24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Έχασε το μυαλό του και το παιχνίδι…

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν ήταν όπως έπρεπε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις κι όταν… ξύπνησε από τον λήθαργο ήταν πλέον αργά.

Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ήττα. Πρέπει να καταλάβουν άλλωστε όλοι στην Ελλάδα ότι μπάσκετ παίζουν και οι αντίπαλοι. Ωστόσο οι «πράσινοι» φρόντισαν να αδικήσουν τον εαυτό τους και φυσικά ότι όλοι χάνουν, δεν αποτελεί δικαιολογία για το αρνητικό αποτέλεσμα του Κάουνας.

Μετά από το πρώτο δεκάλεπτο τίποτα δεν έδειχνε ότι θα ήταν αυτή η εξέλιξη. Η άμυνα δούλευε «ρολόι» και ο έλεγχος των ριμπάουντ και στις δύο πλευρές ήταν σημαντικός. Ο διακόπτης όμως γύρισε και μαζί του γύρισε και το παιχνίδι, με την ελληνική ομάδα να μην δείχνει ικανή να ακολουθήσει. Κι αυτό διότι είχε χάσει το μυαλό της.

Το επιμέρους σκορ στην τρίτη περίοδο ήταν 33-14, αλλά το κακό είχε ξεκινήσει από το δεύτερο δεκάλεπτο με το συνολικό αποτέλεσμα σε αυτό το χρονικό διάστημα να είναι 54-27 και να τα λέει όλα. Το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να καλύψει σε κανένα σημείο την απουσία του χρεωμένου με φάουλ Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός έλειπε και οι αντίπαλοι ψηλοί βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν πάρτι καθώς ανανέωναν σχεδόν κάθε επίθεση και σκόραραν με ουκ ολίγα φόλοου. Σε αυτό έπαιξε ρόλο ότι ούτε ο Ίαν Βουγιούκας –προερχόταν από ίωση- ούτε ο Ζακ Όγκαστ κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Παράλληλα είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο μία ομάδα να μαζεύει περισσότερα επιθετικά από αμυντικά ριμπάουντ! Κι αυτό το έκανε ο χθεσινός Παναθηναϊκός ο οποίος μάζεψε 15 αμυντικά και 18 επιθετικά. Κάπως έτσι το ματς γλίστρησε και η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είδε το σερί της να διακόπτεται στις πέντε νίκες…

Πάντως δεν υπάρχουν μόνο αρνητικά από τη χθεσινή (7/12) αναμέτρηση. Στο -17 στο 30’ ο Παναθηναϊκός σε παλαιότερες περιπτώσεις θα παρατούσε τον αγώνα… Η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική. Έστω κι αν είχε ξεφύγει το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια» για να σώσει ό,τι σώζεται. Και λίγο έλειψε να πετύχει μία μεγάλη ανατροπή… Ο Νίκος Παππάς με τέσσερα τρίποντα ήταν ο μπροστάρης ενώ στο πλευρό του στάθηκαν οι Κέι Σι Ρίβερς και Κρις Σίνγκλετον. Ήταν πλέον αργά, αλλά η «μάχη» μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο δείχνει πως κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

Αυτή η ήττα σίγουρα αφήνει λίγο πιο πίσω από την κορυφή τους «πράσινους», όμως δεν τους θέτει σε καμία περίπτωση εκτός στόχων. Πλέον καλούνται να υπερασπιστούν ξανά το ΟΑΚΑ και παράλληλα αφού το καταφέρουν να αναζητήσουν «διπλό» ή «διπλά» σε Βελιγράδι και Βαλένθια… Μέχρι τότε όμως υπάρχει καιρός…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ