20.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Γρατσιάτος στο Basketa.gr: «Μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε»

Η ΕΦΑΟΖ έκανε τα δύσκολα… εύκολα στη Νέα Σμύρνη και, τώρα, θέλει να σταματήσει τον αήττητο Ιωνικό Νικαίας, όπως παραδέχθηκε ο Γεράσιμος Γρατσιάτος στο Basketa.gr.

Με μέχρι στιγμής απολογισμό πέντε νίκες, σε εννέα αγώνες, η ΕΦΑΟ Ζωγράφου ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση του Νότιου Ομίλου της Β’ Εθνικής με τον ΚΑΟΚ, τη Δάφνη Δαφνίου, το Ηράκλειο και τον Ιπποκράτη Κω. Αυτός ο… συνωστισμός μπορεί να αποφευχθεί με μια μεγάλη νίκη, που θα της δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση εν όψει της συνέχειας, με τον επόμενο αντίπαλό της να είναι οι ισχυροί Νικαιώτες, εντός έδρας (10/12, 17.00), στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. «Πρόκειται για πολύ δύσκολη αναμέτρηση, αλλά στην έδρα μας μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Έχουμε δυνατή έδρα, μας βοηθάει και ο τρόπος παιχνιδιού. Κανείς δεν περνάει εύκολα από εδώ», έδωσε το… σύνθημα ο 21χρονος γκαρντ.

Η ΕΦΑΟΖ προέρχεται από το «διπλό» επί του Ίκαρου Νέας Σμύρνης, το οποίο έκανε να φαίνεται εύκολο, αν και δεν ήταν τόσο. «Σε καμία περίπτωση δεν ήταν τόσο εύκολο. Έχουμε νεανική ομάδα, λίγο να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας μπορεί να χάσουμε και το ματς. Πήραμε το προβάδισμα και το κρατήσαμε. Είμαστε αυτό που λένε, μικροί και άπειροι, αν και έχουμε και δύο-τρεις πιο έμπειρους παίκτες, οι οποίοι μας βοηθούν. Έχουμε δείξει κάποια καλά στοιχεία, έχουμε και κάποια που πρέπει να διορθώσουμε. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουμε κινηθεί εκτός πλάνου. Δεν νομίζω πως έχουμε κάνει κάποια ήττα ή κάποια νίκη που δεν περιμέναμε», έκανε μίνι απολογισμό της έως τώρα πορείας τους στη Β’ Εθνική, χωρίς ωστόσο να θέλει να οριοθετήσει στόχους: «Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα τους θέσει. Νομίζω πάμε καλά. Δεν είχαμε πει στην αρχή της χρονιάς για άνοδο ή για σωτηρία, πρόκειται για μια δύσκολη κατηγορία, στην οποία δείχνουμε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

«Λερναία Ύδρα» η ομάδα, έχει σε κάθε ματς διαφορετικούς πρωταγωνιστές, κάτι απόλυτα λογικό σύμφωνα με το νεαρό γκαρντ: «Πέρα από τους αγώνες, γίνεται πολλή δουλειά στις προπονήσεις. Γίνεται, χωρίς υπερβολή, χαμός! Είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα παιδιά. Κάθε φορά αποδίδει και κάποιος άλλος, μία ο ένας, μία ο άλλος, δεν ξέρεις ποιον να περιμένεις… Ανεβαίνουμε, πιστεύω, παιχνίδι το παιχνίδι. Όλοι θεωρούν πως θα βελτιωθούμε κι άλλο, έχουμε πολλά περιθώρια. Όσο περνάει ο καιρός σίγουρα δενόμαστε περισσότερο, αποδίδουμε καλύτερα, η δουλειά μας αποτυπώνεται στο παρκέ. Αν και δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω, μπορώ να πω πως υπάρχουν ομάδες που όπως αρχίζουν, έτσι τελειώνουν. Ξέρεις τι να περιμένεις. Σε εμάς δεν ισχύει αυτό. Όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτεροι γινόμαστε».

Ο Γεράσιμος Γρατσιάτος αγωνίστηκε τα προηγούμενα δύο χρόνια στην Πεντέλη, ενώ προηγουμένως είχε παίξει στην Αγία Παρασκευή. Η παρουσία του Τάκη Ζήβα στην τεχνική ηγεσία του συγκροτήματος του Ζωγράφου αποδείχθηκε σημαντική, για τη μεταγραφή του το καλοκαίρι και η δικαίωση για την επιλογή του δεν άργησε να έρθει: «Ασχολείται με όλα τα παιδιά, όχι μόνο με εμένα. Ασχολείται και με την ομάδα συνολικά και με τον καθένα ξεχωριστά, λίγοι προπονητές θα το κάνουν αυτό. Ο κόουτς δουλεύει και ομαδικά και ατομικά κι αυτό είναι σίγουρα το «κλειδί» όχι μόνο για τη δική μου παρουσία, αλλά και για την εικόνα της ομάδας φέτος».

Ο ίδιος είναι από τις περιπτώσεις εκείνες των παικτών που προσπαθούν να χωρέσουν δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, καθώς εκτός από το μπάσκετ συνεχίζει και τις σπουδές του. «Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων, κάτι στο οποίο προς το παρόν δεν δίνω μεγάλη βάση, γιατί δεν γίνεται. Αναγκαστικά, το πηγαίνω πιο αργά, αλλά προσπαθώ να το συνδυάσω με το μπάσκετ, στο οποίο έχω δώσει τώρα τη μεγαλύτερη βαρύτητα. Όλοι θέλουν και τα δύο, αλλά πάντα η πλάστιγγα θα γείρει περισσότερο προς το ένα. Οι σπουδές μου έρχονται αυτή τη στιγμή σε δεύτερη μοίρα, αλλά αναμφίβολα τις συνεχίζω και θα τις τελειώσω».

Με το μπάσκετ σε πρώτο πλάνο, διανύει πολύ καλή σεζόν φέτος στην ΕΦΑΟΖ, αλλά δεν θέλει να μείνει εκεί. «Μου αρέσει αυτό που κάνω, θέλω να ασχοληθώ σε υψηλό επίπεδο και για αυτό δουλεύω καθημερινά. Ουσιαστικά, είναι η πρώτη καλή χρονιά μου στη Β’ Εθνική, θα ήθελα να μείνω ακόμα μία σεζόν στο Φιλαθλητικό, αν και ακόμα είναι νωρίς, δεν μπορώ να πω κάτι σίγουρα από τώρα. Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς και μέχρι όπου πάει», δεν έχει… ταβάνι στα όνειρά του ο Γεράσιμος Γρατσιάτος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ