24.9 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Ρίβερς στο basketa.gr : «Σαν το ΣΕΦ το Βελιγράδι»

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε χθες (19/12) της Μακάμπι στο ΟΑΚΑ με 89-76, και έφτασε στο 7-0 στο ΟΑΚΑ, και συνολικά το 9-4 σε 13 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, μένοντας η μοναδική αήττητη ομάδα εντός των τειχών.

Και όλα αυτά, μην έχοντας στην σύνθεση του τον τραυματία Νικ Καλάθη, με αποτέλεσμα όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν να σπεύσουν να καλύψουν το κενό του, κάτι που τόνισε και ο Κει Σι Ρίβερς μιλώντας στο basketa.gr. Συνολικά, και όπως ανέφερε ο Αμερικάνος γκαρντ/φόργουορντ ο Παναθηναϊκός είχε 17 ασίστ, με αρκετούς παίκτες να δημιουργούν, ενώ ο ίδιος μοιράστηκε την πρώτη θέση στο σκοράρισμα στο παιχνίδι με τον Τζέιμς Γκιστ, έχοντας 15 πόντους με 2/2 βολές, 2/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αυριανό (21/12) παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, τονίζοντας ότι η ομάδα του βρει μπροστά της την ίδια ατμόσφαιρα που συναντάει στο ΣΕΦ.

Αρχικά τον ρωτήσαμε για το πως ήταν το παιχνίδι χωρίς τον Καλάθη στο παρκέ : «Ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι χωρίς τον Νικ στο παρκέ. Ο Καλάθης κοντολάρει τον ρυθμό, μοιράζει πολλές ασίστ, αλλά αυτή την φορά αν δείτε τα στατιστικά όλοι μας συμμετείχαμε στην δημιουργία του παιχνιδιού και προσφέραμε σε αυτό. Φυσικά όλοι μας νιώσαμε το κενό που άφησε, αλλά προσπαθήσαμε, και νιώθουμε υπέροχα που καταφέρανε να φτάσουμε στη νίκη», ενώ για το αν έπαιξε ρόλο και η αμυντική προσήλωση ανέφερε : «Στην ομάδα πάντα υπάρχει αμυντική στρατηγική, είτε παίζει είτε όχι ο Καλάθης, ή  γενικά όποιος και να είναι απών, και αυτή ακολουθήσαμε και σήμερα (χθες 19/12). Η άμυνα κερδίζει τα παιχνίδια, τα πρωταθλήματα, και πρέπει να συνεχίσουμε να δομούμε το παιχνίδι μας πάνω σε αυτή, και να γίνουνε δυνατοί και σταθεροί. Αυτή (η άμυνα) θα μας δώσει την ώθηση να κερδίζουμε τα παιχνίδια, όταν σε κάποιον αγώνα δεν θα είμαστε σε καλή κατάσταση επιθετικά»

Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για το αν για μια ακόμα φορά μίλησε ο  λεγόμενος «νόμος» του ΟΑΚΑ: «Έχουμε βρει τις ισορροπίες μας στο γήπεδο μας, μας βοηθάει πολύ και ο κόσμος. Παίζαμε καλά στο σπίτι μας, νιώθουμε άνετα θα έλεγα, και σίγουρα ότι είναι μια πολύ δύσκολη ατμόσφαιρα για κάθε αντίπαλο».

Ωστόσο, του επισημάναμε ότι δύσκολη θα είναι και η ατμόσφαιρα αύριο (21/12) στο Βελιγράδι με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα : «Σίγουρα, πλέον θα είναι ακριβώς το αντίθετο, θα είναι μια εχθρική ατμόσφαιρα για εμάς. Θα πρέπει να το συνηθίσουμε, και το να παίζεις στο ΣΕΦ είναι το ίδιο σαν παίζει στο Βελιγράδι και το αντίστροφο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να πάμε σε μια δύσκολη ατμόσφαιρα, σαν αυτές που συναντάμε και όταν παίζουμε με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά. Ωστόσο, ξέρουμε ότι μπορούμε και θα πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη».

photo credit : eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ