20.9 C
Athens
Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2026

Γιαπλές: «Σβήνουμε το παρελθόν, το Final 4 είναι κάτι ξεχωριστό» (vids)

O Vikos Φalcons θα αντιμετωπίσει αύριο (1/5, 20:15) στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four της Λευκάδας τον Πρωτέα Βούλας.

Ο Θανάσης Γιαπλές στις δηλώσεις του ανέφερε πως σε ένα τέτοιο τουρνουά σβήνονται τα πάντα, ενώ αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο Δημήτρης Γράβας.

Αναλυτικά, όσα δήλωσαν:

Θανάσης Γιαπλές: «Σβήνουμε το παρελθόν, το Final 4 είναι κάτι ξεχωριστό από όλα τα προηγούμενα. Είναι, ελπίζω, δύο 40λεπτα που μπορεί να είναι θέμα ημέρας, τύχης, αλλά κυρίως είναι θέμα καλής προετοιμασίας, για να αποδώσεις όπως πρέπει. Εχουμε παιδιά με εμπειρία, όπως και ο Πρωτέας, είναι ένα στοιχείο που μπορεί να μετρήσει σε κλειστά παιχνίδια. Περάσαμε ένα πρωτάθλημα μακρύ, όπου είναι δύσκολο να κρατήσεις σταθερά υψηλή απόδοση. Οι μεταπτώσεις είναι φυσιολογικές, υπάρχουν οι τραυματισμοί και ταξίδια για ομάδες, όπως εμείς, μαζί με άλλους παράγοντες, όπως η τύχη. Εκτός της Δόξας Λευκάδας, που ήταν η πιο σταθερή ομάδα και κέρδισε δικαίως την άνοδο από την κανονική περίοδο, όλοι είχαμε τέτοιες στιγμές».

Δημήτρης Γράβας: «Η εμπειρία είναι ίσως ο πιο κομβικός παράγοντας σε τέτοια παιχνίδια χωρίς επιστροφή. Δεν υστερούμε στην εμπειρία, εμείς πρέπει να έχουμε υψηλά επίπεδα ενέργειας, για να ματσάρουμε τα θετικά στοιχεία μιας καλοδουλεμένης ομάδας, όπως ο Πρωτέας Βούλας. Ο πρώτος γύρος μας απέδειξε, ότι μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες, εν συνεχεία χαθήκαμε λίγο ως προς το στόχο μας, όμως τελικά βρισκόμαστε εδώ και, μετά τη δυνατή σειρά με το Λαύριο, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στον τελικό. Το Λαύριο, μια εξαιρετική ομάδα, έκανε πολύ δύσκολη τη δουλειά μας και, σίγουρα, όταν παίζεις ματς στον πόντο, χτίζεις χαρακτήρα, ψυχή και ταυτότητα, με τη σειρά μας να βοηθά να έρθουμε πανέτοιμοι στο Final 4».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ