Σύλλας Αιδηψού: «Βόμβα» Κανονίδη, παίρνει και Νέση
Δυο σπουδαίες κινήσεις πραγματοποίησε ο Σύλλας Αιδηψού, που δείχνει τις διαθέσεις του ενόψει της παρθενικής συμμετοχής του στη National League 1.
Έτσι, από τη Χαλκίδα μετακομίζει στη Βόρεια Εύβοια ο Ανδρέας ο Ανδρέας Κανονίδης (2,01 – 35 ετών) που επιστρέφει στη εν λόγω κατηγορία μετά τη συμμετοχή του στο Παλαιό Φάληρο τη σεζόν 2022-2023.
Το 2024-2025 κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο από την Elite League προς τη GBL με τη Μύκονο, ενώ πέρυσι βρέθηκε στην ΑΓΕΧ έχοντας 14,1 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ.
Από την ίδια ομάδα αναμένεται να μετακομίσει στην Αιδηψό και ο Κωνσταντίνος Νέσης (2,06 – 27 ετών), που μετά τα Trikala Basket αγωνίστηκε και αυτός στη Χαλκίδα, έχοντας 4 πόντους και 2,3 ριμπάουντ.
Αναλυτικά:
«Καλώς ορίζουμε τον Ανδρέα Κανονίδη στον Σύλλα Αιδηψού!
O Ανδρέας Κανονίδης γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1991 και αγωνιζόταν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στην Α.Γ.Ε. Χαλκίδας στην Elite League. Έχει ύψος 2,01 και αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Άρχισε να παίζει μπάσκετ στην ομάδα νέων Αστέρια Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στις ακαδημίες του Πανιωνίου. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία κατά τη διάρκεια της σεζόν 2008-09, με την ομάδα του Πανιωνίου. Το 2010 μετακόμισε στον Ηλυσιακό και στη συνέχεια, το 2012, στο Μαρούσι.
Ακολούθως, έπαιξε με το Περιστέρι, πριν μετακομίσει στο Ρέθυμνο και στη συνέχεια στον Κόροιβο Αμαλιάδας.
Στις 24 Αυγούστου 2015, υπέγραψε με τη Δοξά Λευκάδας της Α2 Εθνικής, πριν μετακομίσει στην ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.
Το 2017, υπέγραψε στον Ιωνικό Νικαίας, όπου την ίδια σεζόν 2017-18 κέρδισε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και την άνοδο στην Β’ Εθνική. Την σεζόν 2018-19 κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα, αυτήν τη φορά της Β’ Εθνικής και την άνοδο στην Elite League.
Την σεζόν 2020-21 αγωνίστηκε για την Δάφνη Δαφνίου στην Elite League.
Την σεζόν 2021-22 αγωνίστηκε για τον Αμύντα στην Elite League.
Την σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε για το Παλαιό Φάληρο στην Β’ Εθνική.
Την σεζόν 2023-24 αγωνίστηκε για τον Μίλωνα με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Elite League.
Τη σεζόν 2024-25 υπέγραψε με τον ΑΟ Μυκόνου και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Elite League (Α2). Επίσης την ίδια σεζόν συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος».