19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο «Άπο» έφυγε με δύο ρεκόρ από το Ρέθυμνο

Όταν το καλοκαίρι του 2013 ο Απόλλων Τσόχλας ανηφόριζε από το Ρέθυμνο για τη Θεσσαλονίκη, ασφαλώς και δεν περίμενε ότι θα «ρίζωνε» στην μπασκετομάνα. Το έκανε όμως και τα δύο μεγάλα επιτεύγματα του που προέκυψαν μέσα από το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στην πρώην ομάδα του, ήταν φυσικό επακόλουθο.

Ο «Άπο» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι, οι συμπαίκτες και γενικότερα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ή ο… πρώην Παπά-Τσόχλας –πρώην γιατί προ μία εβδομάδας αποχωρίστηκε το σήμα κατατεθέν του, τη μακριά γενειάδα του- έφυγε από το Ρέθυμνο με δύο επιτεύγματα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ιστορικά.

Αυτό ήταν το 200ό παιχνίδι του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ παράλληλα έσπασε και το «φράγμα» των 1.000 πόντων με τον Δικέφαλο.

Τρεις εβδομάδες μετά τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, χθες ήταν η σειρά του Απόλλωνα Τσόχλα να γίνει «200άρης» λοιπόν με τον ΠΑΟΚ στον οποίο αγωνίζεται για 5η σεζόν. Το πρώτο από αυτά τα 200 παιχνίδια με τα ασπρόμαυρα έγινε στις 9 Οκτωβρίου 2013 στον προημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Άρη ενώ η κατανομή αυτών των αγώνων γίνεται ως εξής: 129 παιχνίδια για την Basket League, 64 για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Eurocup και Basketball Champions League) και επτά για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ 200

Εγινε και «1000άρης»

Εκτός του επιτεύγματος των 200 επίσημων εμφανίσεων με τον ΠΑΟΚ, ο Απόλλων Τσόχλας έφτασε χθες σε ένα ακόμη σπουδαίο επίτευγμα με την ασπρόμαυρη φανέλα. Με τους οχτώ πόντους του ξεπέρασε τους 1.000.

688 από αυτούς τους σημείωσε στο Πρωτάθλημα, 294 στην Ευρώπη και άλλους 23 στο Κύπελλο Ελλάδας για να φτάσει συνολικά τους 1.005. Κορυφαία επίδοση του, οι 19 πόντοι πέρσι στη Λευκάδα.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ