22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Αστέρας ήταν ο Άντιτς! vids)

Ο Ερυθρός Αστέρας έβαλε 17 τρίποντα μέσα στη Μαδρίτη και το πιο μεγάλο από αυτά το πέτυχε ο Πέρο Άντιτς 7'' πριν από το φινάλε. Χάρη σε αυτό η ομάδα από τη Σερβία κέρδισε με 87-83 τη Ρεάλ, η οποία παραπαίει και μετρά πλέον τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία παιχνίδια της. Οι τραυματισμοί (Ράντολφ, Τέιλορ, Κούζμιτς, Αγιόν) είναι μια δικαιολογία, αλλά εδώ πλέον μιλάμε για κατάρρευση.

Ο αγώνας είχε απρόβλεπτη εξέλιξη στο πρώτο ημίχρονο, παρόλο που η Ρεάλ έδειξε αρχικά διάθεση να επιβάλει το ρυθμό της. Μετά από τα πρώτα λεπτά η "βασίλισσα" άρχισε να οικοδομεί ένα προβάδισμα στηριζόμενη στον οίστρο του Λούκα Ντόντσιτς, που δεν είχε αντίπαλο στο ξεκίνημα και έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην αντίπαλη άμυνα. Χάτη σε αυτόν η Ρεάλ ξέφυγε με 28-21 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, έχοντας καλά ποσοστά και στο περιφερειακό σουτ, όμως στη συνέχεια... ξεφούσκωσε.

Ο Ντόντσιτς σταμάτησε να σκοράρει και μαζί του μπλόκαρε όλη η Ρεάλ, πράγμα που επέτρεψε στον Ερυθρό Αστέρα να αντιδράσει. Δύο τρίποντα από τους Μπιέλιτσα και Ντόμπριτς τον βοήθησαν να πλησιάσει και μετά ανέλαβε δράση ο Ρότσεστι. Στο μεταξύ η άμυνα της Ρεάλ έμπαζε από παντού, έτσι ο Αστέρας όχι μόνο κατάφερε να περάσει μπροστά με 34-32 στο 15', αλλά και να διευρύνει το προβάδισμά του στους έξι πόντους (40-34) δύο λεπτά αργότερα. Στο ημίχρονο δε προηγήθηκε με 46-39 σκοράροντας όπως ήθελε απέναντι στην αποσβωλωμένη Ρέαλ, η οποία χωρίς τη βοήθεια του Ντόντσιτς έδειχνε να μην μπορεί να πάει πουθενά.

Στη τρίτη περίοδο "ξύπνησε" κι ο Φελντέιν και η διαφορά υπέρ του Ερυθρού Αστέρα απέκτησε διψήφια τιμή (52-41). Έμεινε δε σε αυτά τα επίπεδα, καθώς η αντίδραση της Ρεάλ ήταν σπασμωδική και όποτε εκδηλωνόταν, οι παίκτες της σερβικής ομάδας απαντούσαν με τρίποντα. Οι Ρότσεστι και Μπιέλιτσα παρέμεναν "ζεστοί", έτσι το σκορ στο 26' έγινε 60-47, ενώ το δεκάλεπτο έληξε με 67-58 υπέρ των φιλοξενουμένων που έβρισκαν λύσεις απέναντι στην κακή άμυνα των γηπεδούχων.

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό διαγωνισμό τριπόντων. Η Ρεάλ άρχισε να εκτελεί πρώτη έξω από τη γραμμή των 6.75μ. με τους Ρούντι και Κάρολ και μείωσε στον πόντο (69-70) στο 33', αλλά η απάντηση του Αστέρα ήταν άμεση. Δύο τρίποντα από τον Ντάγκουμπιτς και η διαφορά ανέβηκε ξανά στους επτά (69-76). Και κάθε φορά που η Ρεάλ προσπαθούσε να πλησιάσει με τρίποντα, ο Αστέρας είχε τις απαντήσεις. Με τρίποντα φυσικά! Μέχρι που οι Ρότσεστι και Άντιτς έχασαν δύο και έδωσαν τη δυνατότητα στη Ρεάλ να ισοφαρίσει 79-79 στο 37'. Από εκεί και μετά έγινε... αίμα και άμμος.

Η Ρεάλ έχασε διπλή ευκαιρία με τους Ρέγες και Καμπάτσο να περάσει μπροστά στο 38', ο Αστέρας έμεινε όρθιος και χάρη στις βολές του Νταβίντοβατς προηγήθηκε με 84-81 στο 39', στη συνέχεια ο Ρέγες μείωσε 84-83 και αμέσως μετά έκλεψε την μπάλα δίνοντας τη δυνατότητα στη Ρεάλ να πάρει κεφάλι στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Όμως ο Ντόντσιτς την...πάτησε από τον Ντάγκουμπιτς, που έκλεψε την μπάλα και ο Άντιτς στη συνέχεια πέτυχε το πιο μεγάλο τρίποντο του αγώνα. Με αυτό ο Αστέρας έκανε 7'' πριν από το φινάλε το 87-83 και "κλείδωσε" μια πολύ μεγάλη νίκη, βυθίζοντας παράλληλα τη Ρεάλ σε απόγνωση.

O ΔΗΜΙΟΣ: O Πέρο Άντιτς πήρε το... σκαλπ της "βασίλισσας" με το μεγάλο τρίποντο που έβαλε 7'' πριν από το φινάλε και ήταν ασφαλώς ο πρωταγωνιστής της βραδιάς στη Μαδρίτη. Ήταν συνολικά καλός, καθώς σκόραρε 11 πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ, αλλά το παιχνίδι δεν θα έφτανε εκεί για τον Αστέρα αν δεν υπήρχαν κατά κύριο λόγο ο Ρότσεστι με τον Μπιέλιτσα. Αυτοί οι δύο κουβάλησαν το κάρο στην διάρκεια του αγώνα και είχαν τις περισσότερες απαντήσεις κάθε φορά που η Ρεάλ προσπαθούσε να πλησιάσει.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: O Eρυθρός Αστέρας σούταρε 40 τρίποντα (17/40) και μόλις 28 δίποντα! Μονοδιάστατο το παιχνίδι του το δίχως άλλο, αποδείχθηκε όμως αποτελεσματικό...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΩ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ