10.5 C
Athens
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, 2026

Μπαρτζώκας: «Αδύνατον να ζητάς 40′ πλήρη συγκέντρωση, κάποια στιγμή θα αντιδράσει η Εφές»

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού από το «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό την Κωνσταντινούπολη για το ματς με την Αναντολού Εφές (24η αγωνιστική, 22/01, 19:30).

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» στάθηκε στον επόμενο αντίπαλο και στο κακό "φεγγάρι" που βρίσκεται, όπως και στο πώς θα καλύψει το κενό στα γκαρντ λόγω των απουσιών.

Αναλυτικά όσα επισήμανε: 

«Δεν περιμένουμε κάτι άλλο από ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι ομάδα με ταλέντο, καλό προπονητή, που δεν πάει καλά στην EuroLeague, αλλά πάντα παίζει για την υπερηφάνεια της. Πιστεύω κάποια στιγμή θα αντιδράσει. Ελπίζω να μην συμβεί αύριο με εμάς.

Όλοι έχουμε πολύ καλά αισθήματα για τον Λι. Είναι καταπληκτικό παιδί και καλός παίκτης. Απλώς εμείς θέλαμε περισσότερο παίκτη στο “1”, γιατί στο “2” είμαστε πολύ γεμάτοι. Δεν ήταν θέμα ποιότητάς του, απλά θέμα χημείας στην συγκεκριμένη ομάδα. Εκεί παίζει καλά, σκοράρει πολύ, ελπίζω να αρχίσουν να κερδίζουν κιόλας. Το αν έχει έξτρα κίνητρο είναι ανθρώπινο. Κάθε παίκτης θέλει να παίξει καλά απέναντι στην πρώην ομάδα του και τους συμπαίκτες του. Κι έτσι θα παίξει, με το μεγαλύτερο δυνατό κίνητρο.

Ταξιδεύουμε και χωρίς τον Μιλουτίνοβ και χωρίς τον Νιλικίνα, γιατί έπαιξε με ενοχλήσεις χθες κόντρα στην Μακάμπι και δεν νιώθει έτοιμος να παίξει το παιχνίδι αύριο. Οπότε έχουμε αρκετές απουσίες στο “1”, μιας που λείπει και ο Μόρις και είναι λίγο πρόβλημα, οπότε πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με κάποια τρικς.

Τώρα ο Μιλουτίνοβ χτύπησε δυνατά και υπάρχει ένα πρωτόκολλο που απαγορεύει να αγωνιστεί. Το πρόβλημά του είναι στον αυχένα, από το τράνταγμα και δυστυχώς δεν θα είναι. Ευτυχώς έχουμε τον Τζόουνς και τον Χολ. Έχουμε δηλαδή λύσεις σε αυτή τη θέση και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα εκεί.

Νομίζω πρέπει να εστιάζουμε και στα θετικά και στα αρνητικά στις προπονήσεις και εξαρτάται και από την πνευματική διαχείριση που κάνει κάθε προπονητής την εκάστοτε περίοδο. Νομίζω ότι δεν μπορείς να μένεις ούτε μόνο στα θετικά, ούτε μόνο στα αρνητικά. Πρέπει να κάνεις μια ρεαλιστική προσέγγιση του τι κάνει η ομάδα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Κι αυτό κάνουμε. Δείξαμε ότι παίξαμε πολύ καλά και αμυντικά και επιθετικά χθες για κάποιο διάστημα. Αλλά για κάποιο διάστημα όταν φύγαμε με 25 πόντους, αρχίσαμε να φεύγουμε εκτός πλάνου, παρασυρόμενοι προφανώς από το συναίσθημά μας. Χαλαρώνουμε, θέλουμε να βάλουμε πόντους, δεν θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα που είναι δύσκολα στο μπάσκετ, το οποίο είναι ανθρώπινο. Τα παιχνίδια είναι τόσα πολλά, οπότε καταλαβαίνω και τους παίκτες πολλές φορές. Είναι αδύνατον να τους ζητάς 40′ πλήρη συγκέντρωση στο πλάνο.

Κάθε παίκτης που ήρθε στον Ολυμπιακό από αυτούς που λέτε, Ντόρσεϊ, Φουρνιέ και Γουόρντ ήξεραν πολύ καλά σε ποια ομάδα έρχονται, ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας και τι πρεσβεύει. Σίγουρα όσο πιο γρήγορα πειστεί κάποιος ότι αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να παίζει η ομάδα για να κερδίζει κι αυτοί ταυτόχρονα να παίρνουν credit, είναι και αυτός. Δεν είναι μόνο αυτός αλλά είναι και αυτός.

Πιστεύω ότι δεν είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του ο Βεζένκοβ. Έχει τέτοιες δυνατότητες που μπορεί να βελτιώνεται συνέχεια, να κερδίζει περισσότερα πράγματα και σε τελική ανάλυση τίτλους, γιατί τα ατομικά επιτεύγματα δεν είναι τόσο σημαντικά στον ομαδικό αθλητισμό. Ο τρόπος που παίζει είναι φανταστικός και προέρχεται όχι μόνο από το ταλέντο του, αλλά και από την σκληρή δουλειά, που είναι το πιο σημαντικό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ