19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Πράσινο, αμυντικό «πλαφόν» στα τρίποντα

Ο Παναθηναϊκός πέρασε χθες από το Βελιγράδι και έχει μία νίκη παραπάνω από το αντίστοιχο σημείο της περσινής Ευρωλίγκας (10 έναντι εννιά) όμως ξέχωρα από αυτό, ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα ανέδειξε ένα ξεχωριστό, στατιστικό «εύρημα» που αφορά την αμυντική λειτουργία των «πράσινων».

 

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον λοιπόν πως για τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δέχτηκε μόνο πέντε τρίποντα (5/26). Το ίδιο είχε γίνει τόσο στο ματς με την Εφές (5/21) όσο και σε εκείνο με τη Ζαλγκίρις (5/10). Είναι εξίσου ενδιαφέρον το ότι οι «πράσινοι» δέχτηκαν μονοψήφιο αριθμό τριπόντων στα 13 από τα 14 παιχνίδια τους ως τώρα στη διοργάνωση. Μόνον η Μπασκόνια ξεπέρασε τα 10, φτάνοντας τα 13.

 

Οι επτά ομάδες που επισκέφτηκαν το ΟΑΚΑ (Μπάμπεργκ, Φενέρμπαχτσε, Χίμκι, Ρεάλ, Μάλαγα, Μιλάνο και Μακάμπι) είχαν 50/125 τρίποντα. Καθόλου άσχημο το 40% ως ποσοστό φιλοξενούμενων ομάδων. Οι επτά όμως που υποδέχτηκαν στις έδρες τους τον Παναθηναϊκό (Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Μπασκόνια, Ολυμπιακός, Εφές, Ζαλγκίρις, Ερ.Αστέρας) είχαν ακριβώς τον ίδιο αριθμό εύστοχων τριπόντων αλλά έχοντας επιχειρήσει 19 περισσότερα. Είχαν δηλαδή 50/144, ποσοστό 34,72%.

 

*Κατά τα άλλα χθες, οι «πράσινοι» σούταραν με 77,27% από τη γραμμή του φάουλ (17/22) στην καλύτερη εκτός έδρας επίδοση τους. Είχαν 76,47% στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε (13/17).

 

*Στατιστικά ο Ερυθρός Αστέρας έκανε το χειρότερο παιχνίδι μεταξύ των αντιπάλων του «τριφυλλίου» όπως δείχνουν οι 55 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης. 59 είχε η Χίμκι στο ΟΑΚΑ.

 

*Στον αντίποδα, σε ένα παιχνίδι με έτσι κι αλλιώς χαμηλό σκορ, ο Παναθηναϊκός μένοντας στην 4η περίοδο στους 11 πόντους σημείωσε τη χειρότερη επίδοση του στη φετινή διοργάνωση. Είχε 12 στην 4η περίοδο του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ.

 

Photo Cretdits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ