21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ραψωδία του Κόουλ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νόρις Κόουλ νίκησε τη Ζαλγκίρις με 81-74.

Το συγκρότημα του Νέβεν Σπάχια ανέβηκε στο 6-4, ενώ οι αντίπαλοί της έπεσαν στο 5-5.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά η δεύτερη περίοδος αποδείχτηκε κομβική για την εξέλιξη του αγώνα.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επικρατήσουν με επιμέρους σκορ 24-15 και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 39-29.

Και στο τρίτο δεκάλεπτο η «ομάδα του Λαού» συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο και ξέφυγε ακόμα και με διαφορά 16 πόντων (57-41).

Ένα σερί 10-0 στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου έφερε τη Ζαλγκίρις στο -4 (65-61) και το ματς πήρε φωτιά. Ο Μιλάκνις με τρίποντο μείωσε σε 70-67 αλλά ο Κόουλ έδωσε ξανά τη λύση με «βόμβα» τριών πόντων. Τίποτα δεν άλλαξε παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων και η Μακάμπι επικράτησε τελικά με 81-74.

Ο… εκτελεστής: Ο Νόρις Κόουλ πραγματοποίησε πολύ μεγάλη εμφάνιση και σημείωσε 26 πόντους οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη. Στα κρίσιμα μίλησε και ο Πιερ Τζάκσον ο οποίος σταμάτησε στους δώδεκα πόντους. Για τους ηττημένους ξεχώρισεο Αρτούρας Μιλάκνις με 19 και πέντε τρίποντα.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η διαφορά στις βολές ήταν εκείνη που τελικά έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν 31 ευστοχώντας σε 21 από αυτές, ενώ οι πρωταθλητές Λιθουανίας είχαν μόλις 7/9. Έτσι λοιπόν πήγε στα… σκουπίδια η απόλυτη κυριαρχία της Ζαλγκίρις στα ριμπάουντ με 38 έναντι 27 των γηπεδούχων.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ