς

 

Η Μπουλαζάκ ήταν η 15η ομάδα της επαγγελματικής καριέρας του κοσμογυρισμένου Νταρνέλ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ