Μετά από ένα ματς θρίλερ, γεμάτο ένταση και πάθος, ο Άρης επικράτησε με 90-81 και έστειλε την σειρά σε τρίτο παιχνίδι στην Sunel Arena, για να κριθεί η ομάδα θα βρεθεί στα ημιτελικά της GBL.
Τρίτο παιχνίδι θα χρειαστεί η προημιτελική σειρά ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ, για να μάθουμε την ομάδα που θα προκριθεί στα ημιτελικά. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 90-81 της ΑΕΚ και ισοφάρισαν σε 1-1.
Με πολύ καλό ρυθμό ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, με τον Άρη να παίρνει τα ηνία και να προηγείται με 12-8 στο 5'. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος το πήρε πάνω του, έφτασε στους 16 (!!!) πόντους και η ΑΕΚ έκανε το 21-15 στο 7'. Οι Θεσσαλονικείς με Κουλμπόκα, Νουά και Άντζουσιτς, έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 10-2 και έκλεισε την περίοδο στο συν 2, 25-23. Με τον Τζόουνς να είναι ασταμάτητος, η ομάδα του Μίλιτσιτς, διατήρησε το προβάδισμα του, για το 39-34 στο 15'. Με Μπάρτλεϊ, Χαραλαμπόπουλο και Μπράουν, η ΑΕΚ έμενε κοντά για το 43-41. Οι δύο ομάδες εκτελούσαν αρκετά καλά από μακριά και με αλλεπάλληλα τρίποντα διαμορφώθηκε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με τον Άρη να προηγείται με 52-49.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι άμυνες έσφιξαν, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν το ματς. Ο Άρης, έστω και οριακά, συνέχισε να προηγείται στο 25' με 61-58. Οι Θεσσαλονικείς είχαν πάντα τις λύσεις, απέναντι σε μία ΑΕΚ που είχε δύο διψήφιους, τον Χαραλαμπόπουλο και τον Μπράουν. Η ομάδα του Μίλιτσιτς, με βολές του Χάρελ έκανε το 67-61 στο 28'. Η "Βασίλισσα" με συνεχόμενα καρφώματα του Μπράουν μείωσε στο καλάθι, αλλά το δεκάλεπτο έκλεισε με τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται με 3 πόντους, 71-68.

Ο Χαραλαμπόπουλος με 4 σερί πόντους, έφτασε στους 30 και έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ μετά από αρκετή ώρα, 72-71. Ο Άρης όμως και πάλι είχε τις λύσεις. Με Μήτρου Λόνγκ και Κουλμπόκα έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 8-2 και προηγήθηκε με 79-74 στο 35'. Το παιχνίδι, όπως και τα προηγούμενα τρία των δύο ομάδων, έγινε ντέρμπι, με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει σε 80-80 με βολές του Μπάρτλεϊ στο 37'. Έκτοτε ο Τζόουνς με τον Κουλμπόκα το πήραν... πάνω τους και ο Άρης επικράτησε με 90-81.
O MVP: Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Μπράις Τζόουνς. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 28 πόντους, 3 ριμπάουντ και 9 ασίστ, συγκεντρώνοντας 35 στο σύστημα αξιολόγησης.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-23, 52-49, 71-68, 90-81.
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ








