17.5 C
Athens
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2026

Ηρακλής-Ολυμπιακός 70-95: Και τώρα πάει… να ξεφουρνίσει Κύπελλο (pics)

Με τον Εβάν Φουρνιέ σε μια από τις πιο απολαυστικές του εμφανίσεις στην πορεία του στην GBL με τον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με άνεση από το «Ιβανώφειο» με 95-70 και συνεχίζουν αήττητοι πριν από την πρόκληση του Κυπέλλου στην Κρήτη, εκεί όπου θα βρίσκεται και ο Ηρακλής, που πριν από τη δική του «μάχη» με τη Μύκονο μετρά 7-10 στη διεκδίκηση της οκτάδας.

Ο Φουρνιέ και ο Βεζένκοφ μπήκαν αποφασισμένοι να δείξουν... ποιος κάνει κουμάντο στο ματς και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με διψήφια διαφορά στα πρώτα 3.5 λεπτά του αγώνα (4-14). Οι δυο τους είχαν πάρει «φωτιά» και οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν έτοιμοι από πολύ νωρίς να «καθαρίσουν» τους Θεσσαλονικείς, μετρώντας +12 στο τέλος της πρώτης περιόδου (11-23).

Το δίδυμο των πρωταγωνιστών ήταν ο Νετζήπογλου με τον Πίτερς, με τον πρώτο να είναι ουσιώδης και το δεύτερο να «πυροβολεί» για το +15 των πρωταθλητών Ελλάδας (19-34 στο 15'). Οι Φάντερμπερκ και Ντέιβις κέρδισαν «μάχες» και ο Ηρακλής έβγαλε «σφυγμό», μειώνοντας μέχρι το -4 με τη συνδρομή και του Τσιακμά, προτού με λέι απ ο Φουρνιέ σημειώσει το 36-42 του ημιχρόνου.

Ο Φουρνιέ ανέλαβε δράση και πάλι στην τρίτη περίοδο και με δικό του ρεσιτάλ η διαφορά έφτασε γρήγορα στο +13 για τον Ολυμπιακό (41-54 στο 23'). Όσο κι αν προσπαθούσαν οι γηπεδούχοι να μείνουν κοντά στο σκορ, βρίσκοντας λύσεις, η εξαιρετική κατάσταση των Φουρνιέ και Βεζένκοφ δεν μπορούσε να τους αφήσει να πλησιάσουν, αυξάνοντας μάλιστα το προβάδισμα των Πειραιωτών στο +18 στο τέλος του δεκαλέπτου (56-74).

Με Πίτερς και Βεζένκοφ μαζί η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 20 πόντους στην έναρξη της τελευταίας περιόδου (56-78 στο 32'), δείχνοντας πως η κατάσταση δεν ήταν πια αναστρέψιμη. Οι δύο ομάδες έκαναν πια διαχείριση εν όψει Κυπέλλου και ο Ολυμπιακός χωρίς δυσκολία έφτασε στην άνετη επικράτηση με 70-95.

Δεκάλεπτα: 11-23, 36-42, 56-74, 70-95

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ: Όλοι γνωρίζουν το εύρος του ταλέντου του Εβάν Φουρνιέ και ο Γάλλος σούπερ σταρ έκανε επίδειξη στο «Ιβανώφειο» με 32 πόντους (9/11 δ., 4/10 τρ., 2/2 β.), μοιράζοντας και τέσσερις ασίστ, όντας δηλαδή υπεύθυνος για τουλάχιστον 40 πόντους της ομάδας του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός υπερίσχυσε παντού, μετρώντας ειδικά εννέα παραπάνω κατοχές (9-13 επιθετικά ριμπάουντ, 13-8 λάθη), που αξιοποίησε σουτάροντας με 12/27 τρίποντα και ποσοστό 44% έναντι 7/28 και 25% του Ηρακλή.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ