Ο Σύλλας Αιδηψού ήταν ο μεγάλος νικητής σε μια επεισοδιακή αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας, προστατεύοντας το σπίτι του και οδηγώντας τη σειρά σε πέμπτο συνολικά αγώνα, που θα κρίνει και την άνοδο στην National League 1.
Μια σπουδαία «μάχη» ανάμεσα σε εξαιρετικές ομάδες και εμβληματικές, καθεμία για το δικό της λόγο στην κάθε πλευρά, προσωπικότητες ολοκληρώνεται την Κυριακή (17/5). Ο Σύλλας Αιδηψού επικράτησε της Αναγέννησης Καρδίτσας, έκανε το «2 στα 2» και, πλέον, όλα θα κριθούν στη θεσσαλική πόλη, με φόντο τον τίτλο του πρωταθλητή στον 4ο όμιλο της National League 2 και την άνοδο στην National League 1.
«Ο Σύλλας θα μεγαλώσει ό,τι κι αν γίνει, η μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας μας»
Ο Νώντας Παπαντωνίου έδωσε συνέντευξη στο EOK Web Radio και αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη του Σύλλα, χαρακτηρίζοντάς την ως τη μεγαλύτερη στην ιστορία της ομάδας, προσθέτοντας, ότι ήδη έχουν γίνει μεγάλα «βήματα» για την εδραίωσή της.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε:
Για τη νίκη επί της Αναγέννησης Καρδίτσας: «Η νίκη αυτή για τον Σύλλα Αιδηψού ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του νομίζω. Γενικά η φετινή του πορεία είναι για πρώτη φορά στα χρονικά. Έχει “αγκαλιάσει” και ο κόσμος που δεν ερχόταν τόσο πολύ στο μπάσκετ. Ο δικός μας κόσμος είναι απλοί φίλαθλοι, παιδιά των ακαδημιών, γονείς και φίλοι, ντόπιοι που καθημερινά έχουν “τριβή” με τους παίκτες. Χαρήκαμε λίγο παραπάνω χθες γιατί δώσαμε και σε αυτούς χαρά, αφού ήταν και το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μας για φέτος. Είχε μεγάλη αξία η χθεσινή (13/05) νίκη για εμάς».
Για την εικόνα της ομάδας του στον αγώνα: «Ήμασταν πολύ καλύτεροι, ειδικά στο 1ο ημίχρονο. Η διαφορά είχε φύγει σε διψήφια πλαίσια, ελέγχαμε τον αγώνα. Στα τελευταία 6-7 λεπτά η Αναγέννηση πέτυχε κάποια μεγάλα καλάθια, γιατί έχει μεγάλες προσωπικότητες και παίκτες, είχαμε και το άγχος της νίκης. Ευτυχώς καταφέραμε στο τέλος να είμαστε αποτελεσματικοί και να πάρουμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο».
Για το Game 3 της σειράς στην έδρα της Αναγέννησης Καρδίτσας (17/05): «Έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε. Καλώς ή κακώς, φαβορί λόγω έδρας ήταν η Αναγέννηση Καρδίτσας, αφού κατέκτησε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play-offs. Σε αυτήν την κατηγορία οι έδρες, ειδικά όταν υπάρχει κόσμος, παίζουν τον ρόλο τους. Η Αναγέννηση είναι σωματείο πολλών ετών, με ποδοσφαιρικό κόσμο. Από ‘κει και πέρα, μετά την κακή εμφάνιση στο Game 1 δώσαμε μια καλή απάντηση χθες. Η προσπάθεια ήταν εκεί, πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και την Κυριακή θα είναι τελείως διαφορετικό ματς και θα έχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας, αλλά και πάλι θα είναι όπως το θέλουμε εύχομαι».
Για την όλη προσπάθεια εξέλιξης που γίνεται στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια: «Είμαστε ένα πολύ σοβαρό σωματείο, που κάνει τεράστια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια. Οι πρόεδροι είναι πρώην παίκτες της ομάδας και αποτελούν την ψυχή της ομάδας. Έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια, έκαναν και μια τεράστια προσθήκη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αυτήν του Τάσου Σπυρόπουλου, ο οποίος ήταν αυτό που μας έλειπε. Η δουλειά είναι πάρα πολύ σοβαρή απ’ τον κόουτς Ζαρονικόλα και τον βοηθό του, τον Ρήγα Παπαργυρόπουλο».
Για το πώς βιώνει την παρουσία του στην ομάδα: «Το σημαντικότερο για ‘μένα είναι το κλίμα που δημιουργείται εδώ πέρα, το οποίο είναι πολύ οικογενειακό. Είμαι σε μια φάση της ζωής μου που κατ’ επιλογήν ήρθα στον τόπο της γυναίκας μου να μείνω. Έχει περάσει σε ένα άλλο στάδιο η ζωή μου. Στην πρώτη κουβέντα που έκανα με τους προέδρους, το οικονομικό ήταν το τελευταίο πράγμα με το οποίο ασχοληθήκαμε. Ήθελα να ξέρω τον στόχο και το πλάνο της ομάδας έτσι ώστε να έχω κίνητρο. Οι απόψεις μας βρισκόντουσαν στην ίδια “σελίδα”. Ο Σύλλας Αιδηψού θα μεγαλώσει ό,τι κι αν γίνει την Κυριακή, η ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο σε όλα τα κομμάτια. Η πορεία της θα είναι μόνο ανοδική».
Για το αν ο Σύλλας Αιδηψού έχει γίνει «μαγαζί-γωνία»: «Είναι σίγουρα, γιατί αποτελείται από σοβαρούς ανθρώπους που είναι κύριοι σε όλα τους, δε λείπει τίποτα στην ομάδα. Το μόνο δύσκολο είναι οι μετακινήσεις, κάθε μας ταξίδι περιλαμβάνει πολύ πρωινό ξύπνημα, καράβι και μετά διαδρομή με το πούλμαν. Το μόνο δύσκολο για όλους είναι οι μετακινήσεις, είναι επιβαρυντικό για τους παίκτες και τους προέδρους. Ο Σύλλας είναι ένα σωματείο με υγεία και, όποιος αθλητής έρχεται εδώ, έρχεται για να απολαύσει το μπάσκετ με ηρεμία, γιατί δεν του λείπει τίποτα. Επειδή στις μέρες μας το οικονομικό είναι το νούμερο ένα, εδώ δεν πληρώνεσαι στην 1η του μηνός αλλά στις 28. Είναι προς τιμήν των ανθρώπων αυτό. Ποτέ δε μπλέκονται στα πόδια σου, πάντα συμμετέχουν. Κάθε Κυριακή όπου κι αν παίζουμε έρχονται με τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους για να δουν την ομάδα. Είναι η τρέλα τους, το πάθος τους, η αγάπη τους κι εμείς προσπαθούμε με τον τρόπο μας να ανταποδίδουμε. Είναι πολύ σημαντικό ότι τα νέα παιδιά εδώ μαθαίνουν σωστά αρχές του μπάσκετ, τρόπο παιχνιδιού. Ο κόουτς Ζαρονικόλας σέβεται και τον άνθρωπο και τον παίκτη, πιο πολύ τον άνθρωπο».
«Αξίζουν και οι δύο την άνοδο»
Ο προπονητής της Αναγέννησης, Βασίλης Κρομμύδας, μίλησε για τη δραματική εξέλιξη της σειράς και το πώς η ομάδα του θα επιχειρήσει να πάρει την άνοδο, την οποία, όπως τονίζει, αξίζουν αμφότεροι.
«Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς, περιμέναμε την αντίδραση του Σύλλα. Σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, κοντέψαμε να επιστρέψουμε με τη ζώνη από μια διαφορά 20 πόντων εναντίον μας, αλλά ο Σύλλας είναι μια πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικό προπονητή, είμαστε στο 50-50. Εύχομαι να κερδίσει καλύτερος, και οι δύο αξίζουν να είναι στην παραπάνω κατηγορία», ανέφερε ο ίδιος.








