23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Γκριν: “Με έμαθε τόσο πολλά ο Σπανούλης”!

Αρκετοί ήταν αυτοί που απόρησαν με την επιλογή του Ολυμπιακού να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Έρικ Γκριν. Ο Αμερικανός είναι καλός παίκτης-περί αυτού δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία-ωστόσο έδειξε πέρυσι μια δυσκολία προσαρμογής σε ένα ρόλο πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίον του είχε δώσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Κι ήταν εν τέλει αυτός ο λόγος για τον οποίον έφυγε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήθελε παίκτες πιο συμβατούς με το βασικό αγωνιστικό πλάνο του.

Παρ' όλα αυτά ο Γκριν αποχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως για τον Βασίλη Σπανούλη. Τον οποίον αποθέωσε, ως παίκτης της Βαλένθια πια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα eurobasket.com:

"Ο ρόλος μου φέτος είναι να σκοράρω και να είμαι ο παίκτης που δεν είχε η Βαλένθια πέρυσι. Θέλουν από μένα να είμαι ο παίκτης που θα βγαίνει μπροστά και θα τελειώνει τις φάσεις στο ένας εναντίον ενός. Πέρυσι στην Ελλάδα υπήρχαν πολλοί σπουδαίοι παίκτες και τόσο ταλέντο που... μπουκώσαμε. Ήταν δύσκολο για μένα να παίζω πίσω από τον Σπανούλη, αλλά δεν στραβομουτσούνιασα ποτέ. Αντίθετα έμαθα όσα περισσότερα μπορούσα από αυτόν. Είναι σπουδαίος ηγέτης και άνθρωπος", δήλωσε αρχικά. Και πρόσθεσε:

"Είναι νικητής. Δεν τον νοιάζει πόσους πόντους θα βάλει, θέλει μόνο να νικά. Στο τέλος της ημέρας περί αυτού πρόκειται. Έμαθα τόσα πολλά από αυτόν, αλλά ένα πράγμα καρφώθηκε στ' αλήθεια στο μυαλό μου. Μου είπε ότι μπορώ να κάνω τόσα πολλά πράγματα στο παρκέ, εκτός από το να σκοράρω, και ότι είναι σημαντικό να κάνω με προσοχή τις επιλογές μου. Στην Ευρώπη το σκοράρισμα δεν είναι το παν, αλλά το να έχεις σωστές επιλογές στο παρκέ. Επίσης πρέπει να ξέρεις πώς θα βρίσκεις τους συμπαίκτες σου. Μου είπε επίσης ο Σπανούλης: "Μην κυνηγάς τα χρήματα. Παίξε καλά και πολλά καλά πράγματα θα σου συμβούν". Υπάρχουν τόσο πολλοί παίκτες στην Ευρώπη που σκέφτονται τα χρήματα. Μου είπε ένα σωρό ωραίες ιστορίες και έμαθα τόσα πολλά από αυτόν".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ