20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κέρδισε πολλά περισσότερα από ένα μεγάλο παιχνίδι

Σε μια μοναδική παράσταση (που αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς συνεχίστηκε και  στην παράταση όπου θεωρητικά και στατιστικά όλη η ψυχολογία έπρεπε να έχει γυρίσει εξ΄ολοκλήρου υπέρ της ομάδας που γύρισε σχεδόν ένα χαμένο παιχνίδι) στην Πόλη κόντρα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλά περισσότερα από δύο βαθμούς.

Πρώτα απ' όλα σε χρόνο dt τη χαμένη (ή δοκιμαζόμενη αν προτιμάτε) αυτοπεποίθηση του μετά την πρώτη εντός έδρας - ευρωπαϊκή - ήττα δυξμ ιστορία του από τον Παναθηναϊκό. 

Δεύτερον την ατομική ψυχολογία σε παίκτες που είχαν αρχίσει και οι ίδιοι να αναρωτιούνται τι τρέχει (π.χ. Ρόμπερτς) ενώ ήταν μια γερή ένεση ηθικού και για τους Ελληνες, μια τόσο μεγάλη νίκη που συνδυάστηκε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο με εξαιρετική εμφάνιση. 

Προπονητής και παίκτες ίσως για πρώτη φορά όσο είναι κόουτς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βίωσαν τέτοια πίεση και καλύτερα θα λέγαμε,,,διαδικτυακή απαξίωση τις τελευταίες μέρες. Ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ (από την ήττα στο Αιώνιο ντέρμπι) και επιστρέφουν θριαμβευτές στην Αθήνα, χωρίς να έχουν χρόνο να το χαρούν αφού ο Ερυθρός Αστέρας είναι μπροστά τους την Παρασκευή.

Το (πήρε μπρος ;) αγωνιστικό ξέσπασμα του Ρόμπερτς αν μη τι άλλο ήταν από τα πιο ευχάριστα σημάδια της βραδιάς για τον κόουτς του Ολυμπιακού που λογικά θα μπορούσε αυτό το βράδυ να πει (όπως στο παιχνίδι με τον Αρη) καλά λόγια για τον Παπανικολάου που έμεινε μόλις στους επτά πόντους συνοδευόμενους όμως από πλούσια γαρνιτούρα (6 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 1 κόψιμο).  Ο ΜακΛίν έβγαλε εξαιρετικές άμυνες, ο Μιλουτίνοφ πήρε ριμπάουντ, αλλά ήταν αναμενόμενο ότι ο Ελληνας τεχνικός θα στεκόταν κυρίως στον Ρόμπερτς.

"Ξέρουμε τι παίκτη πήραμε, δεν είναι τυχαίος" είπε.   Δεν διαφωνούμε κόουτς, απλά χρειάζεται και αυτός να μπει λίγο πιο γρήγορα στο πνεύμα.

Η περσινή (πρώτη ενιαία και πιο δύσκολη όλων των εποχών) Ευρωλίγκα απλά μας δίδαξε αυτό που γνωρίζαμε όλοι από τα πρωταθλήματα αλλά και από παλαιότερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Τα πάντα κρίνονται (και γίνονται) στα πλέι οφ. Η 5η της κανονικής περιόδου Φενέρμπαχτσε, όταν έφτασαν τα νοκ άουτ ματς. “καθάρισε” με συνοπτικές διαδικασίες και ένα καθαρό 5-0, Παναθηναϊκό, Ρεάλ και Ολυμπιακό και πήρε τον τίτλο.

Αυτές οι νίκες λοιπόν όπως η χθεσινή πρέπει να ξεχνιούνται γρήγορα, αλλά αποτελούν και βάλσαμο στις πληγές των πληγωμένων ομάδων.

ΥΓ1:  Είπαν πολλοί ότι η Φενέρ παίζει φέτος χωρίς Ούντο και Μπογκντάνοβιτς, αλλά και ο Ολυμπιακός ήταν χωρίς Σπανούλη και Τιλί, παίκτες κομβικοί για τη λειτουργία της ομάδας.

Το βασικό είναι εκεί γύρω στην άνοιξη ο Ολυμπιακός ει δυνατόν να είναι πλέον πλήρης και τότε είναι ικανός να αφήσει το στίγμα του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ