26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Η μοναξιά της κορυφής για ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ πανηγύρισε την 10η νίκη της σε 12 αγώνες με το εντός έδρας 101-86 επί της Μακάμπι και ταυτόχρονα απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, εκμεταλλευόμενη την χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού στη Γερμανία. Θεαματικό το παιχνίδι, καλύτεροι σ διάρκεια οι Ρώσοι, αλλά και οι Ισραηλνιοί έπεισαν για μια ακόμα φορά ότι φέτος είναι αξιόμαχοι και αξιόπιστοι.

Το εκτέρωθεν φαντεζί και αμφίρροπο πρώτο δεκάλεπτο, που έληξε με 21-20 για την ΤΣΣΚΑ ακολούθησε μια επίδειξη δύναμης των Ρώσων. Από το 21-22 στο 11'30'', έτρεξαν σερί 19-5 μέχρι το 16'30'', προηγήθηκαν με 40-24 έχοντας... κρύψει το καλάθι τους και έχοντας το δίδυμο Ντε Κολό και Χίγκινς να οργιάζει, έτσι πήραν σαφές προβάδισμα και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 49-34.

Η ΤΣΣΚΑ είχε βρει το κουμπί για τον... αφοπλισμό της Μακάμπι, η τρίτη περίοδος κύλησε στο ίδιο μοτίβο, με τη διαφορά να φλερτάρει με τους 20 πόντους και εν τέλει να τη φτάνει στο 70-50 του 27ου λεπτού και το δεκάλεπτο να λήγει με 72-57.

Οι Ισραηλινοί δεν το παράτησαν, με ηγέτη τον Κόουλ που το πήρε προσωπικά κι άρχισε να σκοράρει ασταμάτητα, έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή, 72-63 στο 32', όμως, οι Ρώσοι είχαν τις λύσεις και την ψυχραιμία και κράτησαν μέχρι τέλους την υπέρ τους διαφορά και τη νίκη.

ΜΑΕΣΤΡΟΣ: Ο Σέρχι Ροντρίγκες έκανε ένα πληθωρικό παιχνίδι, σκόραρε 15 πόντους και μοίρασε έτοιμα καλάθια με 11 ασίστ στους συμπαίκτες του και κυρίως στο διάστημα της αντεπίθεσης της Μακάμπι στην τέταρτ περίοδο, ήταν αυτός που κουμαντάρισε το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να φανεί περισσότερο απειλητικός.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το πολύ καλό ποσοστό της ΤΣΣΚΑ στα τρίποντα, 63,6% με 14/22 προσπάθειες και της έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και την κράτησε σε απόσταση ασφαλείας στην τέταρτη και όταν η Μακάμπι πλησίασε στους 7 πόντους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ