GBL: Πρώτα… οι «Δικέφαλοι» για τους «αιώνιους» (vids)
Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μπαίνουν... για τα καλά, πια, στην ελληνική πραγματικότητα της GBL, έχοντας υποχρέωση να ξεπεράσουν πρωτίστως τα «εμπόδια» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, για να συναντηθούν και πάλι στους τελικούς.
Τα τελευταία 20 χρόνια επί της ουσίας, είναι ένα σχεδόν πάντα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο οι τελικοί ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, εξαιρώντας την περίοδο αποχώρησης των «ερυθρολεύκων». Οι δυο τους καλούνται να το επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά, αντιμετωπίζοντας σήμερα (28/5) τους δύο «Δικεφάλους», στις αντίστοιχες ημιτελικές σειρές για την GBL, για να τα πουν ξανά… οι δυο τους.
Ζευγάρια… με ιστορία στα ημιτελικά
Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει την ΑΕΚ τρεις φορές σε ημιτελική φάση στο πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός άλλες επτά τον ΠΑΟΚ, με τους «Δικεφάλους» σε αυτές τις συνολικά εννέα σειρές να μετρούν μόλις δύο επιτυχίες, από μία ο καθένας στα μακρινά έτη 2003 και 1994 αντίστοιχα, έχοντας ήδη ως παράσημο το γεγονός, ότι έχουν φτάσει σε αυτή την φάση.
Ο Παναθηναϊκός, αρχικά, είναι εκείνος που πρώτος χρονικά θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ (28/5, 18:00) στο ΟΑΚΑ, με το στόχο του Εργκίν Αταμάν και των παικτών του να είναι να κλείσει η σεζόν με ψηλά το κεφάλι και τον τίτλο του πρωταθλητή, σε μια σειρά όπου ήδη επιστρέφει ο Κώστας Σλούκας, αν και μένει να φανεί το ποια είναι η κατάσταση των Νίκου Ρογκαβόπουλου, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Κένεθ Φαρίντ, ενώ στην άλλη πλευρά ο «Δικέφαλος του Βορρά» επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια πιθανότατα τελευταία ανταγωνιστική παρουσία, προτού περάσουν τα «κλειδιά» στον Αντρέα Τρινκιέρι, με τον Τόμας Ντίμσα μονάχα να είναι αμφίβολος. Οι δυο τους έχουν συναντηθεί ήδη τρεις φορές φέτος, δύο για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο, με τους «πράσινους» να μετρούν «τρία στα τρία».
Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός ακολουθεί (28/5, 20:15) με αντίπαλο την Ένωση και αναμένεται το Game 1 να διεξαχθεί σε μια άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα, καθώς στο ματς αυτό θα παρουσιαστεί το τρόπαιο στους φίλους των Πειραιωτών στο ΣΕΦ και θα παρουσιαστεί, επίσης, το λάβαρο για την κούπα στο ΟΑΚΑ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ελπίζει πως οι παίκτες του θα… προσγειωθούν ομαλά στις υποχρεώσεις τους, για να υπερασπιστούν και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, μην έχοντας απουσίες, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του ΚίΣον Φίζελ, στην προσπάθεια της δικής του ομάδας επίσης να παρουσιάσει μια όσο πιο ανταγωνιστική εικόνα. Από την πλευρά τους, όπως ο Παναθηναϊκός, και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μετρήσει φέτος «3 στα 3» έναντι της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.