23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το σερί και ο κανόνας

Το σενάριο καταστροφής, που είχε αρχίσει να εξυφαίνεται μετά την ήττα στο Λαύριο και ενόψει του αγωνιστικού Γολγοθά που ακολουθούσε, δεν υλοποιήθηκε τελικά. Η ΑΕΚ πέτυχε δύο πολύ σπουδαίες νίκες επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και επί της Εστουντιάντες στη Μαδρίτη, οι οποίες την κράτησαν εντός πορείας στο πρωτάθλημα και στο Basketball Champions League κι έστω κι αν χρειάστηκε να "θυσιαστεί" ένας προπονητής γι' αυτό, φαίνεται πως βρήκε την απαραίτητη ηρεμία για να κάνει το βήμα παραπάνω στα δύο παιχνίδια που μένει να γίνουν πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Νέες νίκες επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο και επί της Βενέτσια την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ θα σταθεροποιήσουν τη θέση της ομάδας στην τετράδα των βαθμολογιών της Stoiximan.gr Basket League και του Γ' ομίλου του BCL και θα αναστρέψουν εντελώς το μέχρι πρότινος βαρύ κλίμα. 

Αν η ΑΕΚ πάρει αυτά τα δύο παιχνίδια, το τρέχον σερί νικών της θα φτάσει τις τέσσερις κι αυτό θα είναι το πιο μεγάλο νικηφόρο σερί της μέχρι σήμερα στη σεζόν. Η Ένωση δεν έχει πετύχει ως τώρα περισσότερες από τρεις διαδοχικές νίκες κι αυτό το έχει καταφέρει μόνο σε μία περίπτωση. Την εβδομάδα 11-18 Νοεμβρίου κέρδισε διαδοχικά τον Κόροιβο για το πρωτάθλημα, την Ολίμπια Λουμπλιάνα για το BCL και τον Πανιώνιο ξανά για το πρωτάθλημα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις μετά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη... καιγόταν.

Με τις δύο νίκες επί Ολυμπιακού και Εστουντιάντες η ΑΕΚ κατάφερε και κάτι άλλο επίσης σπάνιο τη φετινή σεζόν. Κέρδισε για μόλις δεύτερη φορά το ζευγάρι αγώνων για το πρωτάθλημα (ή το Κύπελλο) και το BCL της ίδιας εβδομάδας! Κάτι τέτοιο είχε ξανασυμβεί μόνο στις 11 και στις 15 Νοεμβρίου όταν νίκησε τον Κόροιβο για το πρωτάθλημα και στη συνέχεια και την Ολίμπια Λουμπλιάνα για το BCL. Στα υπόλοιπα επτά ζευγάρια αγώνων έχασε τουλάχιστον τον ένα από τους δύο, ενώ στην περίπτωση του ζευγαριού με Λαύριο και Μπαϊρόιτ έκανε δύο ήττες. 

Τέλος, η νίκη επί της Εστουντιάντες επιβεβαίωσε έναν ακόμα κανόνα που ισχύει στην φετινή ΑΕΚ. Για να νικήσει θα πρέπει να σκοράρει πάνω από 80 πόντους. Στα 9 από τα 11 παιχνίδια που έχει κερδίσει φέτος σε πρωτάθλημα (5), Κύπελλο (2) και BCL (4) έχει ξεπεράσει αυτό το ορόσημο. Και νίκησε μόνο τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αν και σκόραρε λιγότερους από 80 πόντους. Διότι αυτά τα παιχνίδια τα πήρε πρωτίστως με την άμυνά της, το οποίο ασφαλώς είναι και το πρώτο πράγμα που καλείται να βελτιώσει ο Ντράγκαν Σάκοτα. Οι 83 πόντοι που δέχεται η ΑΕΚ ανά αγώνα του Basketball Champions League είναι πράγματι πολλοί...

Και μην ξεχνάτε πως το basketa.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας του  με το BCL μπορεί να σας στείλει στο Final Four της διοργάνωσης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ