20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαπέτρου: “Αυτή είναι η δουλειά μας” (pics, vid)

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη σήμερα το μεσημέρι μετά από τον χθεσινό αγώνα με την Φενέρμπαχτσε που κρίθηκε στην παράταση. Μην πείτε όμως τίποτα στον Ιωάννη Παπαπέτρου περί κούρασης, ενόψει της αυριανής (17/11, 21.00) αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ.

«Αυτή είναι η δουλειά μας… Αυτό είναι το σύστημα της Ευρωλίγκας. Αυτή είναι η ζωή μας πλέον. Εννοείται πως είμαστε πανέτοιμοι και θα είμαστε έτοιμοι αύριο να τα δώσουμε όλα».

Το σίγουρο είναι πως και η νίκη στην Τουρκία, κάνει λίγο πιο... ξεκούραστους τους πάντες. Και ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει κάποια από τα στοιχεία που έδειξε εκεί ενόψει της συνέχειας, όπως τονίζει ο Έλληνας φόργουορντ: «Το πείσμα και η επιμονή. Είναι τα πιο σημαντικά. Επιμείναμε στο παιχνίδι. Βρεθήκαμε πίσω, βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ και συνεχίσαμε να παλεύουμε ότι και αν γινόταν. Ακόμα και όταν η Φενέρ έστειλε το ματς στην παράταση και είχαν το μομεντουμ, εμείς συνεχίσαμε να παλεύουμε και δείξαμε στην παράταση καρδιά και θέληση πολύ μεγάλη. Οπότε αυτό θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό. Αυτή είναι η βάση. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πως το έχει αυτό και πρέπει να συνεχίσει να το έχει σε παιχνίδι».

Ο Παπαπέτρου συμφωνεί με τον προπονητή του, πως ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα δεν θα είναι... περίπατος: "Το ότι δεν τρομάζει ο Ερυθρός Αστέρας είναι και αυτό που καμιά φορά τρομάζει κιόλας…. Έχουν πολύ καλή λειτουργία είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα. Σίγουρα δεν είναι και από τα μεγαθήρια της Ευρώπης και δεν έχει μεγάλο μπάτζετ. Αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο. Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο είμαστε όλοι ίσοι. Για αυτό πρέπει να μπούμε με την ίδια προσέγγιση του παιχνιδιού όπως μπήκαμε μέσα στην Φενέρ και να δώσουμε το 100% όλοι παίκτες».

 

«Να παίζουμε ως ομάδα»

O Τζαμέλ ΜακΛιν στάθηκε στην ομαδικότητα που ήταν κατά τη γνώμη του το βασικό συστατικό της επιτυχίας στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε: "Επιστρέψαμε, κάναμε προπόνηση, είδαμε κάποια συστήματα, κάναμε stretching, θα κάνουμε θεραπεία και θα ετοιμαστούμε για να παίξουμε αύριο ξανά. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε επίμονοι. Να είμαστε σταθεροί στο σκορ είτε βρισκόμαστε πίσω στο σκορ, είτε μπροστά. Να παίζουμε ως ομάδα και έτσι να αντιδράμε και από κει και πέρα να βλέπουμε τί έχουμε καταφέρει. Αν παίζουμε όπως πρέπει να παίζουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

Σε ότι αφορά τον αυριανό αντίπαλο του Ολυμπιακού: "Είναι πολύ επιθετικοί στην άμυνα. Παραδοσιακά παίζουν σκληρά και δεν εγκαταλείπουν ποτέ την μάχη. Οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε με ενέργεια, ειδικά στην άμυνά μας, όπως κάναμε κόντρα στην Φενέρμπαχτσε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ