25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Ρωσικό εξπρές δεν σταμάτησε ούτε στη Γερμανία

Επίδειξη δύναμης έκανε στο δεύτερο ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας περνώντας "τρένο" από τη Γερμανία, επικρατώντας άνετα της Μπάμπεργκ (92-76)  μένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας και θα μάθει αύριο βράδυ εάν θα έχει ή όχι παρέα, μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ. Εάν οι Πειραιώτες νικήσουν θα υπάρξει συγκατοίκηση αλλιώς οι Ρώσοι θα μείνουν μόνοι τους εκεί ψηλά.

Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη σε ένα run & gun παιχνίδι στο ξεκίνημα με πολλά τρίποντα και τις δύο ομάδες να εναλλάσονται στο σκορ (22-20 η ομάδα της Μόσχας στο δεκάλεπτο) .

Ιδιο σκηνικό μέχρι το ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να έχουν οριακό προβάδισμα (42-39)  κυρίως χάρις σε Ντε Κολό και Κλάιμπερν που είχαν βάλει τους μισούς (21) πόντους της ομάδας τους στο πρώτο εικοσάλεπτο.  Η Μπάμπεργκ στηριζόταν κυρως σε Ρούμπιτ και Χϊκμαν.

Ομως όταν άλλαξαν ταχύτητα οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος χάθηκαν από τον οπτικό ορίζοντα των Γερμανών.  Με συνεχόμενους πόντους του Χίγκινς προηγήθηκαν αρχικά 67-57 στο 28' και αργότερα η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 19 πόντους (92-73 στο τελευταίο λεπτό) καθώς είχαν αρχίσει να σκοράρουν περισσότεροι παίκτες των φιλοξενουμένων την ώρα που η Μπάμπεργκ είχε ήδη πετάξει λευκή πετσέτα.

 Τα δεκάλεπτα: 20-22, 39-42, 59-70, 76-92.

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Γούιλ Κλάιμπερν νίκησε κατά κράτος τους αντιπάλους ψηλούς και με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα,  δίνοντας εύκολα σκορ στην ομάδα του.

Με τη γλώσσα των αριθμών:  Εχοντας πλουραλισμό στην επίθεση με πέντε παίκτες της να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, 62% στα δίποντα και 13 ριμπάουντ παραπάνω (34 έναντι 21)  η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να επιβάλλει άνετα το ρυθμό της και να μην της στοιχίσει στο ελάχιστο το κακό ποσοστό ( 67%) στις βολές.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ