19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Αρχηγού παρόντος

Η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη σε αγωνιστικό ρυθμό μετά από δύο μήνες απραξίας, ήταν το σημαντικότερο στοιχείο στην άνετη νίκη (στο δεύτερο ημίχρονο) του Ολυμπιακού επί του Κόροιβου (97-76) στο άδειο - λόγω τιμωρίας - Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο κόσμος των Πειραιωτών θα έχει δικαίωμα να επιστρέψει από το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι  με το Λαύριο στις κερκίδες.

Το χρονόμετρο έδειχνε 3.24 πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου όταν ο Kill Bill μπήκε στο παρκέ για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες και μία μέρα (από τον αγώνα κυπέλλου στη Λάρισα με τον ΓΛ Φάρο).

Στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 13 πόντους και 5 ασίστ, δοκιμάζοντας σε κάποια σημεία και να βγάλει μια πιο δύσκολη άμυνα. Γενικά είχε πολύ όρεξη. 

Το γρήγορο προβάδισμα των γηπεδούχων (12-4 στο 4') δεν είχε ανάλογη συνέχεια αφού ο Κόροιβος είχε μπει χωρίς πίεση στο παιχνίδι και με τον Μάρκους Πόσλεϊ να ξεκινά με 3/3 τρίποντα δίνοντας προσωρινό προβάδισμα στην ομάδα του (17-15 το 7').

Οι γηπεδούχοι αν και δεν ήταν καλοί στην άμυνα, είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, ξέφυγαν με εννέα πόντους στο 19' (45-36) και πάτησαν το γκάζι από το ξεκίνημα της επανάληψης με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ακολουθήσουν.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκούρασε εκτός του Μάντζαρη και τον Πρίντεζη, ενώ εκτός του Σπανούλη επανήλθε και ο Αγραβάνης.

 

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 45-39, 79-56, 97-76

Ο άνθρωπος του αγώνα:  Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν και πάλι απολαυστικός για την ομάδα του (καθώς θεατές δεν είχε το γήπεδο...) με 19 πόντους έχοντας μάλιστα 4/5 τρίποντα ενώ μοίρασε και 7 ασίστ.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Οι 27 ασίστ των Ερυθρολεύκων και τα 35 ριμπάουντ έδωσαν εύκολους πόντους εκεί που η διαφορά άνοιξε στο δεύτερο ημίχρονο και χάθηκε η επαφή με το σκορ για τους φιλοξενούμενους, που είχαν χειρότερα ποσοστά και στα δίποντα και στα τρίποντα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ